reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

dzieciaki śpią to na szybcika staram się nadrobić BB może uda się przynajmniej parę słów napisać czytam Was tak w miarę na bieżąco ale pisanie to masakra bo albo Majka jojczy o smerfy troskliwe misie albo inne diabelstwo albo Misiu głodny :eek: w każdym razie troszkę jestem ale łatwo czasem nie jest bo Majka teraz bardziej zazdrosna niż na początku no ale to chyba dlatego że i Michał teraz wymaga więcej uwagi a nie tylko pielęgnacji :tak:w każdym razie urządza czasem niezłe szopki i histerie byle tylko zwrócić na siebie uwagę :huh: no ale walczymy z tym i staramy się jej poświęcać jak najwięcej czasu :tak: teraz moje szkraby zakatarzone ale nie jest źle wczoraj Misiu ważony i już mu stuknęlo 6500g czyli w 6 tygodni 1600g a ciągle tylko cycusiowi jesteśmy
Kamilka zdrówka dla Adasia i wspólczuję szpitala paskudne to miejsce
Hannah widocznie Emilka za nic nie chce być o rok młodsza :happy: więc jakby co wszystko zapowiada że święta spędzicie we czwórkę :tak:
Sylwia a jak tam Zuzia ??

Tak ogólnie zdrówka dla wszystkich majówkowych już nie takich maluchów :tak:

reklama
Witam
Hannah super,Emilka rosnie jak na drozdzach:-)bedzie dobrze czy w starym czy nowym roku oby poszlo gladko i szybko:tak:Mojej kolezanki synus mial byc 2go stycznia a urodzil sie 30 grudnia:sorry:nie mogl poczekac.
Kamilka zdrowka jeszcze raz.oby wiecej juz go nic nie zlapalo.
Puchatko wierze ze nie masz czasu ale radzisz sobie bardzo dobrze.Ciekawe jak to bedzie kkiedys u nas:sorry:

My juz w srode jedziemy,czas leci:sorry:

Witam

Puchatka lubie czytac posty mamus ktore po majówkowym dzidziusiu maja jeszcze jednego ;-)fajnie ze jestescie jeszce cycusiowi, a Majeczce z czasem przejdzie musi pokazac braciszkowi kto rzadzi :-D

Kwiateczek tak myslalam o Tobie co Ty nie piszesz :eek: a jak bedzie u was ?? trzeba probowac :happy:

Ha NN aH to faktycznie macie ze sprzetem ale jak sie cos psuje to naraz. Czemu chciała byś zeby w nowym ? bedzie najstarsza, a jak w grudniu bedzie najmłodsza pojdzie szybciej do szkoły itd
ale namieszałam :-D

Czemu chciała byś zeby w nowym ? bedzie najstarsza, a jak w grudniu bedzie najmłodsza pojdzie szybciej do szkoły itd

Nie lubię grudnia, źle mi się kojarzy. A styczeń to już takie wszytko nowe, świeże i zawsze to bliżej wiosny, zawsze mam takie wrażenie.
A tak wogóle to ten 2010 jakiś pechowy jest, same złe wydarzenia.

Ha NN aH hmm wiesz masz racje cos w tym jest ;-) mi np podobał sie maj bo latem dziecko spi sobie w wozeczku bez problemu wogole wszedzie zasypia , bo kolejne wakacje to bieganina za chwiejnym krokiem malucha :-D

Witajcie dziewczyny

Niektore pewnie juz sie wybraly na weekend Swateczny...

My wczoraj wyszlismy juz do domku ale ja nadal jestem potwornie zmeczona i nie wyspana a maly nie da polezec bo wszystko musze mu przygotowac ja:-(
Nie chce nic wziasc od meza ani lekow ani jedzenia nic:dry:
Dzisiaj wybieramy sie na caly dzien na dwor to jedno z zalecen lekarzy;-) tzn ja je wymyslilam zeby wkoncu maz i tesciowa zaczeli z nim wychodzic bo by ciagle w domu siedzieli albo tylko autem jezdzili:wściekła/y::wściekła/y: wiec jak wroce do pracy bede spokojna ze moj maly bedzie te 2-3 godz na dworzu. W listopadzie do zlobka nie bedzie chodzic musimy sie troche wzmocnic :tak: daje go od grudnia:tak: Mialam zrobic inaczej jeszcze ale to temat na zamkniety:sorry:
Narazie musimy nadal plukac buzie ziolami i podawac lek ten co w szpitalu:tak: juz powinno byc dobrze:tak: :tak:
Bedziemy musieli jeszcze isc do laryngologa bo mlody moze miec problem 3 migdalek ale to musimy sprawdzic:tak:

Hannah- fakt ten rok okropny pod kazym wzgledem i tez wydaje mi sie ze styczen taki nowy swiezy ale za to grudzien tez przyjemny i mikolaj i swieta czuc takie cieplo przytulnosc no i jak snieg to tak puchowo:-D:-D namieszalam ale cos w ten desen mi chodzi:-D
My w grudniu przed swietami dowiedzielismy sie ze moj dziadzius ma raka nie byly wtedy radosne swieta ale te tez nie beda bo pierwsze bez niego:-:)-( Ja to mam nadzieje ze naprawde kolejny bedzie lepszy:-(

Teraz siedze ze sniadankiem i robie kawe czy ktos dolaczy??

Witam ja też:-)

Kamilka dobrze że już w domu i migiem z Adasiem na polko ja też od poczatku oboje hartuje teściowa omalu zawalu nie dostala jak dowiedziala sie że 4dniowy Cyprian byl na spacerze:tak:

Puchatka u nas z zuzia dokladnie jak ty piszesz ,przez dwa tygodnie byla jedna wielka histeria i zwracanie uwagi na siebie darcie sie po prostu ,naprawde sie staralam żeby nie poczuła sie odrzucona czy coś ,bawilam sie z nia ,ciagle rozmawialąm przytulalam, mówilam że kocham no ale to chyba silniejsze bylo .Teraz od tygodnia dużo lepiej uspokoila sie ,choc napady histeri sie zdarzaja. tyle że wydaje sie ze naprawde cieszy sie z braciszka ,opiekuje sie nim glaska przytula ,śpiewa i nigdy mu krzywdy nie chciala zrobić choć czuwam stale No ale te pierwsze tygodnie to masakra ,nie poznawalam jej i mimo że sie bronilam to mialąm jej już dość totalnie ,teraz juz wraca moja Zuzia i oby tak dalej

Ha NN aH Czemu chciała byś zeby w nowym ? bedzie najstarsza, a jak w grudniu bedzie najmłodsza pojdzie szybciej do szkoły itd

Wiki teraz jest obniżony wiek jeśli o edukację chodzi więc wcale nie jest tak fajnie mieć dziwecko z konca grudnia... chodzi mi o to, że jeszcze na tym etapie różnice między dziećmi z poczatku roku a z końca są tak wielkie że to może na początku utrudniać.. poza tym ile takie dziecko będzie miało mniej dzieciństwa

Witam .
Dzis juz wreszcie zaczynamy sie przeprowadzac :-):tak::-) choc spac jeszcze w mieszkaniu nie bedziemy ;-) ale jutro chyba juz tak:tak:teraz trwa ostatnie malowanie,i fachman montuje nam ta kabine:tak:trzeba jeszcze szafki kuchenne powiesic no i wielkie sprzatanie:sorry2:
Sylwia ciesze sie że tak czesto znajdujesz czas dla nas i zagladasz na BB!!!:tak::tak::tak:
Ciekawe co tam u Dziubka:confused:
Puchatko miło cie widzieć:tak:
Kamilka super że juz jestescie w domku:-)
Hannah dobrze że wszystko ok,taka jestem ciekawa jaki bedzie finał i jak duża sie Emilka urodzi ;-) Patrząc po mnie to obie urodziłam po terminie.

reklama
witam u nas pieknie słonecznie

Kamilka no to zdróweczka

cosmo jasne ze tak lepiej jak pojdzie pozniej ale nie ktorzy wola inaczej.. a praktyka nie wiem nie mam doswiadczenia z takimi dziecmi i w sumie niewiem jak jest lepiej jak sa strasze w grupie czy jak sa mlodsze

Do góry