reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
pola, są dwie opcje, albo jesteś w ciąży, albo boli Cię po odstawieniu piguł, życzę Ci by było to to pierwsze :tak:, a co do wirusów ciążowych, tak to jest, u mnie w pracy jak się posypało to już po całości, śmiałysmy się, że jak któraś chce zajść w ciążę to musi usiąść na miejscu tej co jest i proszę tak poszło, ja chodziłam siadać do koleżanki i zaciążyłam, potem przekazałam prąd wirusowy nogą koleżance z naprzeciwka i dwa miesiące po mnie na zwolnienie poszła, bo zaciążyła, niedawno dowiedziałam się, że dziewczyna, która jest a raczej była na mje zastępstwo, w zeszłym roku urodziła...mam nadzieję, że po kabelku ten wirus też działa i szybko się zaczniemy rozmnażać ;-):-D

pola, są dwie opcje, albo jesteś w ciąży, albo boli Cię po odstawieniu piguł, życzę Ci by było to to pierwsze :tak:

Spokojnie, nie ma co mnie dopisywać do listy "ciężarówek", bo skoro tak wychodzi, to raczej bardzo mało prawdopodobne, żebym była...
ale przynajmniej doszłam do tego, jak wygląda mój cykl... wstyd!!! żeby koleżanki z BB musiały mi pomagać... WSTYD!! :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Mnie czeka rozmowa z szefem. W następny piątek idę do pracy po RUMA i nie wiem jak się ubrać. Czy tak żeby ukryć brzuch i zaskoczyć szefa dopiero na rozmowie w jego pokoju, czy raczej podkreślić, żeby przez kilka minut się przyzwyczaił do tej myśli. :zawstydzona/y:
Pola
widzisz jak się opłaca robić wpisy na BB, przynajmniej można powrócić do czegoś czego się nie pamięta.
Ja chętnie wracam do wątku kg na + bo nie pamiętałam jak to było w pierwszej ciązy i czy nie za szybko przybieram teraz.

Ha-NN-aH, po co masz ukrywać??? ja bym nie ukrywała...a Tobie już się skończył wychowawczy??? Ja wypisałam go to 2012 r stąd też moje opóźnianie w zajście w ciążę, ale ostatnio tak psychicznie już coraz bardziej mi się chce- pozazdrościłam Wam :zawstydzona/y:

Mam wychowawczy do września 2012, ale wypadało by poinformować szefa że mnie nie będzie kolejne 3 lata.
Bardzo się stresuję takimi rozmowami, mimo że nie chce już tam wracać i po skończeniu urlopu szukam nowej pracy.

A ja sie już zestresowałam. Napisałam dzisiaj do kadrowej M, żeby wydrukowała mi potwierdzenie zgłoszenia mnie do ubezpieczenia i napisała, że dzisiaj tego nie zrobi, bo robia wypłaty. Boshhhh, jak ja jej nie lubię, chyba się do niej przejdę, bo i tak tam będę. Jutro mam wizytę, a nie będę jej przekładać.

Hannah to zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. I tak chyba nie wrócisz za szybko do tej pracy. Hmmm, ja bym się ubrała, tak żeby było widać. Chociaz chłopy mało domyślne są, to raczej kobiety zwracaja uwagę na rozmiar brzuch z zapytaniem czy ciąża czy sie trochę przytyło;-)

Hannah to zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. I tak chyba nie wrócisz za szybko do tej pracy. Hmmm, ja bym się ubrała, tak żeby było widać. Chociaz chłopy mało domyślne są, to raczej kobiety zwracaja uwagę na rozmiar brzuch z zapytaniem czy ciąża czy sie trochę przytyło;-)
No u mnie już nie da się pomylić z przytyciem. Wczoraj puszczali mnie w kolejce w aptece (już wstyd mi się było przyznać że to nie zaawansowana ciąza tylko 4 miesiąc:zawstydzona/y:), w Tesco kasę dla mnie otworzyli specjalnie, bo kasa pierwszeństwa w której stałam była jak zwylke zawalona.
W przychodni też łapały mnie za brzuch znajome pielęgniarki. ;-)
Współczuję Keyko stresów :sorry:

Ha-NN-aH, to zupełnie jak ja z tą pracą, z tym, że ja wychowawczy mam do lutego 2012. A co do uprzejmości w sklepach i aptekach, :szok:, dużo się zmieniło przez ostatnie 2-3 lata odkąd byłyśmy pierwszy raz w ciąży ;-)

keyko, współczuję

reklama
Witam.U nas pada od nocy,ciemno na dworzu,spac sie chce:sorry:
Kwiateczek u Ciebie piekna [ogoda to prześli nam słonka bo w pl zimno a Wawie pada ,nie wiem jak w innych miastach.A jak twój męzus po tej operacji nosa? Przestał chrapać?

Puchatko pamietaj zeby dać nam znać jak urodzisz:tak::tak::tak::tak::tak:

Ale fajnie,prawie wiekszosc majoweczek w ciaży lub zaraz bedzie:tak::-)
Dziubek nie zaglądała dawno,pewnie nie ma czasu;-)

Zjem sniadanko i zrobie sobie kawusie,bo spać mi sie chce,Dziś ide na drzemke razem z Klaudia:tak:

Dzieki ze pytasz,lepiej choc zdarza mu sie chrapac:sorry:jedna dziurka jeszcze troche zawalona ale powiedzielei ze 3 miesiace to potrwa.
Ja tez ide z Kondziem na drzemke bo nie wiem czy spalam 5 godz.Ogladalam film do 12 w nocy,kto zabil moja corke i po nim ledwo przylozylam glowe do poduszki a Kondzi sie obudzil.dzis widzialam,na bank zeby ida:baffled:
Przesylam slonko:tak:u mnie go za duzo,duchota byla w nocy ze szok.nastepbne 2 dni tez cieple.o 20 bylo 26 C:sorry:

Też się witam słonecznie z kefirkiem, a buuu od kawy mnie mdli:sorry2:.
Drugą noc z rzędu spałam bez przebudzeń razem z moimi kociszczami, żadne z nich nawet nie drgneło o 4 tak jak zwykle.

Kwiateczek właśnie jak tam G, nie chrapie już? M ma krzywą przegrodę, bo mial złamany nos, do tego zawalone zatoki i w nocy mam ochote go udusić;-)

.
G mial pierwsza operacje na prostowanie przegrod,mial tak samo,zlamany nos i nie poszedl do lekarza ale ta operacja nie wystarczylla,teraz ta pomogla ale to juz mial wycinane w srodku,nie polipy tylko te chcatke i tam ogolnie w srodku,ja to samo mialam.u mnie bez problemow.oddycham idealnie:tak:

Uciekamy na plaze,trzeba korzystac ze slonka bo jak zacznie padac to az sie boje...

Widze ze nikogo nie ma.Kondzio spi ja tez ide zaraz.W koncu udalo mi sie zobaczyc i ma zabale.jeden u gory drugi sie wlasnie przebil na dole.ida na raz wiec bedzie jeszcze wiercenia troche i nie spania:sorry:

Ostatnia edycja:
Do góry