reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Hej,

Ale u nas dzisiaj straszny ziąb był a Zuzia chciała orzełki na sniegu robić:szok: Trzeba było się wymigiwać.

Cosmo - no to nie masz już chwilki dla siebie jak Michaś w dzień nie śpi. mam nadzieję że Zuzua będzie jeszcze przez jakiś czas spała w dzień

Sylwia - super że wszystko ok na USG. Fajna data narodzin:tak:

Iwonka - musze kupić ten Pomysł na ". Ja zamierzam dzieciom później też kupić łóżko piętrowe bo u nas to mały pokoik jest ale fajnie że dla nich taka radocha jest:tak: Jak myslisz dla 3,5 letniego dziecka spanie na górze to za wczesnie??

Kwiateczek - moja Zzuza też wcześniej wstaje ale u nas to przez nieobecność smoka:baffled: No cóż ... coś za coś. U nas Zuzia chciała kiedyś spać z nami to oboje połozylismy się w końcu u niej w pokoju na podłodze żeby nie musieć ciągle do niej chodzić i ja uspokajać. Przespaliśmy do rana. Następnej nocy już nie chciała z nami spać:tak:Gorzej jakby po tym chciała żebysmy tak zawsze spali :-D

Witam.
Ja to strasznie niepozbierana jestem. Coś mam pisać, zaczynam, nie kończę, gubię się co pisałam a co nie. :baffled:
Sylwia- bardzo fajna data narodzin . No i dzidzia będzie spod znaku Wagi- polecam z autopsji.:tak:
Puchatko- dbaj o siebie.
dziubek- opisy w stylu " brzuszek mam duży" to wrażenia na mnie nie robią, też mam duży a w dwupaku nie jestem :-pProsimy o zdjęcia.

Nie uwierzę, w te wasze ciążę bez zdjęć.
Ja spałam na łóżku piętrowym ale starsza już byłam. Spałam na górze i byłam mega szczęśliwa. Dzieliłam pokój z bratem, ciągle mi brakowało własnej przestrzeni. Tak, wchodziłam na górę i miałam swój mały świat. Barierkę miałam okrytą kocem i nikt mnie nie widział ( jak leżałam), półkę miałam , lampkę . Łózko było długie ( brat jest bardzo wysoki), wiec nawet miałam gdzie sobie magnetofon- jamnika schować. Tylko telewizor mieliśmy bez pilota ( tak to drzewiej bywało w ubiegłym wieku jeszcze;-)), i trzeba było dymać z góry, żeby zmienić kanał.

kamilka- Biedny adaś tęskni za smoczkiem, widzi inne dzieci-dlatego. Miku by zabrał komuś na bank.. Powodzenia życzę aby utrzymał się efekt bezsmokowy.

Mój Miku śpi z nami przeszło miesiąc, jak usypia to go przenosimy ale czasami nad ranem , czasami koło północy. Nie jestem w stanie się wyspać z nim, bo on się rozpycha, kopie, jak nie kopie to wsadza mi palce do nosa, do buzi, głaszcze przez sen. Jak go nie wezmę z łóżeczka to wyje strasznie a on z takich co będzie wył aż zrobi kupę, zwymiotuje, plamy mu wyjdą na całym ciele ale nie przestanie. Jeszcze bije głową w ścianę. Będzie godzinę histeryzował ( to sprawdziłam) albo i dłużej ale nie popuści.

Ale wasi faceci maja z wami dobrze, gotujecie im pyszności. Mój sobie sam ugotował grochówkę.

mamita- zdrówka życzę.

Kwiateczek Ty wlazłaś do łóżeczka?/:szok::szok::szok:
G tak wcodzil i sie nie zarwalo wiec weszlam.ja kurczakowa waga;-)ale zamowilam Kondziowi lozko.Thomasa:tak:jutro do odebrania tyle ze materaca nie maja,musze poszukac u nas w sklepie:tak:pojde rano zapytac;-)mam nadzieje ze polubi spanie w nim bo jak nie to sie wykoncze. z lozeczka juz wychodzi normalnie,boje sie ze w nocy sie obudzi a ja nie do lece i bach:baffled:

Hej,

Kwiateczek - moja Zzuza też wcześniej wstaje ale u nas to przez nieobecność smoka:baffled: No cóż ... coś za coś. U nas Zuzia chciała kiedyś spać z nami to oboje połozylismy się w końcu u niej w pokoju na podłodze żeby nie musieć ciągle do niej chodzić i ja uspokajać. Przespaliśmy do rana. Następnej nocy już nie chciała z nami spać:tak:Gorzej jakby po tym chciała żebysmy tak zawsze spali :-D
U as to normalka.ale juz sie nauczyl.taka jest roznica po lekach ze sie nie drapie i szybko zasypia bo wczesniej nie mogl:no:

Szopek chociaz mozesz go p[rzenies bo ja jak probuje to w momencie dotkniecia materaca jest cudowne obudzenie i wrzask:szok:dlatego juz wczoraj wlazlam bo byla 1sza w nocy a G sie darl z edo pracy musi wstac tylko co ze mna?kiedy ja mam spac bo nie spie od 2 lat:baffled:edit 2.5 bo ciaza jeszcze :baffled:

oki uciekam spac;-)jeszcze male co nieco moze:-D:sorry2:

mamita zdrówka zdrówka bo angina to paskudztwo :tak::tak::tak:
Iwonko narazie nie wiem kto się tam zabunkrował bo to w sumie dopiero 15 tydzień a jak to dziecię będzie tak uparte jak Majka to długo mogę się nie dowiedzieć :tak::tak:
szopek jutro wstawię fotkę to lekko się zdziwisz jak ja już bardzo ciążowa jestem :-D:-D

spokojnej nocki:tak:

Witam! Troszkę jakby lepiej ze mną -chociaż nockę przespałam;-)
Szopek
mojemu jakbym nie ugotowała to nie jadłby wcale:no:

Idę się wziąć za robotę bo ludzie za oknem dywany trzepią a ja przed kompem:baffled:

hej dziewczyny

a ja dzis padnieta w nocy wogole nie spalam cala noc wymiotowalam normalnie ledwo zyje ale weszlam sie przywitac i klade sie do wyrka bo nie mam sily glowy utrzymac:-:)-:)-( u mni e dzisiaj siostra siedzi z Adasem bo ja nie mam sily z wyrka sie podnosic za kazdym razem jak marudzi:baffled::baffled::baffled:

Szopek- moj adas komus jakiejs zabawki nie zabierze smoka tez nie ale jakby to bylo jego to na bank by wyrwal i do tego jeszcze pobil:szok::szok::szok: a co do gotowania to ja musze ugotowac bo jak nie bedzie to malzonek pojedzie zjesc do tesciowej wiec nie mam wyjscia a juz wole ugotowac cokolwiek niz zeby lecial do mamusi na jedzenie:cool2::cool2::cool2:

Milego Dnia dziewczynki...:tak::tak::tak: ja zmykam do lozka:dry:

witam
Kamilka,Mamita zdrowka zycze.
Puchtka dawaj fotke:tak:
A my dzis pospalismy do 9:szok:bez pobudek nocnych:szok:Kondzio przespal cala noc w lozeczku,obudzil sie chyba po 6 to wzielam go do siebie i dalej chrmmmmm:-)ale ja oczywiscie spac nie moglam bo G wypil wczoraj 2 piwa i tak chrapal:angry::angry:jak nie jeden to drugi:baffled:
lece na miasto.

Było tak ładnie a teraz zimno ze szok wiatr chce przymrozić ale spacer zaliczony ,Zuzka się wtulila i zasneła:tak: dobrze bo nudzi od rana ,chyba te trójki zwaryjowaly wszystkie na raz :no:

Mamita sio do łozka wez przykalad z Kamilki . Z anginą nie ma żartów , a tobie się dywany marzą:crazy: mam nadzieję ze się nie obrazisz ale odpusc sobie trochę a facet pewnie w domu jest to Zuzkę niech popilnuje ,a nie martw się z glodu nie umrze . Mój tez teraz mi mówi czasem że tak mnie kocha że beze mnie nie moze jeśc (nie ma zrobione) haha akurat ale jak musi to obiad ugotuje a jak mieszkaliśmy narzeczeńsko w Krakowie to dopiero dawal popisy kulinarne , najgorzej przyzwyczaić

Kamilka tobie tez zdrówka

Kwiateczek gratuluje nocy , u nas tez dwie ostatnie dobre uff:tak:

Szopek mi musisz uwierzyć na ...piękne oczy no moze wyrazy choc wieczorem wydaje mi się ze urósl ale chyba twardnieje po calym dniu a waga ,moja najlepsza przyjaciólka nią jest :-) więc chyba mi pasuje tylko uparciuch z niej straszny . zuzka byczek jak tatuś No cóż to chyba nie przypadek ;-)

reklama
Witam.Dziewczynki bawią się plasteliną,małżónek jeszcze w pracy a ja do kompa wreszcie zasiadłam .Nie dawno zwlekłąm się z łóżka,ale nie spałam tylko leżałam bo moje szoguny od 7 buszują i mamusi spać nie dadzą.Wczoraj było wesoło,Klaudia miała rówieśnika a Vanesska rówieśniczkę :-) obie przebierały sie w stroje balowe i i wogóle pokaz mody robiły małe modelki :-) a my mamusie sobie trochę po plotkowałyśmy przy winku.

Kwiateczek a Kondzio zna Thomasa? I jeszcze jedno,chciałabym koniecznie kupić pościel z bajki Dobranocny Ogród.Jakbyś mogła spojrzeć ile kosztuje taka u ciebie... :-)Bo to jedna z ulubionych bajaek Klaudusi ,ewentualnie teletubisiową pościel zobacz też jak gdzieś tam będziesz przy okazji.

Dziubek szukałam na forum tej odposiedzi sama od kiedy dzieci spią na piętrowym łóżku i różnie mamy się wypowiadały,ale średnio że na dole dziecko 1,8 -2,5 letnie już spało a na górze 3,5-4,5 letnie:tak:na łóżu moim napisane że góra dla dzieci od 6 lat.Na razie Vanesska śpi jeszcze na dole bo muszę kupić barierke na dół do mocowania żeby Klaudia nie spadła a Vanesska ciągle siedzi w dzień na górze i spać tam chce ale jeszcze trochę poczekamy,niech się oswoją.:tak:Myśle że spaśc nie ma jak z tamtąd bo barierki dość wysokie są :tak::tak::tak:

A chorowitkom życze zdrówka!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry