reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kwiateczek bo ja i tak nie mam z kim dzieci zostawić,żebyśmy poszli razem:sorry2:ja jak pisałam w zamian jutro rano wybiorę się na damskie zakupy i też sama:-D:-p

Kurczaki sie szybko upiekły a do obiadu jeszcze poł godziny muszę poczekac bo na R.Ale nic ,niech leżą w piekarniku ,potem podgrzeję:tak:

Nie wiem czy znacie ten program BBC Lifestyle i tą strone,jak nie to polecam.Tu macie dużo przepisów z których można ułożyć menu na długi czas,wydrukować czy zapisać odrazu liste zakupów potrzebnych do ich przyrządzenia :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie.
Moje dzieci śpią, więc mam chwileczkę.

Iwonka, szkoda, że nie możecie wyjść gdzieś razem z mężem, bo to zawsze milej niż samemu. :sorry2:

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi w sprawie płaczu w żłobku. Na szczęście zaraz po moim wyjściu zapomniała o płakaniu jak tylko zobaczyła dzieci. A dziś już od rana pytała się o ciocie (tam tak mówią na panie) :tak: W poniedziałek będę jej tłumaczyła w drodze, zobaczymy, czy pomoże.
Ja dziś trochę odgruzowałam dom, jeszcze muszę choinkę rozebrać, bo skończy się tak, że będzie stała do kolejnych świąt :dry: Rano musiałam sypialnię wysprzątać, zmienić pościel i wszystko powycierać, żeby pozbyć się zapachu cebuli, bo mój kochany małżonek wczoraj gotował i wszystkie drzwi zostawił porozwalane na oścież. A ja całą noc czułam tą cebulę, otwierałam okno, ale nic nie pomagało, myślałam, że wyjdę z siebie :wściekła/y:

Wiecie, że już niedługo będziemy świętować drugie roczki naszych dzieciaków?:szok: Niech ktoś zatrzyma ten czas, bo pędzi jak oszalały :zawstydzona/y:

Iwonka fajna naprawde ta stronka, ale nie dla mnie w tygodniu nie gotuje tylko w wekendy w sumie to tak lepiej bo mniejsze szanse ze sie cos powtarza czy cos. Co do zakupow ja czasami wole sama bez M nawet, tak jak dzis

kwiateczek wiem cos o tym u tesciow jest zimna podloga i jak torba stoi na ziemi to wszystko do prania co w niej :tak:

Witam! My po obiadku:tak::tak::tak:Zuzia własnie się obudziła. Gości odprawiliśmy. Mam tylko nadzieję, że autobus pojedzie:zawstydzona/y:Drogi już lepsze u nas ale wczoraj koło nas auto jakieś ugrzęzło w zaspie i zasypało śniegiem do tego stopnia, że tylko 10cm samochodu było widać:szok:Dzwonili na straż żeby pługi przysłali ale wszystkie skierowali do innej wioski bo karetka do 4 miesięcznego dziecka nie mogła dojechac:szok:
Masakra normalnie, ale nadzieja bo dzisiaj wiatru nie ma;-)

Dzień dobry :-) Myślałam że już Kwiateczek na warcie bedzie a tu pustki.
Ja już po spacerku i zakupach.Snieżyca była ale i słonka troszke.Zjadam właśnie makrele w sosie pomidorowym i świeże bułeczki .Mniam
Byłam w aptece po test ciążowy i dostałam za darmo .Teraz trzymajcie kciuki aby wynik był negatywny.
Za darmo??:szok:

Witam
Ale pusto:sorry:
Ja po obiedzie wlasnie:-pide polezec o ile Kondzio mi da.Dzis ze spaceru jak wrclaismy to usnal przed donmem,spal 5 min i za chiny nie chce wiecej.Myslalam ze odpoczne troche a tu prosze:baffled:

Iwonka teraz zobaczylam te stronke z bbc fajna:tak:musze sobie cos poszukac i ulozyc plan:tak:
Mamita ja to mam dosc tego sniegu,tu troche lezy ale jak pomysle co w Polsce to szok.mam nadzieje ze pomoga temu dziecku.

Witam

migotka - Ja osobiście nie lubię ani cebuli ani jej zapachu na szczęście mój mąz rzadko ją jada. Za to jak ja wracam z pracy to potem wszystko oliwą śmierdzi :p

mamita - Taka zima to koszmar dla kierowców. najgorzej własnie jak np. karetka nie może gdzies dojechać, bo po małych wioskach te pługi rzadko jeźdzą. Na szczęście u mnie zawsze jakoś tam w miarę odśniezone jest.

No i ogólnie miałam dosyć ciężko zmianę dziś, bo i w dzień ciągle Ktoś był, do tego myłam szyby i jak na złość co ja do ścierki to jakis klient i tak latałam od okna do lady. potem wieczorem sporo osób, prawie całą noc przestałam za ladą gadając z kimś albo latając po sali. Długo siedzieli i ledwo zdąrzyłam posprzątać przezd 8. Strasznie mnie stopy bolą. A jak wróciłam do domy to pobiłam rekord w odsypianu - 7 godzin :p A do tej pory spałan najdłużej 5.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny

ja juz na nogach od 6 bo tez juz dzis poszlism do zlobka ale zimno Adas dzis troche marudzil ale mysle ze bedzie dobrze tylko ze ja ciapa nie zabralam mu rzec zy na zmiane na wszelki wypadek ale mam nadzieje ze nie zrobi nic bardzo wodnistego:baffled::baffled: a tak wogole wczorajmielismy gosci i przyjechal o rowno rok mlodszy Karolek i jak jechali to ten maly plakal i namowilismy Adasia zeby oddal swojego smoka jemu i zrobil cycusiowi papa bo jest beee cycek a Adas jest juz duzy i takim fantem calkiem pozbylismy sie smoka:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

A w nocy jak bylo ciekawie bo sie obudzil i marudzil poszlam ale nie chcial isc ze mna pokazywal ze smoczek bee posiedzial chwile jakies 5 min i polozyl sie i spal do rana:-D:-D

a teraz czekam ze ktos do mnie dolaczy do kawki..

Witam! A. znowu w domku:baffled: Boje się dnia sądnego -wypłaty:zawstydzona/y::sorry2:
Ja szykuje się do gina, potem na hipoterapię:tak:

Kamilka świetny sposób na odsmoczkowanie:-D:-D
Panistepelek wspłczuję zmęczenia. Nienawidziłam myć okien w pracy:sorry2:

reklama
Witam.
Do kawy się nie dołączę bo nie pijam.
Herbata spita, zabrakło mi cytryny więc doprawiłam kwaskiem.
Teraz już próbuję coś zdziałać w zleceniu więc Miłego Dnia życzę.

Do góry