reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie.
Dziś ok. 5,30 Iga zbudziła się z płaczem, ale takim przeraźliwym, że pobiegłam do niej w te pędy. Była tak przestraszona jak nigdy. Coś się musiało śnić biduli. Potem jeszcze tatuś uspokajał, zapaliliśmy lampkę, wyjęliśmy balaski i wreszcie po 6,30 usnęła. A ja do tej pory zastanawiam się, co to jest to "KA", które ją tak wystraszyło :shocked2: Koniec z telewizorem.

Wczoraj zrobiłam te iwonkowe leniwe kluski - super są i takie proste, że nie spodziewałam się. Na drugi raz muszę zrobić 2 razy większą porcję, bo tylko połechtaliśmy nasze żołądki :-p

U nas zawsze mama gotuje na święta. My raz robiliśmy sałatki - jarzynową i ziemniaczano-buraczaną, to nikt nie chciał jeść :-D U nas zawsze jest barszcz czerwony z uszkami albo pierogami z kapustą i grzybami, zupa grzybowa z łazankami, filet, groch z kapustą, sałatki, kompot ze śliwek suszonych, makowiec, ciasto kakaowe i ewentualnie sernik.

reklama
Witam.
Mój P. zrobi krokiety na święta a ja sałatkę. Zajmę sie tez opłatkiem, trzeba go będzie z folii wyciągnąć, na talerz położyć.;-)
Pewnie P. jeszcze rybę będzie mordował i smażył ale to u mojej mamy i na jej garnkach ( mniej zmywania :-p). U nas się nie da. Miku nie może jeść ryb a jak się smaży to trze oczy jakby cebulowa ryba była.

Migotka- a co ona się naoglądała? Dziwne ,ze dziecko może mieć koszmary ale w końcu musi jakoś przetrawić emocje z dnia.

Ostatnia edycja:
Witam! Ja też miałam w planach mycie okien dzisiaj i pranie firanek-niestety pogoda nie sprzyja...Mgła co chwile pada deszcz, okna zaparowane pomimo tego ze otwarte. Zuza spi, obiadek wstawiony-dzisiaj rosołek specjalnie dla Zuzi i dla mnie a dla reszty na życzenie żeberka w kapuście:tak:
Ja uwielbiam karpia zapiekanego-tylko to jem w świeta. W tym roku nie robie zbyt duzo bo ostatnio wyrzucałam-nie dało rady zjeść. Poza tym finansowo nie najlepiej wiec skromnie bedzie.

Szopek, no właśnie nie wiem, czego mogła się naoglądać, bo ogląda telewizji bardzo mało, a jak już to staram się jej włączyć mini mini. Jedyne co to wczoraj z 10 minut harrego pottera oglądała jednym okiem i to sam początek, gdzie jeszcze nic się nie działo (może chodzi o te sowy :eek:). A w ciągu dnia żadnych wrażeń nie powinno być, bo siedziałyśmy same w domu, byłyśmy tylko na huśtawce i nikt nas nie odwiedzał.

Kwiateczek, :-D:-D ja też cokolwiek robię, wiszę na słuchawce i mama mnie instruuje, albo dyktuje, a ja piszę ;-)

a ja najl;epiej lubię kluski z makiem i pierogi z kapustą i grzybami... nie chce mi się iśc na świeta do rodziców i tak postanowiłam ze spędzimy je sami z dzieciakami, gosci też zadnych nie chcę.. zrobimy rybe, pierogi i barszcz winiary :-D , śledzie w occie no i kluchy bo ja to w ogóle taka kluskowa jestem... moja babcia jeszcze kutie robi ale dla mnei za slodka... Sylwestra spedzam z moimi przyjaciółmi to się pewnie objemy :-D:-D:-D na dietę wracam po świetach :zawstydzona/y:;-)

Ja po sprzatniu,padam:baffled:posprztalam cala kuchnie i lazienke no i jak zawsze reszte;-)a ta reszta zostala na pozniej tak dokladniej bo nie mam sily:no:
Cosmo jak G bedzie chcial barszczyk to kupie uszka i tez bedzie winiary:-D:-D ale specjalnie dla niego:-D a kutii nigdy nie jadlam ale kiedys widzialam w tv jak robia i troche mnie zemdlilo bo chyba bardzo slodka:sorry:
Migotka teraz to nie wiem czy mame zastane:baffled:

ide po lezec 5 min i obiad trzeba robic.te musake chce:-p

reklama
Witam wieczornie,na chwile.Ja mam dzis nawet humorek,jestem troche padnieta ale co tam....:sorry:byla u mnie kolezanka,wypilysmy sobie po 2 pifffka:sorry:
Zrobilam te musake:-p pyszna tylko mam pytan kilka;-)alena odp watku:tak:
ide zaraz sie kapc i troche po przytulac;-);-);-)paaaaaaaaa
Iwonka zdrowka:tak:

Do góry