reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Iwonka ja zrobie zupe grzybowa albo pieczarkowa(tak sie je u mnie u G barszcz czerwony)ziemniaki,rybe(fileta i karpia)kapuste z grochem,kapuste kiszona do ziemniaczkow.Mysle o pierogach z grzybami i kapusta.moe jutro zrobie i zamroze,G kazal kupic.
Na 1i 2 gi dzien swat jakies miesa.pewnie kurczak,kotlety,rosol:sorry:moja mama zawsze robila rosol w 1 Dzien swiat:sorry:
wiecej chyba nie bede bo raczej sami bedziemy a my tacy nie jadliwi.chcialam zrobic placek,capuccino ale juz kupilam tiramisu:-pjak mi Kondzio pozwoli to moze zrobie:tak:Brat cos mowil ze przyjedzi w ktores swieto bo on ma wolne cale a G tylko 1dzien swiat a i jeszcze bigos-to napewno.bedziemy odgrzewac i jesc:-p

reklama
No ja tak wymyslilam i z tego bedzie wiekszosc tzn 12 potraw
-barszcz z uszkami lub sam barszcz do pierogow,krokietow z pieczarkami
zupa grzybowa
ryba po grecku
ryba smazona(karp lub inna)
ryba w galarecie
sledzie w occie
sledzie w oleju
kompot z szuszu
pierogi ruskie lub z kapusta
kapusta z grzybami i grochem
makowiec,piernik
grzybki w occie lub duszone w smietanie
moze jeszcze salatka jarzynowa:sorry:
Z tego musze cos wybrac bo to najbardziej mi odpowiada znajac gusta innych gosci

Witam! Wpadam na chwilke bo kolacje szykuje. Odebrałam Mame ze szpitala i Młodego-sa u siostry na weekend:tak::tak:

szopek - Kurczę, ja też nie wiem co z naszym rodzinnym, bo teoretycznie dostać powinnismy ale nie wpłyneło jeszcze... decyzji też nie ma...
Decyzji jeszcze faktycznie nie ma ale jak nie dostałaś to zgłoś sie do nich-prawdopodobnie przekroczyłaś dochód :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
hej hej

zyjemy, dzieci chore ale to już standard, kaszlą jakby mieli płuca wypluć...

Macie pozdrowienia od Dotkass :tak:

Miłego dnia
Zdrówka dla Dzieci:tak:
Dziewczyny, mi w listopadzie nie wpłynął ani rodzinny ani wychowawczy :wściekła/y: Może to jakoś powiązane jest :eek:

Cosmo, zdrówka dla dzieci.
Kwiateczek - buziaczki dla Kondzika na miesięcznicę ;-)
Szopek - dobre z tą Stonką :-D:laugh2:

Moje dziecko mnie wyrzuciło z łóżka przed 9-tą i musiałam wstać ze sklejonymi powiekami :confused2: A co najlepsze nadal mi nie chcą się rozkleić.
Jak przekroczysz dochód na rodzinne to wychowawczy też zabieraja-niestety. Najlepiej idz do MOPS-u zapytaj bo może dochód przekroczyłaś...
Szok szok szok

Dziewczyny jakie robicie dania na wigilie? Mowcie tu jak na spowiedzi bo ja w tym roku robie wigilie i potrzebuje tradycyjne sprawdzone przepisy :-)
U nas jest:
1)barszcz do picia w kubeczkach
2)karp smażony
3)karp zapiekany z ketchupem rodzynkami i cebulką(moje główne danie:-p:-p)
4)śledź w occie
5)groch z kapustą
6)kapusta z grzybami
7)sałatka warzywna
8)ryba po japońsku

ja ogolnie ryb nie lubie:no:malo sie u mnie jadalo i dlatego chyba.na swieta jem filety bo karp mi smierdzi:no:i te osci:baffled:raz jadlam pstraga z grila u kolezanki,znajomi przywiezli juz doprawionego hmmmm to bylo dobre pamietam ale 7 lat temu:sorry:tak wiec jestem przy filetach zawsze.rybe po grecku uwielbiam:-p jedyna co tak lubie:tak:w sumie to nic wiecej nie jadlam chyba:soryy:zawsze jak gdzies jedziemy to jem mieso choc najpierw patrze na ryby ale zawsze przegrywaja:sorry:
ja tez lece:tak:dobranoc

reklama
Witam
Ja dzis zaplanowalam porzadne sprzatnie.tatus jest to wezmie Konadzia na spacer:tak:zobaczymy ile pobedzie ale musze w koncu sie zabrac bo pozniej przed samymi swietami bede latac:baffled:
Aurelia chyba sprobuje dzis to zrobic:tak:G kupi po drodze wszystko co potzrebne,ciekawe jak sie zapatrzy na to:dry:

Do góry