reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie kochane!
Byłam rano zrobić badanie IgM. Jak wyjdzie ujemnie to i tak mam zrobić badanie za 3 tygodnie, bo wynik IgG nie mieści się w normie 6.5 (mój jest 98,80) co znaczy że albo przechorowałam dawno i IgG wolno spada, albo aktualnie przechodze zakażenie. IgG jest dodatni ale jak widac norma jest przekroczona o bardzo dużo, dlatego lekarze zalecają powtórzenie badania za jakiś czas czy rośnie czy maleje.
No nic, czekam do jutra na wyniki IgM.
Zresztą mam dzisiaj wizytę u gin, zobaczymy co on powie.
Mam też dzisiaj USG:-):-)

reklama
Witam w czwartek :-)
Madamagda to dziwne, ze oznaczyli Ci samo IgG.Moim zdaniem idz dzis koniecznie i dorob IgM to bedzie wszystko wiadomo.Nie da sie interpretowac wynikow na toxo majac samo IgG.Wytlumaczenie jest w poscie Iwonki.
A jakie mialas poprzednie wyniki??Ja akurat mam fiola na punkcie toxo i od kilku lat przy kazdym badaniu krwi sprawdzam czy sie nie zarazilam.Codziennie w pracy mam stycznosc z chorymi kotami i jak na razie toxo mnie omija i oby tak zostalo do konca ciazy a najlepiej mojego zycia.Trzymam kciuki za Twoj negatywny wynik IgM.
A teraz juz uciekam i bede wieczorem.Jade dzis do wawy i idziemy na usg polowkowe :-):-)
Milego dnia wszystkim zycze

Dzień dobry majóweczki,oby był dobry dla Was wszystkich...
Madamagda, to dobrze się składa, że masz dziś wizytę, bo lekarz na pewno wszystko ci wyjaśni i nie będziesz się już dłużej martwić...a może nawet się dowiesz, kto się kryje w brzuszku :) Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku :tak::tak::tak:
Tolka, czekamy z niecierpliwością na newsa :-)
CFCGIRL, mam nadzieję, że podróż przebiega Wam zgodnie z planem, bez żadnych nie miłych niespodzianek...:-)

Iwonka dzięki za wyjaśnienie.
Ja miałam w pierwszej ciąży i teraz w drugiej (-) i (-), czyli nie chorowałam. No ale w związku z tym wzmożona uwaga, bo mam kota w domu.

Ja też mam kota. Wiecie gdzie go wczoraj znalazłam, w poszewce mojej pościeli. Podnosiłam kołdrę a on siedział w środku. Nie wiem jak wogóle wszedł do pokoju, zamykam drzwi i on nie ma tam wstepu, ale te koty są takie że sie prześlizgną między nogami i nawet nie zauważysz.

Mocz
barwa słomkowa
odczyn lekko kwaśny
białko nieobecne
cukier nieobecny
krwinki białe 1-2
bakterie nieobecne
urobilinogen nieobecny

reklama
Do góry