reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witajcie kochane!
Byłam rano zrobić badanie IgM. Jak wyjdzie ujemnie to i tak mam zrobić badanie za 3 tygodnie, bo wynik IgG nie mieści się w normie 6.5 (mój jest 98,80) co znaczy że albo przechorowałam dawno i IgG wolno spada, albo aktualnie przechodze zakażenie. IgG jest dodatni ale jak widac norma jest przekroczona o bardzo dużo, dlatego lekarze zalecają powtórzenie badania za jakiś czas czy rośnie czy maleje.
No nic, czekam do jutra na wyniki IgM.
Zresztą mam dzisiaj wizytę u gin, zobaczymy co on powie.
Mam też dzisiaj USG:-):-)

reklama
Witam w czwartek :-)
Madamagda to dziwne, ze oznaczyli Ci samo IgG.Moim zdaniem idz dzis koniecznie i dorob IgM to bedzie wszystko wiadomo.Nie da sie interpretowac wynikow na toxo majac samo IgG.Wytlumaczenie jest w poscie Iwonki.
A jakie mialas poprzednie wyniki??Ja akurat mam fiola na punkcie toxo i od kilku lat przy kazdym badaniu krwi sprawdzam czy sie nie zarazilam.Codziennie w pracy mam stycznosc z chorymi kotami i jak na razie toxo mnie omija i oby tak zostalo do konca ciazy a najlepiej mojego zycia.Trzymam kciuki za Twoj negatywny wynik IgM.
A teraz juz uciekam i bede wieczorem.Jade dzis do wawy i idziemy na usg polowkowe :-):-)
Milego dnia wszystkim zycze

Dzień dobry majóweczki,oby był dobry dla Was wszystkich...
Madamagda, to dobrze się składa, że masz dziś wizytę, bo lekarz na pewno wszystko ci wyjaśni i nie będziesz się już dłużej martwić...a może nawet się dowiesz, kto się kryje w brzuszku :) Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było w porządku :tak::tak::tak:
Tolka, czekamy z niecierpliwością na newsa :-)
CFCGIRL, mam nadzieję, że podróż przebiega Wam zgodnie z planem, bez żadnych nie miłych niespodzianek...:-)

Iwonka dzięki za wyjaśnienie.
Ja miałam w pierwszej ciąży i teraz w drugiej (-) i (-), czyli nie chorowałam. No ale w związku z tym wzmożona uwaga, bo mam kota w domu.

Ja też mam kota. Wiecie gdzie go wczoraj znalazłam, w poszewce mojej pościeli. Podnosiłam kołdrę a on siedział w środku. Nie wiem jak wogóle wszedł do pokoju, zamykam drzwi i on nie ma tam wstepu, ale te koty są takie że sie prześlizgną między nogami i nawet nie zauważysz.

Mocz
barwa słomkowa
odczyn lekko kwaśny
białko nieobecne
cukier nieobecny
krwinki białe 1-2
bakterie nieobecne
urobilinogen nieobecny

reklama
Do góry