reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dzień Dobry,

My już spacerek zaliczony, ciepło, choć wilgotno, ale na szczęście nie pada. Mój R "zdycha", przeziębił się :sorry:

Iwonka, miłego dnia na wystawie :tak:, a gdzie jest??? kiedyś bywała na Torwarze, zawsze chodziłam z rodzicami :tak::-)

panistepelek, buziaki dla Klaudii na 1,5 roczku :-)

kwiateczek, tak o tym napisała, że z ciekawości za chwilę obejrzę ten filmik :sorry:

Miłego Dnia

reklama
Witam! Ja mam nerwa od wczoraj:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Poza tym bylismy dzisiaj na giełdzie bo moja Mama chciała Młodego "obkupi". Przy okazji kupiłam Zuzi dresik za 20zł a moja Mama kupiła jej super czapkę:tak::tak:Teraz śpi razem z A.

Zreszta jeszcze moze taki piec bym zainstalowala,bo nadal nie podjelam decyzji co do centralnego ogrzewania,a ty Mamita jakie masz obecnie ogrzewanie? Nie moge nigdzie znalezc opini na ten temat tego kotla,ze on niby tak malo spala w sezonie.Ten twoj zanojomy moze cos o nim wie jak robi przy montazu ogrzewania.
coś mi sie nie chce wierzyc ze spala tylko tonę węgla:szok::szok::szok:ale zapytam.My obecnie mamy już piec miałowy. Fajna sprawa bo jak mąż napali wieczorem to trzyma 24 h bez dokładania. A miału tak ok 3 tony na sezon. Mam ciepła wode i ciepłe grzejniki. Mogę też latem palic na samą wodę. Zawsze mąz palił smieci trochę drewna podrzucił i na prądzie zaoszczedzilismy:tak:Ale nasz piec ma już 10 lat i zaczyna się psuc-mam nadzieje że wytrzyma do konca sezonu bo jeszcze mi taki wydatek potrzebny jak koszula w du...:no:

Migotka w zeszłym roku na Wszystkich świetych. Też miałam podobna sytuacje i facet pojechał za mną na cmentarz żeby mnie zezwac:wściekła/y:Ale sięnie dałam bo nie miał racji:-)

Panistepelek to o której wstajesz???

Buziaczki dla solenizantów na 1,5 roczku:-)

Witam.
Dziękuję w imieniu Miku za życzenia.
panistepelek, buziaki dla Klaudii na 1,5 roczku

mamita- oby wam wytrzymał, jeszcze wam brakowało do szczęścia kolejnego extra wydatku.

Jak czytam rozmowę o piecach to się raz jedyny cieszę, ze w bloku mieszkam . Nie mam bojlera ani nic takiego. Nie mam u siebie nawet termostatu przy kaloryferach, nie mogę regulować temperatury, chyba,ze przez otwarcie okien. jak sie wprowadzałm to to w zimie było bardzo gorąco nawet z oknami starymi dziurawymi. W zeszłym roku sąsiedzi z dołu przewiercili sobie kaloryfery ( taki myk, ze wiecej wody wlatuje do kloryfera i jest cieplej ale tym piętro wyżej wlewa sie do grzejników mniej i mają zimną) bo im żal było na nowe okna. Teraz już nie jest tak gorąco.

Jeśli chodzi o spanie to ja nocny marek jestem a potem to bym cały dzień spała. Z racji, ze Miku wstaje ok 7 ( dziś punkt 6 mały diablo) i jeszcze mam minimum 2 pobudki w nocy, wypadało by się kłaść o rozsądnej porze. Nie potrafię jednak, to silniejsze od mnie. W ciąży kładłam się ok .5, przez czas jak Miku był noworodkiem oto o 21 a teraz ok 1 . Rano jestem tak zrypana, ze ledwo widzę. Wieczorem dostaje powera i za nic nie usnę.

Dotkass wystawa byla na Pradze w dzielnicowym osrodku sportu .Piekne kociska nie powiem,jeden tak fuknal na Vanesske ze ta zaczela plakac .Ale co sie dziwic tym zwirzakom 8 godzin zamkniete w klatkach i tak dwa dni pod rzad,do tego jeszcze dzien jechaly na ta wystawa swiatowa ,a najwiecej wystawcow bylo z za wschodniej granicy.

Mamita a gdzie ten piec trzymacie? Bo wydawalo mi sie ze w mieszkaniu mieszkacie.
Edit: juz doczytalam gdzie indziej ze macie piwnice ;-)

Z tym remontem mam przechlapane,bo beda mi tez podlogi wymieniac ale nie teraz wiec bede miala dwa razy porzadny pieprznik.Ja bym wolala zeby mi to za jednym razem zrobili ale tak sie nie da ponoc,bo teraz administracja ma fundusze na jedno a na inne rzeczy po nowym roku .

Ostatnia edycja:
mamita, mam nadzieję, że nie będziecie musieli zmieniać pieca, chyba, że tylko i wyłacznie z własnej nie przymuszonej woli, bo dodatkowy wydatek jak pisze szopek, naprawdę jest Wam teraz tak niezbędny jak dziura w zębie :sorry:

szopek, mam podobnie jak Ty, nocami bym wariowała, siedziała do nie wiem której, a cały dzień bym spała, jak byłam w ciąży to też kładłam się późno, a potem w dzień odsypiałam :sorry:, ale odkąd pamiętam na noc energia we mnie wstępowała taka, że mogłabym całą noc skakać i się bawić ;-)...teraz się często zmuszam, by położyć się o "przyzwoitej" godzinie, bo muszę rano do Ami wstać, ale i tak rozbudzam się jak Ona ogląda bajkę siedząc obok mnie :sorry:

iwonka, fakt jak remont to najlepiej od razu, bo potem dwa razy przygotowywać wszystko, a potem sprzątać...koszmar, dlatego my się jednak zdecydowaliśmy robić wszystko odrazu, zanim się wprowadzimy, bo jakbym miała robić dół za jakiś czas mieszkając w domu, w którym skuwali by podłogę, ściany itp, nie wyobrażam sobie- nie sorry wyobrażam...hard core :no:

Witam
Na chwilke teraz bo zaraz Kondzia trzeba kapac:sorry:
Glowa mi peka:no:
Mmita obyscie nie musieli kupowac pieca:no:ja nie dawno kupywalam to wiem jaki to koszt:baffled:
Szopek ja w ciazy wogole nie mogalm spac:no:i teraz wszyscy mowia ze Kondzio tez nie spi:sorry:
Znalazlam dwie fryzurki,najpierw zaczne chyba od sciecia ake zostawie troche dluzsze:tak:w sobote planuje wyjscie andrzejkowe z dziewczynami wiec chyba se i do fryzjera umowie;-)zaraz wkleje zdjatka jaka chce ale na odpowiednim wateczku;-)

dziękuję wszystkim za pomoc przy prezencie- chrzestnymi jesteśmy oboje z moim J. Kupiliśmy wyprawkę i kolczyki złote - mała inwestycja w przyszłość:tak:

Dotkass a może po prostu przejdź na wątek zamkniety? Masz tam tylko wybranych;-)Albo lepiej - podaruj mi mnóstwo wolnego czasu bym mogła pisać po kilka postwów dziennie, a i jeszcze mnóstwo inteligencji, błyskotliwości iczegoś jeszcze by wszystkim się interesować i odpowiadać:cool:

chciałam odpowiedzieć w innym duchu ale wcieło mi grzeczną odpowiedź a czasu mam zbyt mało by nadrobić te kilka dni.

Ide spac bo cos znow mi nie dobrze:no:dzis dzien nazekania:baffled:biore antybiotyk na zeba i dlatego.wczoraj napilam sie pol piwka i myslalam ze nie wyrobie tak mnie zemdlilo:no:ledwo do lozka se doczolgalam:no:cos ostanio zauwazylam ze kazdy antybiotyk na mnie zle dziala:no:nie wiem czy tak dziala z tab, anty...:dry:
milych snow kobietki:-)
Beata wydaje mi sie ze prezent fajny:tak:

kwiateczek ja ostatnio brała antybiotyk przez 5 dni ale tak mnie mdliło że myślałam że ciąża normalnie. Jak odstawiłam to było ok.

Iwonka piec mamy w piwnicy. Dlatego ten co mamy mi odpowiada bo nie trzeba dokładac do niego co chwile i nie musze co pół godz biegac na dół;-)Wystarczy raz załadowac i starcza na 24h. Co do tego pieca mini o którym pisałaś to powiem że mnie bardzo zainteresował. I drąże temat-mój A. mówi że co do spalania 1 tony-to zbyt piekne zeby było prawdziwe i sam z ciekawości chce zadzwonc do nich:-D

Ja obejrzałam swój filmik i zaraz ruszam do wyrka niech no tylko Zuza zaśnie bo robi się nocny marek ostatnio:wściekła/y:Ja też bym mogła siedziec po nocy a spac do 11-12. Tak było w ciąży ostatnio bo t
eraz Zuzia nie da pospac:no::no::no::no::no:

reklama
BeataW skoro juz przeczytałas tyle to mogłas jeszcze doczytać, ze post Dotkass tyczył sie Kamilki a nie Ciebie... no ale fakt, lepiej wpaść przeczytać po łebkach i się mądrkować...wrrrr

Do góry