reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

iwonka mi też kazali dawać wit D3 do 2 lat ponoc nowe zalecenia Światowej Organizacji Zdrowia. Ale przez problemy z nerkami kazali mi odstawić wszystkie witaminy do czasu aż wszystko się wyjaśni. Tylko nie wiem kiedy to będzie.
I właśnie z tego powodu mam nerwy bo już 22 wrzesnia minął miesiąc od urografii a my nie mamy wypisu ze szpitala. Na urografii nic nie wyszło ale w usg są niby drobne kamienie i złogi. Więc czekaja na konsultacje z nefrologiem ale ten jest raz w tyg w środy i nie ma czasu wszystkich wyników obejrzeć:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Miał być dalsza diagnostyka w Centrum Zdrowia Dziecka w Wa-wie, ale narazie stoimy w miejscu bo niewiadomo co i jak:no::no: Z rehabilitacja tez stoimy w miejscu bo nie możemy jechac na turnus bo może się okazać że w najbliższym czasie trzeba będzie do tej Wa-wy jechać. Ręce mi opadaja. Nie wiem juz co robić. Scyntygrafie miałyśmy 3 tyg temu i po 7 dniach miały być wyniki i i nic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jutro będę dzwonić znowu a jak nie to pojade za tydzień w środe i będę okupować szpital.

reklama
Witam wieczorkiem
Dzień pracowity i jak zwykle za krótki żeby wszystko zrobić.
Byłam dziś z dzieciakami u znajomej dostałam wiadro pysznych śliwek.
Siłą musiałam dzieciakom zabierać bo bałam się że za dużo zjedzą i będą kłopoty:eek:
tak poza tym to ja w sobotę i w niedzielę jestem na wykładach a jutro muszę zawieść Zuzię na weekend do stadniny koni( zapalona koniara) i odebrać w niedzielę. O pracowicie się zapowiada.

przy okazji spojrzal na Klaudie to powiedzial ze jeszcze malo dziecko i ma prawo miec krzywe nozki (czyt kolana do wewnatrz)ale tez potwierdzil zeby dawac wit d.
Jak Zuzia była mała (ok.2 lat) też miała kolanka do środka i ortopeda powiedział że najlepsze jest : chodzenie na boso ( najlepiej po piasku) pływanie ( wzmacnia mięśnie) i że jak do 4 roku zycia nie będzie lepiej to wtedy jest alarm. Na szczęście wszysko się "naprawiło" acha i jeszcze nie wolno siadać na kolanach np. na dywanie.:tak:

Iwonka - Doktórka gdy Klaudia skończyła rok powiedziała by nie dawac już witaminy D ale ja i tak czasem daję (zwłaszcza w pochmurne dni). Kiedyś pytałam czy nie powinna podawać jakiegoś wapnia córci, skoro mało mleka pije tego w proszku a innych mlecznych produktów nie może ale też stwierdziła, że nie ma takiej potrzeby.
A naparwdę jestem zaniepokojona, bo na moje oko córcia nie ma w kolanach skrzywionych nóg tylko przy kostkach tylko troche mniej niż ten chłopczyk o którym wspominałam. A nie chcę by potem doszło do sytuacji, że potrzebne będą szyny tak jak jemu itd.

Madzia - Może chcesz do kompletu, do tych sliwek wiadro gruszek albo jabłek?? :p

anusiasac - ta baba w MOPSie powiedziała mi ze za 2007 i 2008 to jak zdążę złożyć we wrześniu a jak już w październiku złożę do za 2008 tylko.
Właśnie tego nie rozumiem. z tym, zę jak złożę w pażdzierniku to 48 zł zobaczę w grudniu a jak w listopadzie to na nowy rok dopiero :-(

może być tak, jak pisała mamita, że jeśli złożysz we wrześniu i dochody za 2007 rok, to zasiłek dostaniesz jeszcze za IX i X, po 48 zł, a dochody za 2008 rok będą liczyć się do nowego okresu zasiłkowego - od XI i wtedy dostaniesz 68 zł/m-c (podnieśli o 20 zł):tak:

ja też podaję dalej wit. D jak nie zapomnę:cool2: oczywiście...

Panistępelek, ja poproszę gruszeczki mniammmmmm

Madzia, Zuza ma piękne hobby, a w tej stadninie są jakieś takie weekendowe zjazdy że dzieci moga tam nocować?

mamita, kolejny raz bark słów na organizację pracy służby zdrowia..

Dotkass
, i jak ta druga firma? wiecie już coś?

Witam

Madzia tak ja wiem ze powinno sie siedziec tylko po turecku a na boso tzn bez kapci od malego Vanesska chodzi.Zaklada tylko buty na podworku.

Panistepelek na wiosne,lato tez mi kazala odstawic wit D ale teraz znowu mam dawac 1 krople.

Anusiasac nawet nie wiedzialam ze podniesli rodzinne....:szok::-p ciekawe czy mi tez bo jakos caly czas mam po 48zl.:sorry:

Dzień Dobry,

Wybaczcie, ale wpadłam się tylko przywitać, kosztorys mamy mieć jutro...nie mam teraz siły, ani weny na pisanie, tyle spraw do załatwienia :szok:, nawet nie zdawałam sobie sprawy, postaram się zajrzeć wieczorkiem i przejżeć co naskrobałyście

Buźka i Miłego Dnia

Dzieki,to jest dla mnie szok ze tyle podniesli.Ja pamietam jak kiedys rodzinnego bylo 23 zl i tak co roku po ilka zlotych podwyzszali a tu taki skok:szok::-)

co trzy lata muszą przeprowadzić weryfikację świadczeń rodzinnych i teraz właśnie wypadła, dlatego taki skok, za rok podniosą pewnie o 3 zł albo w ogóle...szkoda , ze ja się nie łapię :(

reklama
Do góry