reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie. U nas też ładna pogoda, ale nade mną wisi nauka do egzaminu i cały czas mam wyrzuty, że się nie uczę :confused2:
My na razie odpukać problemu ze spaniem nie mamy, Iga potrafi zasnąć po 21 i wstać o 10.30 (bez pobudek). Dziś wyjątkowo wstała wcześnie, bo śmieciara za oknem się tłukła o 6 :angry: Z jedzeniem nadal tragedia, może kiedyś minie, ale jak wrodziła się do mnie to mam przerąbane, bo ja to już nic nie jadłam i potrafiłam więcej zwymiotować niż zjeść.
Moi rodzice mają przerąbane, bo moja 90-letnia babcia właśnie wróciła ze szpitala po trzech miesiącach. Miała operację na biodrze bo spadła z łóżka. Oczywiście podczas operacji zarazili ją gronkowcem, przez co już nigdy raczej nie wstanie z łóżka. Przychodzi do niej babka dwa razy dziennie z opieki żeby zrobić koło niej. Nikt się nie może zająć nią, bo wszyscy pracują, ale na szczęście ma wystarczająco kasy, żeby opłacić tą opiekunkę. Tylko że opiekunka zawsze potrzebuje pomocy taty, bo babka nie chce współpracować. I mimo że nie jest w stanie nic koło siebie zrobić, nadal jest tak samo złośliwa i niedobra jak zawsze. :confused2:

reklama
no z tymi babkami to tak jest. na starość to strasznie złoślkiwe się robią. My tez takie kiedys będziemy;-) A w szpitalach to powinni jakieś środki ostrozności wprowadzić żeby ludzie się gronkowcem nie zarażali. Paranoja, Idziesz do szpitala żeby jeszcze bardziej chorowac:wściekła/y:

witam
Dziubek u nas nocki tez juz do niczego a juz myslalam ze sie poprawia:baffled:cala noc stekal,czekalam czy sie odwroci i pojdzie spac ale nie za kazdym razem musialam wstac,chyba ze 60razy:no:dilbelek nocny a teraz sie patrzy na mnie i smieje:sorry:nie wiem czy po tej szczepionce taki jest znowu:sorry:

u nas tez ladnie sie robi:tak:wypije kawke,za ten czas zupa sie ugotuje Kondziowi i lece na dwor:-)
Migotka zapomnialam ale coraz czesciej slychac ze w szpitalu ktos cos lapie:no:co za warunki maja:angry::angry:a babcie jak babcie moja tez marudna,wiecznie chora:sorry:

Migotka starszych ludzi nie zmienisz:no::no:
Maly zrobil wlasnie druga kupe a poprzednia byla pol godz temu:szok:cos nie tak:no:mam pytanie czy wasze dzieci jak robia kupki to one bardzo smierdza:sorry:tzn tak jakby octem:szok:bo u nas ostatnio kazda taka:no:niby normalne ale taki czad ze hoooo:sorry:wczoraj bylo 6 ciekawe jak dzis:baffled:
Dostalam wlasnie list z przychodni.nie wiem jak w Pl ale tutaj dzicko ma takie kontrole jedna przed pierwsz szczepionka na 8 tydz a potem na 8 mies:tak:tej drugiej nie mielismy,dzwonilam pytalam ale powiedziano mi ze nie wszystkie dzieci maja:baffled:przy ostatnich wizytach pielegniarek srodowiskowych(prosilam o pomoc ze spaniem)zobaczyly w ksiazeczce ze tego nie bylo i ze mnie umowia:tak:dzis wlasnie przyszedl list na kontrole 8mies- 30 czerwca:-D:-D:-D:-D
Kondzio bedzie nmial w sumie 14 mies:-D:-D
Dzieci moich znajomych mialy,tylko nas pominieto:no:a na tym spotkaniu daja szczoteczke i paste:-D:sorry::-p

kto pije kawusie ze mna:-p

Kamilka trzymaj się ....., oby to był koniec złej passy i teraz same przyjemności Was spotykał ..

Cosmo szkoda ze nie mieliście podpisanej umowy :-( Wrocław drogi jak cholera , ale może uda się Wam znaleźć coś tanszego .
A może zakup mieszkania , skoro i tak macie płacić ?? Wchodzi taka możliwość w grę ??

Kwiateczku to gdzie Ty przesiadujesz ??:-D co to za dobry kraj co szczoteczki i pasty rozdają :tak:??

....łączę sie w bólu z tymi wszystkimi co wstają w nocy do dzieciaków . Mam nadzieję ze już bliżej niż dalej do przespanych nocek :tak::tak::tak:

Hejka.
Ja jak zwykle z doskoku, ale mam moją kochana łobuziarę cały tydzień i jej poświęcam cały czas.

W srodę była atrakcją pikniku rodzinnego w mojej firmie. Piknik zorganizowany w adrenalina parku, więc wszyscy się wyszaleli jak dzieci. A moje małe słoneczko rzucało się w oczy, jak przelatywało jak błyskawica. Wszyscy bylii w szoku, że dziecko 13 miesięczne może tak ganiać, śmiaął się do wszystkich i tak przez ponad 5 godzin :-D

Keyko Szopek Ha-nna-AH - dziękujemy za głosy;-)

Ale ja zagłosowałam dopiero dzsiaj:eek::eek::eek:

Trochę nadrobiłam zaległości, ale od ponad tygodnia nei pisałam, więc odpisać trudno:sorry:

reklama
Witam Was Kochane,

Wczoraj nie zaglądałam i myślałam, że będę miała spore zaległości, a tu prawie puściutko, pewnie ze względu na długi weekend i sprzyjającą jemu pogodę :tak:, u nas poranek kiepski, byliśmy na zakupach na bazarku ubrani ciepło, a teraz już za oknem pięknie grzeje słoneczko, pewnie pojedziemy do znajomych na grilla. Zapraszała nas mama naszej światkowej, więc zabierzemy Mamcię i się wybierzemy w czwórkę na poobiedniego grilla, mam nadzieję, że do 15:00 pogoda się nie popsuje :tak::-)

Dotkass - najwyżej będziesz kolejna majóweczka zaciążoną;-)

Kolejną??? :confused::confused::confused:, a to któraś już zaciążyła??? jestem nie na bierząco??? :sorry:...a czy kolejną czy pierwszą napewno nie będę właśnie dziś dostałam @ :tak:

Do góry