reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

No, to akurat tak występuje u Ań ( :dry: ale odmieniłam, nie ma co) fabrycznie a raczej wraz z nadaniem imienia.
Uwaga- teraz przewracam oczami. Faktycznie, coś w tym imieniu jest i dlatego go wybrałam :-)

Witam w klubie mamuś z @. Przeczytałam, że Wy dostałyście, po czym wstałam i z wrażenia też dostałam :-D
To ja też dołączam od środy wieczór do @ :-)

dziubek - Dopiero teraz dostałaś pierwszą @@@ od porodu? Długo.
Przy pierwszym dziecku pierwszą @ dostałam podobnie jak Dziubek, karmiłam piersią jeszce jakieś pół roku. Więc to nie jakieś anomalia.
Witam CIę po przerwie.

Shanta pewno znajdziesz jakąś fajniejszą pracę.

Wy tu o tortach a ja myślę, z jaką masą zrobić...

Natalka spała dzisiaj w ciągu dnia jakieś 40 minut :baffled:. Mam nadzieję, ze noc ładnie prześpi :confused:

reklama
Polka, zapłaciliśmy za całość 105 zł. On kosztuje 45 zł za kg, a że ta skorupka na wierzchu jest dość ciężka, to wyszło trochę. A smak się nazywał hiszpańska kawa- bardzo smaczny, polecam ;-)

Iwonka, moja śliniła się już jakiś czas temu, ale była nawet spokojna. Ostatniej nocy tylko budziła się z płaczem - wtedy musiały się przebijać. Ogólnie jest ok, tylko właśnie w nocy się budzi. A wiedziałam, że coś będzie, bo jej chrostki wyszły na pupie - zawsze przy ząbkach troszkę mi się odparza, mocz jest chyba bardziej żrący wtedy.

No właśnie Panistepelek, pisz z nami. Ja sobie czasem myślę, że co ja bym zrobiła bez moich dziewczyn na forum, a mąż patrzy się na mnie z politowaniem, jak mu o tym mówię :sorry2:

Shanta, Ciebie witam również. No niestety tak jest, że nieszczęścia chodzą stadami. Ale Twoje słoneczko już drepci - gratulacje :-) A pracę znajdziesz sobie na pewno lepszą :tak:

Panna Migotka , dzięki za podpowiedź, w takim razie weźmiemy też ten smak skoro piszesz że dobry:-)
Ja zastanawiałam się dlaczego Zosia ma taką małą wysypkę w kroczu, ale nie podejrzewałam że to może wtedy jak zęby idą:baffled: fakt idą jej 4 (3 czwórki i jedna 2 na dole) na raz czyżby od tego:confused:

wszystkiego naj, naj dla Neli

birthday-cake-636.jpg

Uwaga- teraz przewracam oczami. Faktycznie, coś w tym imieniu jest i dlatego go wybrałam :-)
:-) i bardzo dobrze wybrałaś. A z małym kozakiem ( kozaczką:dry:) przynajmniej się nie nudzisz.

Polka, zapłaciliśmy za całość 105 zł.

W sumie nie dużo. Weź sama taki zrób ... tym bardziej ja- jak ze słodkości to ja śledzie umiem przyrządzić.

Shanta- :-(Przykra sprawa, życzę znalezienia lepszej pracy, takiej na miarę twoich potrzeb, nie tylko finansowych.

Dzień dobry, całusy urodzinowe dla Neli!!!

Miłego dnia Wam życzę kochane majówki i spokojnego weekendu!

Trochę się boję przemiany takiej:
mam wktótce przestać być niemowlakiem,
tak mi przynajmniej mówią rodzice.
A co jeżeli sobie nie życze ?
Już raz zmieniałam się z noworodka
w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka dobrego jeśli wydorośleję ?
Co o tym myśleć ? Czy mieć nadzieję
że jako dziecku w końcu pozwolą
sprawdzić co siedzi w kontaktach ? Solą dadzą się bawić lub grzebać w szafkach dotąd zamkniętych ?

Albo w zabawkach trzymać papierki do rozdzierania na które "banknot" mówiła mama ?
Czy z tej przemiany będzie wynikać
że będę mogła dotkąć czajnika
kiedy tak sobie gwiżdze wesoło ?
Meble przestaną mnie pukać w czoło
jeżeli będę dzieckiem nazwana ?
Jeśli nie - po co taka zamiana ?

NELCIU gwiazdeczko kochana, taka kolej rzeczy. WSZYSKIEGO NAJLEPSZEGO!!!:cool2:

Dzień dobry.

kwiateczek- tata ogólnie narazie nic złego znowu nie zrobił, znalazł sobie pracę. Niestety tamta sprawa o której kiedyś pisałam nadal jest niewyjaśniona i nie wiadomo czy oddadzą prawo jazdy czy uznają za winnego.

polka - Wiem, że zawsze lepiej się wyżalić ale ja jakoś tak nie potrafię. No i akurat o tym co mnie dręczy poprostu nie mogę napisać.
Zastanawiam się własnie jaki tort na roczek dla córci kupić. Czy jakiś zwykły ma upiec moja chrzestna, czy może właśnie jakiś z cukierni.

ja-anna-on - Z tą @@@ to tylko tak się ździwiłam, że tak długo. Ja dostałam 8 miesięcy po porodzie mimo, że dalej karmiłam.

panna migotka - Ogólnie to ja lubię pisac tutaj na forum, bo zawsze można sie o coś zapytac, poczytac co u innych Dzieci.

Na koniec wszystkiego dobrego dla Nelci.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry