reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Witam
ja dziś znowu po nieprzespanej nocy. ty, razem koncert był. ok. 2 tak mi mała zaczęła płakać, że chciałam jechać z nią na pogotowie.
NM zarządził żeby dać małej coś przeciwbólowego i jakieś 30 minut później opanowaliśmy sytuację.
W dodatku kupiłam dziś fajne skórzane butko-ciapki w ciucholu( nówki,o takie dokładnie),
oglądałam takie w Świecie Dziecka, ale stwierdziłam że mamy skarpetki STERNTALER'a które na prawdę super się spisują.

życzę miłego dnia. uciekam się zdrzemnąć

reklama
Dzieki juz chyba powoli robi sie lepiej:-);-)
Co do kosciola uwazam ze jesli nie pokazesz malej to i tak nie wybierze bo nie bedzie znac:no::sorry2:zadko chodzisz do kosciola wiec w sumie juz masz przesadzone:sorry2::sorry2:ja chodzilam za mlodego wieku;-);-)ale potem juz nie:no:juz pisalam chyba gdzies:baffled:ale teraz wiem co wybrac bo mam rozeznanie.Mojemu dziecku tez chce pokazac a pozniej sam zdecyduje czy chodzic czy nie:tak::sorry2:tylko sie nie obraz za to co napisalam:sorry2::sorry2:

No to dobrze, ze jest jakaś poprawa.

Nie widze powodu zeby się o cokolwiek obrazić :happy:
Za młodego wieku to ja tez chodziłam duzo do koscioła (pisałam juz kiedys ze czynnie uczestniczyłam w oazach, pielgrzymkach, mszach w środku tygodnia i spotkaniach kościelnych - z własnej woli!), ale zmieniło mi się podejscie w pewnym momencie.:oo:
Z innymi wiarami nie miałam styczności, ateistką też nie jestem. Jestem Chrześcijanką, tyle że interpretuję wiarę po swojemu, bo to co robią ksieża i te niektóre powalone ideologie naszej wiary (np zabroniona antykoncepcja!) są dla mnie niedorzeczne (zastąpiłam nieco ostrzejsze słowo).
Ale na takie tematy można pisać i pisać... a my tutaj nie o tym w sumie :huh:

Juz nie pamiętam kiedy musiałam w nocy przewijać Nikol :szok:
Dzisiaj musiałam bo się zasiurała - kurcze chyba wieczorem zle założyłam jej pieluszkę :unsure:
Ale w sumie po kwadransie nocnego spiewania usnęła i spała dalej do rana.
U nas za oknem leży śnieg:baffled: Jest zimno i obrzydliwie.:growl:
W domu ani śladu po moim ostatnim sprzątaniu - załamka :sad:
Ale ogólnie nie jest źle - ide sobie chyba strzelić kawkę i może odprężę się przy prasowaniu, póki bobo śpi :sorry2:
Cholibka - tyle miałam Wam napisać...:eek:

I ja się witam.

Moja z kolei ma zazwyczaj problem z zaśnięciem. Wieczorem krzyczy na nas strasznie, ale nic ją nie boli raczej, bo po wyjęciu z łóżeczka banan na całą buźkę :-) Ale po kilku próbach położenia wreszcie zasypia, na chwilę się jeszcze przebudza kilka razy tak do 23, a potem kimono do 7-8. Ale od dwóch dni daję jej viburcol przed snem, bo chyba jeszcze zęby idą.
Ja już utopiłam wirtualną marzannę na naszej klasie. Może to choć trochę pomoże :eek:
Moja gorsza połowa ma dziś egzamin wewnętrzny z teorii i jazdy. Śmiesznie u nich jest, bo teoretyczny zdają póki nie zaliczą. Nieraz podobno się zdarzało, że dziewczyna przez 1,5 godziny rozwiązywała testy.
Jutro teściowa do wnuczki przyjeżdża, hurra!!! :confused2:

Witam Kobietki,
ja tylko na chwilkę, mnie to nigdy sie nie udaje usiasc i cos naskrobac...
Ale chcialam tylko oglosic,ze chyba na 100% bede pierwsza zaciazona Majowka,chyba ze cos przegapilam?
Niby do okresu jeszcze kilka dni,ale sie jakos tak ciazowo czulam,wiec znalazlam test,ktory bardzo wczesnie wykrywa i pokazalo dwie kreseczki!!!! Ale czekamy jeszcze do tego okresu.

Tak poza tym to wszystkim chorowitkom zdrowka zycze,tym z brzydka pogoda przesylam duzo slonka i w ogole buziaki dla wszyskich Mamus i Dzieciaczkow

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Gloooooria - fantastycznie!
Trochę Ci zazdroszczę, bo ja dostałam spózniony @ :dry: :-D
Rewelacja - jak dla mnie.
Ale pytanie czy Ty się cieszysz? :sorry2: Ale wnioskuję, ze tak :blink:?

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Gloooooria - fantastycznie!
Trochę Ci zazdroszczę, bo ja dostałam spózniony @ :dry: :-D
Rewelacja - jak dla mnie.
Ale pytanie czy Ty się cieszysz? :sorry2: Ale wnioskuję, ze tak :blink:?
Pewnie ze tak :tak: choc jest ten malutki strach,o matko,dwa male dzieciaczki,bo Isabella bedzie miala 19 m-cy,ale z jednej strony dobrze ze taka mala roznica. No wiec czekamy do wtorku,oby nic sie nie pojawilo:no:

:-) Gloria, gratuluję!!! :-):-):-)To na kiedy miałabyś termin?
Kalendarz babyboom podaje ze 1 grudzien,jak na razie nie ma jeszcze grudnioweczek 2009,wczesnie jeszcze,to tylko ja tak szybko po test pognalam:-)Ale czulam ze cos sie swieci

No chyba Glori nikt nie obstawiał;-)
Ale teraz wszystkie majóweczki beda trzymały kciuki zeby sie potwierdziły te dwie kreseczki bo wydaje mi sie ze chcesz:-)

A w tej kwesti mielismy wczoraj powazna rozmowe i wyszło nam ze dobrze by bylo zeby drugi dzidzius urodził sie jak Zuzka bedzie miała 3 latka no zobaczymy

U nas jest ostatnio cudownie Zuza chodzi spac przed 20 wstaje o 8 jrdna dwie pobudki na picie i raz spanie w dzien o 18 ma kryzys ale ja przetrzymuje i mamy wieczory wolne przynajmniej psyhicznie odpoczywamy

Ola przypomnialo mi sie fajne sa takie maleńkie dzieciaczki ale na razie u kogos popatrzyc pobawic teraz przy Zuzce w takim wieku nie wyobrazam sobie miec takiego noworodka podziwiam tych którzy tak maja a teoretycznie to za miesiac dwa mogłybysmy miec takiego bobasa

No wlaśnie jutro pierwszy dzien wiosny a u nas można na sanki wyjsć :rofl2: ale wczoraj tak pieknie wieczorem sypało w swietle latarni ach...

Mi najlepiej zawsze pomagaly na gardlo Tantum Verde lub orofar tańsze

reklama
Pewnie ze tak :tak: choc jest ten malutki strach,o matko,dwa male dzieciaczki,bo Isabella bedzie miala 19 m-cy,ale z jednej strony dobrze ze taka mala roznica. No wiec czekamy do wtorku,oby nic sie nie pojawilo:no:

No to kochana trzymamy kciuki za dwie krechy! :-)
Koniecznie daj znać, bo czekamy na potwierdzoną wiadomosć :tak:

Do góry