reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Aniusia to trzeba by zalozyc nowy watek TORBA DO SZPITALA ale moze juz ktos inny bo nie chce zeby wszystkie watki byly moje....zeby sobie ktos cos nie pomyslal.A jesli chodzi o majtki jakiekolwiek to w szpitalu i tak nie pozwalaja ich zakladac tylko trzeba wietrzyc krocze bo tak sie szybciej goi szczegolnie jak jest naciete...........No wiadomo ze jak na chwile sie idzie do toalety czy wogole to na chwilke mozna zalozyc.Szczegolnie jak wc czy prysznic jest kawalek od pokoju....Ja nie mialam tych majtek bo mialam zwykle.A teraz zobacze moze zakupie ze 3 sztuki pewnie...

reklama
Iwonka2006 ja bym sie tam nie obraziła gdybys załozyła kolejny wątek, jestes doswiadczona mamą wiec łatwiej by Ci to poszło, co zabrac a co nie:-)

Agusiaa jak tam po wizycie u lekarza? Mamy nadzieje ze wszystko oki :-)

Witam Was, faktycznie jakoś cicho dziś u nas:dry:, wczoraj odebrałam wyniki testu PAPPA i z tego co ja wiem to jest wszystko ok. Pójdę z nimi za tydzień do gina i niech jeszcze on mi potwierdzi ale jest naprawdę dobrze:tak:.
Powiedzcie proszę czy wybieracie się na usg 3D bo ja pójdę w 19 tc tj 27.12 tylko nie wiem czy wtedy pracują.:confused:

cześć!
Melduję sie po wizycie ! :-)
Troche sie wystraszyłam wczoraj bo za Chiny nie mogła moja ginka ustawić tej aparatury do nasłuchiwania serduszka - mówiła, że maluszek ruchliwy i to dlatego. I rzeczywiście! Na usg wszystko było widać dokładnie. Taki niespokojny duszek, cały czas sie wiercił, wymachiwał rączkami, wkładał je do buźki...:-D
Ma juz prawie 8 cm od główki do pupki i widzielismy jak kształtuja sie 2 półkule mózgu i kręgosłup. Niestety tak jak podejrzewałam płeć nadal pozostaje dla nas tajemnicą :dry:

Aniusia - co do majtek jednorazowych to ja miałam takie. One są wykonane z materiałowej elastycznej siateczki także można je spokojnie uprać bo tanie nie były. I tak jak pisze Iwonka jak nawięcej trzeba bez majtasów chodzić, ale ja potem nosiłam je w domku przez jakis tydzień żeby rana sie szybko wygoiła. I tak tez się stało!

Dzieki Agusiaa, nie ma to jak rady doświadczonych mam :-)
Jesli chodzi o torbe do szpitala to troszke sie tego nazbierało :-) w moim przypadku bede jeszcze musiała kupic na to wszystko torbe :-)

Agusiaa, a jeżeli chodzi o CC to też trzeba takie mieć czy to już zupełnie co innego jest zalecane? Bo tu u nas na majóweczkach jest kilka dziewczyn które będą rodzić przez CC

No wiec własnie mnie interesuje tobra na CC.
Kurcze dziewczyny wy tez macie takie straszne bóle głowy? Mnie męcza już 4 dni, nie wiem jak sobie z nimi radzić.

reklama
Do góry