reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witajcie!

My dziś mamy całą noc przespaną bez pobudek - od 19.45 do 7 :szok::szok: Ale i tak się nie cieszę, bo nie sądzę, żeby tak zostało.
Strupy na nóżkach jak były tak są, nie pomaga ten bebilon pepti nic. A co, jeśli oprócz tego jest uczulona też na coś z obiadków? Może powinnam na jakiś czas odstawić obiadki i deserki i spróbować tylko na tym mleku...sama już nie wiem.

Kwiateczek, biedny Konradek, dobrze, że nic się mu nie stało :no:

BeataW, studiuję rachunkowość. Trochę to inna bajka niż to, co skończyłam, czyli historię :-p

Iwonka, piękne bałwanki :-)

Witam się niedzielnie!
Kwiateczek, biedny Konradek! Teraz te dzieciaki takie zwrotne, że dwoje oczu to za mało. Ucałuj go od cioć z BB :tak:
Mała od samego rana śpiąca, ale spać nie pójdzie. Dałam ją na podłogę, żeby się zmęczyła, ale nie wiem, czy coś z tego będzie. Ładna jest pogoda, wezmę ją na spacer, może zaśnie.
Nic mi się nie chce, ech....

Witajcie,

Wczorajsza bajeczka była superowska. I smiało mogę powiedzieć że rzeczywiście lepsza od jedynki:tak: Polecam. Mała w nocy dała popis. Moj mama, która z nią została musiała wieczorkiem troszkę ją ponosić bo obudziła się z placzem. ja wróciliśmy to po cycu od razu poszła spać. Ale jakoś się często budziła. Ach te zęby niech już się wreszcie przebija.

Zaraz jedziemy do teściów.Pogoda pod psem. nie wyjdziemy pewnie dzisiaj na spacer.

Kwiateczek - synuś dzisiaj już lepiej? Nosek nie boli?

Ale tu pustki dziś.. :blink:

Chciałam wziąść małą na spacer, ale była strasznie płaczliwa i musiałam ją położyć, a teraz czekam aż wstanie. U nas słonko piękne, więc grzechem byłoby kisić się w domu.

A teraz z innej beczki. Dzisiaj wyczułam w piersi dość spory guzek, więc postanowiłam rozmasować. Normalnie mleko tak sikało na wszystkie strony, że aż byłam w szoku ciężkim:szok:. Ciekawe kiedy pokarm zanika całkowicie po odstawieniu malucha.:baffled:

Wróciłyśmy już ze spacerku, mała mi na nim w końcu zasnęła. Kurcze, śnieg, słońce i minusowa temperatura - uwielbiam taka pogodę! Teraz znów walczy na podłodze, musi ćwiczyć raczkowanie.
Wczoraj byliśmy w Tesco, są duże przeceny na ciuszki, ale nic dla małej nie znalazłam :-(. Kupiłam jej za to nocniczek, już dwa razy się załatwiła :tak:. Oczywiście przypadkiem i nawet nie zajarzyła o co chodzi, ale dziadkowie i tak się podniecają. A, niech mają radochę.

witam:-)
Dziekuje dziewczyny,straszny z niego narwaniec:baffled:tak raczkuje szybko ze to chwila.Od dzis wsdzystko kazalam tacie robic na podlodze:tak:
Shanta dziekuje,buziak zostal przeslany:tak::tak:
Nosek chyba lepiej,zdarty troche.Wyglaada jak maly eskimos,taki czerwony ma:-D:-D
O dziwo przespal cala noc:szok::szok:obudzil sie o 5 rano dostal butle i troche bylo ciezko go uspic.Usnal ok 6.30 i o 8 juz wstal:baffled:ale nocka zaliczona:-):-)budzil sie troche do 23ej ale pozniej juz jak kamien:tak:chyba przez to wszystko:dry:
Zaraz dam mu zupke i idziemy do koscioka:tak:wczoraj nie bylismy na spacerze bo zimno bylo ,poza wypadem do szpitala:baffled:
Panna mogotka oj pamietam te kamienie.Bol gorszy chyba od porodu:baffled:ja juz nie karmie 7 mies i czasem jak nacisne to jeszcze kropla sie pojawi:baffled:ale tak naprawde to chyba po 4 mies juz nie bylo_O ile juz calkowicie nie bedziesz karmic:tak:
oki lece bo sie spoznie.

reklama
Kwiateczek dobrze ze wszystko jest ok z Konradkiem :-) Ale widzac poczyniania waszego brzdaca to nawet pol sekundy sam nie powinien byc.Niestety przed wszytskimi upadkami nie da sie dziecko ochronic i jak tylko zaczna chodzic ,szczegolnie latem jak beda gole nozki to kolana pozdzierane az do krwi beda:sorry2:

Panna Migotka co moge ci powiedziec ... z Vanesska mialam ten problem prawie ze do roku,tyle ze ja ja karmilam piersia caly czas.Ciagle miala te suche plamy na rekach i nozkach.....potem jak i teraz nagle sie zakonczyly i mamy spokoj z alergia :tak::-)

No a my dzis bylismy tez w Tesco,potem do domku i mielismy gosci :tak::-)Jednego duzego i jednego malego w wieku Kludii :-D:-D:-D:-Dbylo super:rofl2:

Do góry