reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
My też nigdy nie przespaliśmy całej nocy. Jak karmiłam piersią mały wstawał mi średnio 4 razy w nocy. Od tygodnia już nie karmię i dalej mam pobudki 4-5 razy w nocy i za każdym razem wypija mi 100 -130 ml mleczka lub kaszki. Nie wiem co jest grane :szok:.
A u mnie w tym roku stuknie 31 wiosen :dry:

Witam sobotnio i deszczowo:-(;-):angry:
Ja wtrakcie robienia obiadu jestem i wpadła was poczutać .Obiecałam sobie ,że rano nie włacze kompa bo musze poprasowac i nie dokończyłam bo mała mi się obudzila (zamiast spać 2,5hpo 1h:wściekła/y:)i tylko dlatego bo miala kupke :-DI zasnąc już nie chcaiła:wściekła/y:
A dzisiejszej nocy dała znów popalic nieziemsko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Miała wzdęcia i bóle brzucha i nawet czopek nie pomógł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:o drugiej:-D:-D:-D:szok:
Nie wiem może zmienie lekarza bo jak to możliwe ,że mała przez 8mcy nie przespała spokojnie nocy w sensie bez płaczu i cierpień z powodu brzucha:-:)-:)-(Bomoja pediatra mówi ,zę to normalne -sama jest nienormalna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam tego DOSĆ mam szcescie ,ze nie pracuje ani się nie ucze bo bym na rzesach chodziła i myslała tylko kiedy koniec pracy:-pa tak mam taki komfort,że siedze w chałupie:-)
Ale pod żadnym pozorem nikomu tego nie życze:no:Bo ile można nie spać co?
Ahhhhhh...po co ja sie powtarzam........

Dziewczyny nie spodziewałam się że to ząbkowanie takie bolesne jest. Dopiero Zuzia usnęła po tym jak się z płaczem obudziła o 20:szok: Nic nie pomagało w usnięciu...lulanie, spiewanie, smoczek ,cyc. Musiałm pójśc do apteki po cos przeciwbólowego. Kupiłam Nurofen. Któraś z Was dawała go dzieciom??? I nie wiem czy to on zadziałał czy juz ze zmeczenia mała po ok 10 min juz spała:szok: To chyba niemożliwe żeby lek tak szybko działał:szok:

Ja raz nurofen a raz ibum daje ale po tej chorobie staram się wcale bo zurzyliśmy 3 opakowania na gorączkę (czopków)i nie chcę przeginać:no:

Kathy i ja dolaczam do zyczonek dla Nelci przede wszystkim zycze jej duuuuzo zdrowka:-) Niedawno pytalas o wozek a wiec sprzedalam Atlantica:-) Buzza sobie zostawilam i juz chyba zostanie:-)
My tez z mezem obchodzilismy tego dnia pierwsza rocznice slubu;-) Tylko ze ja w tym roku juz bede miec 29 lat!!:szok: Tez juz uciekam spac Dziewczyny! Do jutra!Dobranoc!

No a co nie wygodny był czy jak.Kuzynka teraz takiego kupiła ale mi sie wydaje on zbyt cięzki i tylko ładnie wyglada ,Pozatym chyba nawet spacerówki nie urzyłaś :baffled::confused:A czemu sprzedałaś???Sorki,że watek zaśmiecam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Niesia to jestesmy rowiesniczkami :tak::-) a probowalas na noc przed snem dac kaszke ? Mozliwe ze sie dziecku chce pic i moze sprobuj dawac w nocy herbatke:tak:.U nas tak z tydzien dwa trwalo i przestala w nocy jesc,jeslio juz to pije :tak::-)

Ja wlsnie zjadlam obiadek i idziemy zaraz na ogrodek,jest cieplo, nie ma wiatru a snieg sie rozpuszcza i dobrze lepi wiec jakiegos balwanka moze zdazymy zrobic poki jkeszcze jest snieg:rofl2:

No a co nie wygodny był czy jak.Kuzynka teraz takiego kupiła ale mi sie wydaje on zbyt cięzki i tylko ładnie wyglada ,Pozatym chyba nawet spacerówki nie urzyłaś :baffled::confused:A czemu sprzedałaś???Sorki,że watek zaśmiecam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Ciezki to raz a dwa to kupilam Buzza i sie do niego przyzwyczailam wiec tamten poszedl w odstawke:-pNo to postanowilam go sprzedac i kupic za ta kase fotelik:-)A co do fotelika to zmienilam zdanie! Nie kupuje Chicco tylko Maxi-Cosi Priori:-) Iwonka sorki juz nie bedziemy:-)

Ja też od poczatku wiedzaiłam,że bedziemy kupować maxi cosi priori:tak::tak::tak:
Iwonka to tylko dwie linijki:sorry2::sorry2::sorry2::-Dnie ma jak to najlepsze foteliki -no i akurat może ci starczy jak atlantica sprzedarz :-pTeraz są promocje na allegro tylko kolory lipne.Dobra juz nie bede...........:blink:

No i za 15 min bedziemy jesc pycha obiadek :-)Znalazłam fajny przepis na rybke .Bo rano rozmroziłam i nie wiedzaiłam do końca co z nią zrobie a tu akurat miała m wszystkie produkty:-):tak::tak::tak:I przepis łatwy:-)
Moje chłopy wróciły do domku bo od rana byli na wsi u tescia -naprawiać ciągnik hehe.No i mieli yc o 1 6 00 a są wczesnie i plany mi pokrzyzowali ale dobrze,że mała zdązyłam położyć bo by mi obudzili:crazy:

Może po obiadku wybiore sie do koleżanki na jakaś kawkę a dzieci zostawię z A:-)Zapraszała mnie i niedaleko mieszka .A co tam należy mi sie jakiś wypad :-D:tak:Tak nigdzie sama nie chadzam oprócz tego ,że 2 razy byłam sama na solarium i w miescie połazić:szok::-DA tak zawsze ogon czyli dzieci :-D:-D:-D:-D
No mykam coś robić do wieczora:-)

Kathy_24 - To może podasz Nam ten przepis na rybkę? Pozatym to masz rację, jakiś wypad poza domek bez Dziecka każdej się należy. I ja musze coś wymysleć kurdę.

reklama
to ja ja pożyczę miłego już popołudnia :tak::tak: rano mieliśmy kolędę teściowa wpadła do nas do pokoju o 8.20 budząc wszystkich bo od 9 będzie chodził ksiądz i co przyszedł o 12:dry:cały dzień nam się sypnął ale dobrze że wszystko trwało 3 minutki i potem poszłyśmy jeszcze na godzinkę na spacer
niesia dużo tych pobudek współczuję :tak:oby się poprawiło my ostatnio odpukac zeszłyśmy do dwóch pobudek na picie bo córcia jakoś sama zrezygnowała z cycusia w nocy:tak: trzymam kciuki za polepszenie sytuacji:tak:
Kwiateczek może ma za dużó wrażenb w ciągu dnia i nie potrafi się wyciszyć a może po prostu tak ma :confused:
Iwonko jak bałwanek??:-)
Kathy podrzuć przepisik na wąteczek o gotowaniu:tak::tak:

Do góry