reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
My też nigdy nie przespaliśmy całej nocy. Jak karmiłam piersią mały wstawał mi średnio 4 razy w nocy. Od tygodnia już nie karmię i dalej mam pobudki 4-5 razy w nocy i za każdym razem wypija mi 100 -130 ml mleczka lub kaszki. Nie wiem co jest grane :szok:.
A u mnie w tym roku stuknie 31 wiosen :dry:

Witam sobotnio i deszczowo:-(;-):angry:
Ja wtrakcie robienia obiadu jestem i wpadła was poczutać .Obiecałam sobie ,że rano nie włacze kompa bo musze poprasowac i nie dokończyłam bo mała mi się obudzila (zamiast spać 2,5hpo 1h:wściekła/y:)i tylko dlatego bo miala kupke :-DI zasnąc już nie chcaiła:wściekła/y:
A dzisiejszej nocy dała znów popalic nieziemsko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Miała wzdęcia i bóle brzucha i nawet czopek nie pomógł:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:o drugiej:-D:-D:-D:szok:
Nie wiem może zmienie lekarza bo jak to możliwe ,że mała przez 8mcy nie przespała spokojnie nocy w sensie bez płaczu i cierpień z powodu brzucha:-:)-:)-(Bomoja pediatra mówi ,zę to normalne -sama jest nienormalna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Mam tego DOSĆ mam szcescie ,ze nie pracuje ani się nie ucze bo bym na rzesach chodziła i myslała tylko kiedy koniec pracy:-pa tak mam taki komfort,że siedze w chałupie:-)
Ale pod żadnym pozorem nikomu tego nie życze:no:Bo ile można nie spać co?
Ahhhhhh...po co ja sie powtarzam........

Dziewczyny nie spodziewałam się że to ząbkowanie takie bolesne jest. Dopiero Zuzia usnęła po tym jak się z płaczem obudziła o 20:szok: Nic nie pomagało w usnięciu...lulanie, spiewanie, smoczek ,cyc. Musiałm pójśc do apteki po cos przeciwbólowego. Kupiłam Nurofen. Któraś z Was dawała go dzieciom??? I nie wiem czy to on zadziałał czy juz ze zmeczenia mała po ok 10 min juz spała:szok: To chyba niemożliwe żeby lek tak szybko działał:szok:

Ja raz nurofen a raz ibum daje ale po tej chorobie staram się wcale bo zurzyliśmy 3 opakowania na gorączkę (czopków)i nie chcę przeginać:no:

Kathy i ja dolaczam do zyczonek dla Nelci przede wszystkim zycze jej duuuuzo zdrowka:-) Niedawno pytalas o wozek a wiec sprzedalam Atlantica:-) Buzza sobie zostawilam i juz chyba zostanie:-)
My tez z mezem obchodzilismy tego dnia pierwsza rocznice slubu;-) Tylko ze ja w tym roku juz bede miec 29 lat!!:szok: Tez juz uciekam spac Dziewczyny! Do jutra!Dobranoc!

No a co nie wygodny był czy jak.Kuzynka teraz takiego kupiła ale mi sie wydaje on zbyt cięzki i tylko ładnie wyglada ,Pozatym chyba nawet spacerówki nie urzyłaś :baffled::confused:A czemu sprzedałaś???Sorki,że watek zaśmiecam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Niesia to jestesmy rowiesniczkami :tak::-) a probowalas na noc przed snem dac kaszke ? Mozliwe ze sie dziecku chce pic i moze sprobuj dawac w nocy herbatke:tak:.U nas tak z tydzien dwa trwalo i przestala w nocy jesc,jeslio juz to pije :tak::-)

Ja wlsnie zjadlam obiadek i idziemy zaraz na ogrodek,jest cieplo, nie ma wiatru a snieg sie rozpuszcza i dobrze lepi wiec jakiegos balwanka moze zdazymy zrobic poki jkeszcze jest snieg:rofl2:

No a co nie wygodny był czy jak.Kuzynka teraz takiego kupiła ale mi sie wydaje on zbyt cięzki i tylko ładnie wyglada ,Pozatym chyba nawet spacerówki nie urzyłaś :baffled::confused:A czemu sprzedałaś???Sorki,że watek zaśmiecam:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
Ciezki to raz a dwa to kupilam Buzza i sie do niego przyzwyczailam wiec tamten poszedl w odstawke:-pNo to postanowilam go sprzedac i kupic za ta kase fotelik:-)A co do fotelika to zmienilam zdanie! Nie kupuje Chicco tylko Maxi-Cosi Priori:-) Iwonka sorki juz nie bedziemy:-)

Ja też od poczatku wiedzaiłam,że bedziemy kupować maxi cosi priori:tak::tak::tak:
Iwonka to tylko dwie linijki:sorry2::sorry2::sorry2::-Dnie ma jak to najlepsze foteliki -no i akurat może ci starczy jak atlantica sprzedarz :-pTeraz są promocje na allegro tylko kolory lipne.Dobra juz nie bede...........:blink:

No i za 15 min bedziemy jesc pycha obiadek :-)Znalazłam fajny przepis na rybke .Bo rano rozmroziłam i nie wiedzaiłam do końca co z nią zrobie a tu akurat miała m wszystkie produkty:-):tak::tak::tak:I przepis łatwy:-)
Moje chłopy wróciły do domku bo od rana byli na wsi u tescia -naprawiać ciągnik hehe.No i mieli yc o 1 6 00 a są wczesnie i plany mi pokrzyzowali ale dobrze,że mała zdązyłam położyć bo by mi obudzili:crazy:

Może po obiadku wybiore sie do koleżanki na jakaś kawkę a dzieci zostawię z A:-)Zapraszała mnie i niedaleko mieszka .A co tam należy mi sie jakiś wypad :-D:tak:Tak nigdzie sama nie chadzam oprócz tego ,że 2 razy byłam sama na solarium i w miescie połazić:szok::-DA tak zawsze ogon czyli dzieci :-D:-D:-D:-D
No mykam coś robić do wieczora:-)

Kathy_24 - To może podasz Nam ten przepis na rybkę? Pozatym to masz rację, jakiś wypad poza domek bez Dziecka każdej się należy. I ja musze coś wymysleć kurdę.

reklama
to ja ja pożyczę miłego już popołudnia :tak::tak: rano mieliśmy kolędę teściowa wpadła do nas do pokoju o 8.20 budząc wszystkich bo od 9 będzie chodził ksiądz i co przyszedł o 12:dry:cały dzień nam się sypnął ale dobrze że wszystko trwało 3 minutki i potem poszłyśmy jeszcze na godzinkę na spacer
niesia dużo tych pobudek współczuję :tak:oby się poprawiło my ostatnio odpukac zeszłyśmy do dwóch pobudek na picie bo córcia jakoś sama zrezygnowała z cycusia w nocy:tak: trzymam kciuki za polepszenie sytuacji:tak:
Kwiateczek może ma za dużó wrażenb w ciągu dnia i nie potrafi się wyciszyć a może po prostu tak ma :confused:
Iwonko jak bałwanek??:-)
Kathy podrzuć przepisik na wąteczek o gotowaniu:tak::tak:

Do góry