reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych 7 i 8 miesieczniakow o ile ich mamusie (Kimel,Łania.W i Cfcgirl) zagladaja na BB
dolanczam sie:-):-)
Witam w koncu:-):-)
Od 1.5 godziny probuje dostac sie na bb ale nie moglam:wściekła/y::wściekła/y:mozilla mi sie nie chce otworzyc:no:i teraz jestem przez ie:happy:ale zapomnialam hasla a tam automatycznie sie otwieralo:baffled::baffled::baffled:pol godz czekalam znow zanim do mnie cos doszlo:dry::dry:i zmienilam w koncu:tak::tak:ale teraz tak dziwnie sie pisze,samo sie przesuwa o bossssz:sorry2::sorry2::sorry2:Kiedys chyba kamilka pisala ze przez IE ma stara strone bb a ja nie:no::no:sa te paski do przesuwania:baffled::baffled::baffled:
Kamilka moze zakrop mu nosek kropelkami:tak::tak:masz ten otrivin:nerd:
kurcze nie moge pisac bo mi ciagle strona ucieka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Panna Migotka czyli raz w nocy wstajesz tak?;-)ja wczoraj jednak go nie polozylam bo pranie sie suszylo na kaloryferach caly dzien i jakos sie ten pokoj nie nagrzal:no::no:dzis sprobuje ale sie troche boje bo dzisiejszej nocy to chyba z 10 razy wstawal tak sie wiercil:baffled::baffled:Bosssz z drugiej strony mi tak szkoda troche ale jak nie teraz to pozniej bedzie gorzej:confused::confused:
Migotka a ten odciagacz do noska to co masz na mysli??:sorry2:Frida i katarek:confused:ja mam gruszke czyli pewnie to jedno z tych dwoch rzeczy o ktorych piszesz:confused::confused:

Wiecie chyba bede musiala jechac do domu na tydz lub wiecej:confused::confused:mama moja jest troche chora i nie chce isc do bszpitala.Wdomu jest mlodszy brat14lat i mowi ze juz codziennie mdleje i nie moze jej dobudzic:-:)-:)-(a ona bagatelizuje ze to za niskie cisnienie:-:)-:)-(juz nasz lekarz kazal jej isc na 32 dni badania chociaz porobic a on raz tak raz nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie wiem co robic.Boje sie o malego tez W Polsce grypa szaleje i sie moze zarazic:-:)dry::confused:nie wiem co robic.G ma tylko 3 dni urlopu a jak ja pojade a ona nie pojdzie???:angry::confused::confused:

reklama
no mam fridke i nia sciagam prawie polowe tej fidki moi znajomi maja taki odciagacz podpinany pod odkurzacz ale ja nie mam narazienic kasy zeby to kupic..

narazie mu zakrapiam nosavin i otrivin moze niedlugo zejdzie

Kwiateczek, ja też się bałam jak to będzie z małą w swoim pokoju, bo po pierwsze karmiłam jeszcze małą raz w nocy cycem, a po drugie zdarzało się, że budziła się wiele razy w ciągu nocy i bałam się, że będę musiała cały czas kursować między pokojami. Nie wiedziałam, jak zareaguje na brak cyca, tylko na picie w butelce, ale jest super, bo od trzech dni już w ogóle nie karmię, a mała pije w nocy herbatkę. I nie budzi się już tak często, tylko raz na herbatkę, ewentualnie coś tam pojęczy, to wtedy smaruję jej dziąsełka żelem i śpi dalej. Mi też trochę żal, szczególnie jak patrzę się na ten pusty kąt w naszej sypialni, gdzie stało łóżeczko. No cóż, dzieci nam rosną nieubłaganie :zawstydzona/y:
A jeśli chodzi o te odciągacze, to "katarek" to taka rurka podłączana do rury od odkurzacza, której końcówkę przykładasz do noska. "frida" działa na podobnej zasadzie, tylko zamiast odkurzacza używasz własnych płuc.

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych 7 i 8 miesieczniakow o ile ich mamusie (Kimel,Łania.W i Cfcgirl) zagladaja na BB
Dziękujemy dziewczynki , ja zaglądam. Ostatnio jestem trochę rozbita. bo po wizycie w Polsce ciężko mi się jakoś w angielską rzeczywistość wbić. teraz jak widze jak Mania wspaniale na rodzinkę reaguje to serce mi sie trochę łąmie,że ja tu a oni tam :( Eh takie życie...
Marysia ciężką noc ma za sobą, 3 ząbki idą...Biedne te nasze Maluszki
Jutro może mi sie rozwiąże problem z porotem do pracy i opieki na Marynią. Moja koleżanka ma synka małego i siedzi do sierpnia w domu. Może będzie się zajmowała moją Marynią.Byłoby super. Ja moglabym do sierpnia być spokojna, potem dalej bym myślała,ale Marynia od września może poszłaby do żłobka...No zobaczymy, czekam na jej odpowiedź.
Fajnie,że w Polsce spadł śnieg.Niestety na święta tego nie doświadczyłyśmy a w Anglii ani widu ani słychu,żeby miało popadać...
Panna migotka ja też zaczynam myśleć nad przeniesieniem Marysi do jej pokoiku, ale myśle,że poczekam jak się ząbki wyklują :)
kangurka myśl o zbliżającej się wiośnie 3ma mnie na duchu..
Powodzenia dla przyszłych kierowców.Ja przez te zawroty głowy mam zabronione przez lekarza robić prawko. Zła jestem, bo w końcu znalazłam polskiego instruktora a tu dupa.
Od jutra zaczynam dietę kopengadzką, trzymać kciuki :-)
Życzę paniom miłego dnia, a Maluszka nowych odkryć

Cześć !
U nas dzis sypie jakby śnieg ale jakoś tak cieńko i pogoda nieciekawa juz sie ciemno robi....
Ja dzis pokimałam z mała do 11 :30:szok:Ale przynajmniej pospałamhehhe.
A musiał jechac naprawiac ciągnk ,ale pociesza mnie fakt iz jutro znów wolne:-)
Także igdy tak długo w omku nie był a tu niespodzianka:-)Był kilka dni po nowym roku:rolleyes::rolleyes::rolleyes::-)Fajnie było ale co dobre szybko sie kończy.
Połozyłam mała po obiadku spać ale jakos tak niespokojnie śpi ,wybudza sie i przekreca na brzuszek i tak usypia spowrotem....:errr:
Przez chorobe wogólę spała na brzuszku nie wiem czemu sobie to upodobała-nigdy nawet nie lubiła spać na brzuszku:no::no::no:

A tak w ogóle strasznie boli mnie dziąsło, ząb, no sama nie wiem co dokładnie. Boli od "szóstki" aż do stawu żuchwy. Nie mogę szeroko otworzyć ust i gryzienie czegoś jest straszne. Kurcze, jak nie urok...przestały boleć plecy, to teraz takie coś:confused2:
Dobra, już nie truję, bo jeszcze wyjdę na hipochondryczke:rolleyes2:

keyko a może wychodzi ci ósemka???Co?Jak mi wychodziła tzn.wyrzynała sie bolała mnie jedna str.szczeki i wogól e bolało:szok:smarowałam nawet Dentinoxem :tak:

Dołczam sie do życzeń dla dzieciaczków Kimel,Łani W. i Cfcgirl :-)

Witam!

Już wróciliśmy do Wro. Mała nie spała od 7, bo babcia jej mówiła, że mama przyjedzie wcześnie rano:-D. Pobawiłam się z nią troche, no ale musieliśmy wrócić:-(. Zrobiłam jej pare zdjęć i nagrałam pare minut filmu. Ma kolejne osiągnięcia, ale o tym nie tutaj.

cfcgirl ja zaczynam tą diete w poniedziałek. Cosmolady jest już chyba na półmetku:tak:. Kamilka a Ty jaką diete stosujesz? A dzisiaj jeszcze ostatnie grzeszki, bo mama upiekła serniczek:-p.

Kathy to nie ósemki:no:, już je mam od dawna. Jak jadłam pizze w sylwestra, to coś wbiło mi sie w dziąsło. Już postanowiłam, że we wtorek ide do dentysty:unsure::hmm:. Boszzz jak ja tego nie lubie:szok:.

Witam się w nowym roku i składam spóźnione życzenia noworoczne.
Mam już dość tych choróbsk. :-(Jak udało się wyleczyć antybiotykiem Oliwkę, która nam zachorowała dzień przed wigilią, tak teraz latamy po lekarzach z Michałem. Ma ciągle ten okropny kaszel, do tego masakryczny katar i gorączkę - to ostatnie pewnie od ząbków bo po świętach wyszły mu dwa pierwsze zęby. Bronimy się od antybiotyku, bo byłby to już trzeci w jego krótkim życiu, więc lekarz zalecił nam inchalacje. Kupiliśmy sobie wczoraj inchalator i zobaczymy co będzie się dziać. Serce mi pęka, jak patrzę na małego.:-(
Zdrówka życzę dla wszystkich chorowitków.

reklama
niesia zdrówka zycze tobie i dzieciaczkom wiem przez co przechodzisz ,chyba nanszym wątku nie ma dziciaczka ,który od urodzenia choc raz nie choował:no:

a u mnie zima na całego sypie,sypie i jest biało:szok::szok::szok:śniegu z 5 cm conajmniej spadło ale wieje silny wiatr czyli -ZAWIEJE I ZAMIECIE:szok::szok::szok::-D

Wysłałam a na zkupki -dostał troche kasy i trzeba uszupełnic asortyment:tak:Pozatym Oliwierkiem sie juz nacieszyła i zdążył wybyć tym razem do moich rodzicó:-D:-D:-DTata w pn.jedzie i chce ni,m sie nacieszyć .A w poniedziałek mały do przedszkola i tyle go znowu widziałam:szok::szok::szok:
A czas leci i dzieci rosną a czlowiek sie ie obejrzy jak bedzie stary........

Oby majowki do wiosny!

Wlasnie ministranici mi dzicko obudzili -ksiadz chodzi po kolędzie a ja ic ie wiedziałam i nie przyjmę -a na zakupy pojechał i dupa:angry::angry::angry:A zreszta nie przygotowani wcale!!!!!Ale siupy:szok::sorry2:

Do góry