reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Kurczę, dziewczyny, zazdroszczę Wam, że umiecie, a przede wszystkim lubicie gotować. Ja mam straszną awersję do gotowania i nie wiem, skąd się to u mnie wzięło. Czasem coś ugotuję, ale zawsze wszystko mi z rąk leci, coś rozbiję, rozsypię i kuchnia wygląda jak po przejściu tornada. Znacie może jakiś sposób jak polubić gotowanie?

reklama
No miesko to zawsze tylko czosnek ,majeranek sol...czasami uzywam jakiejs vegety a przepis na strogonowa uzyje ten Przysmaki Karolki: BOEUF STROGONOFF :-):tak:

Zapomnialam wam napisac ze Klaudia zgrzyta zebami!:dry::baffled: dokladnie tak samo jak Vanesska robila :tak:a sobie teraz przypomnialam karmiac Klaudie obiadkiem bogryzla lyzeczke i ja trzymala w zebach:-D

Panna Migotka ja nie znam pomyslu jak polubic gotowanie,ale wiem tylko jedno ze jak sama nie ugotuje to bym nie zjadla nic na cieplo czy wogole cos dobrego........ a pieczenie mies to naprawde prosta sprawa i lepsze to na kanapki niz ta paskudna wedlina ze sklepu.

panna migotka mysle ze na poczatku z przepisow a puzniej samemu ja sie tak nauczylam kiedys jak jie mialam wszystkiego tak jak napisane w przepisie to nie zrobilam a teraz czresto robie cos swojego bo juz sie nauczylam co do czego pasuje tez nie umialam ani nie lubialam gotowac

Iwonka u moich rodzicow to czesto takie rzeczy na kanapki bo tez uzywaja to za najlepsze... mi tez zaw sze dadza jak maja :-)a czasami mama kroi w grube plastry i sos pieczeniowy cieemny robi do tego i na obiadek

ja alesniki juz zrobilam i farsz smakuje niezle zwinelam jednego tak na szybko i smaczne calkiem czekam na meza ma kupis sos neapoli i ser zolty bo si skonczyl :dry:

Witam
U nas jest tak szaro za oknem ,ze najchetniej zaszylabym sie do lozka.

Panna migotka pewnie w Krakowie sa juz targi Bozonarodzeniowe. Ja juz w srode bede w domu wiec wybiore sie tam z Ania :-)

Wiktoria polecam Grzaniec Galicyjski. Taki jak na tej stronie STAWSKI DISTRIBUTING Podgrzewa sie i najlepiej do kubka na grzaniec wrzucic cwiarki pomarancyz ze skorka. Zanim wypije sie grzanca pomarancza nasiaknie nim i poznije jest bardzo smaczna :-)

Mm, budy na rynku już stoją od dawna, ale ludzi jest od groma, że ciężko przejść samemu, nie mówiąc o wózku. Strasznie lubię te przedświąteczne klimaty, właśnie zapaszek grzańca i orzeszków. Oczywiście pachnie też smakowicie kiełbaskami z grilla :-p. Tylko ludzie mnie denerwują, nie dość, że tyle ich jest, to jeszcze kultury zero.

Witam ja tez jak Ola z dskoku nie moge się wyrobic totalnie :no::no::no:Od rana teraz własnie na sek.usiadłam:szok:
Pozdrawiam was i sciskam gorąco bo u nas brrrrrrr mroźne powietrze okropnośc normalnie mała ma dzis zmarzła na spacerze :-:)-:)-(pomimo spiwora ,rekawic i kombinezonu:-:)-:)-(masakra dopiero jest po chorobie ...

Byłam po wyniki jak ktoś się zna moge podac ja kompletnie mie umiem odczytać:confused:MOCZ:odczyn -zasadowy,c.własiwe-1.010,białko-(+)10,cukier-(-).Urobilinogen-chyba w normie nie mogę odczytać coś takiego w/n...
nabłonki-nie mogę odczyta,c Krwinki białe-3-5czerwonych nie ma,
też nie mmogę dobrze odczytać ale coś takiego:bakterie zalegające gesto i dalej nie mogę odczytać
Iwonka i tu bardziej do ciebie prośba bi ty juz Vanessce tyle badań robiłaś możesz to odczytać ,wiem lekarzem nie jeste....:-(ale może jednak....

Dobra ja teraz dopiero obiad robie bo zalatana od rana była .Obiecuję nadrobić jak tylko bedzie chwila :-)

Ja mam nadzieje, bedzie na tyle cieplo, ze wezme Anie w nosidelku a nie w wozku. W Krakowie mamy taki stary obciachowy wozek, ze nie wobrazam sobie z nim wyjsc na miasto_On nie ma kol skretnych wiec prowadzi sie go jakby to byl czolg.
Na tym kiermaszu zawsze jakies kolczyki kupuje. Jest takie jedno fajne stoisko gdzie gosc ma bardzo oryginalna bizuterie srebrna, np kolczyki w ksztalcie wazek, elfow, albo takei dlugie z lisci winogron.

Grzaniec dobry :-) szczegolnie zima ,kidys bylam na tkim kuligu gdzie grzaniec dawali....

Ja juz tez jestem po zjedzeniu nalesnikow ale z dzemem:-) Wogole dzis caly dzien sie zajadam.A Klaudia spi drugi raz teraz ,bo ostatnio to tylko jedna drzemke miala.

reklama
Kathy witaj.

W moczu nie powinno byc bakterii zalegajacyh gesto. Powinnas zrobic posiew z moczu, zeby sprawdzic co to za bakterie i trzeba dobrac odpowiedni antybiotyk. Bialka tez raczej nie powinno byc ale przy stanie zapalnym wystepuje.

Do góry