reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Szwarou
To współczuję, u mojego lekarza nie ma czegoś takiego jak odmowa USG, jak chce to na własne życzenie robi. Chociaż jeszcze się z tym u niego nie spotkałam żeby na wizycie nie chciał robić USG. Za tydzień ide do niego i może juz coś powie :-):-)

reklama
to nie bylo tak ze odmowa
stwierdzil ze nie ma potrzeby robienia usg i ze nie ma sensu go tak czesto naswietlac

A my jakos specjalnie nie prosilismy choc liczylem ze po takim czasie jednak bedzie :)

dobra trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i po nowym roku bedziemy cos wiedziec

no nareszcie dotarłam do pracy - dzisiaj z poslizgiem bo byłam u pobrania krwi. W tych rejonowych przychodniach to taka sielanka panuje wśród personelu, spokój i poczucie wyższości nad pacjentem a na korytzarzach zamęt i spory o kolejność w kolejkach. W duchu to usmiechałam się do siebie jacy my Polacy dziwni jesteśmy :eek:

madamagda - ja bym chciała właśnie dziewczynkę. ostatnio nawet podświadomie wybieram różowy kolor, np mydła, gąbki do zmywania, itp. chociaż normalnie taki kolor mnie odrzucał :-p

Agusiaaa
to normalne że chcesz dziewczynke, parka była by OK. Ja narazie nie mam sprecyzowanych wymagań, jak będzie córónia to dobrze, a jak chłopiec to tez nieźle. Przy drugim dziecku będziemy pewnie celować hehe:-)

Szwarou, mój lekarz też ostatnio powiedział, że nie ma medycznej potrzeby robienia usg na wizycie, ale prosiłam go o nie, żeby jakoś bardziej "wczuć" się w tę ciążę, co nie jest łatwe zważywszy na ilość moich zajęć oraz zmiany, które mają obecnie miejce w naszym życiu rodzinnym. W pierwszej ciąży miałam "standardowe" trzy usg przez całe 9 miesięcy. Teraz też pewnie zrobię już tylko połówkowe i w 30 tygodniu.
Rozumiem, że tęsknicie za widokiem dzidzi :tak:

Witam w piekny sloneczny dzionek:-):-):-):-):cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Ogladam Dzien dobry tvn dzis jest bardzom ciekawy i duzo o dzieciach ciazy a teraz porodzie rodzinnym beda mowic:tak:a takze o niejadkach choc mojego dzioecka to nie dotyczy i o szcze[ionce przeciwko HPV odpowiedzialnej za raka szyjki

Witajcie:-)
Madamagda a możesz mi napisać, gdzie przyjmuje Twój lekarz, jak ma na nazwisko i ile kosztuje wizyta? Będę wdzięczna, bo jestem na etapie zmieniania prowadzącego:tak:.

Iwonka, ach zazdroszczę - u mnie na tapecie stal w budownictwie hihi Tzn. samo zlecenie (b. duże) jest interesujące, tylko mnie dziś głowa boli i mi się nie chce.... termin realizacji odległy to motywacja bliska dna. Ale nie mam nic innego więc dla przyzwoitości coś tam dziubię.
Dziś jedziemy z Maksiem do koleżanki i jej synka - zresztą pierwszej najcudowniejszej niani Maksia. Oni wyjeżdżają do Irlandii, my do Zielonki (lub kto wie może na południe Polski)... szkoda, martwię się że możemy stracić kontakt :-(

reklama
Aurelia
To jest dr. Łątkowski, przyjmuje mnie w swojej prywatnej klinice ESKULAP ul. Bulwar Ikara 18, tel.: 71 781 00 30, klinika ma podpisana umowę z NFZ także mam bezpłane wizyty, jest tam ładnie, sprzęt super, opieka również także polecam gorąco. :-)
Z tego co wiem to był polecany na liście rekomendowanych wsórd cięzarnych.

Do góry