reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam
widzę, że temat drugiej dzidzi na tapecie.
Bardzo chciałabym mieć drugiego bobasa, ale ciężko podjąć taką decyzję. Niestety na wpadkę liczyć nie mogę, bo biorę tabletki, więc kółko się zamyka.
Chciałabym, żeby między dziećmi była róznica góra 3 lat, ale jak wyjdzie to zobaczymy.
Swoją drogą, to którą obstawiacie, że najszybciej ponownie zostanie mamusią?? :-)

reklama
Witam.
Ja o 3 dziecku na razie nie mysle.Pewnie zebym chciala najlepiej synka ale czas pokzaze jak sie to skonczy,zreszta latka leca i bedzie mi sie coraz trudniej zdecydowac...ale sie nie zabezpieczamy..
Parowki jem.Vanesska tez czasami je(raz w tyg).Wiem z czego sa ale mimo tego je wcinam.Kaludia kiedys tez pewnie dostanie ale to dopiero gdzies jak bedzie miala z 1,5 roczku alebo i jeszcze dalej.Chodzika nie mielismy z Vanesska teraz tez nie bedziemy miec choc podoba mi sie to co ma Jade.

witam
Pola ja wole nie obstawiac hehe :)
Ja nie mysle o drugim chce isc do pracy zle sie czuje siedzac w domu.. mama mowi ze sie powazna zrobilam i sie niesmieje jak kiedys rzez to sie kluce z mezem ostatnio przez trzy dni :( ale dzis jest super bo sobie wyjasnilismy troche ...niewiem czy 7 lat roznicy moze tak sie odbijac troche wydaje mi sie ze nie powinno ...

Dzień dobry!
Ja miałam taki moment, że myślałam o trzeciej dzidzi, ale na razie nie mogę o tym myśleć, bo jest mi już trochę za ciężko przy dwójce dzieci i intensywnej pracy. Może za kilka lat? Słabo byłoby nie mieć już w domku słodkiego pachnącego bobaska... zobaczymy.

No i tyle mojego rozpisywania się, bo mam trochę pracy, dzieci z nianią na spacerze, i jeszcze jest u nas moja koleżanka z rodziną (teraz akurat załatwiają swoje sprawy ale chcę zdążyć z pracą zanim wszyscy wrócą).

Miłego dnia.

:-D:-D:-DWidze że sie zgłaszają pewne kandydatki na mamusie po raz kolejny ale znając życie to pewnie będzie niespodzianka
Ja czułam że mam owulacje w niedziele no ale raczej niespodzianki nie może być;-)wiec sie nie pisze A swoja drogą to tak fajnie było jak sie dzidziusia robiło że teraz aż ciężko sie powstrzymać:-D

Ja dziś mam kolejna noc nieciekawą Teraz już wiem na pewno że idą Zuzi zęby bo już widać białe spuchnięte jak sie przebijają i ta biegunka też mogła temu towarzyszyć bo czytałam że niektóre dzieci tak reagują

Chodzika też nie kupie bo to moim zdaniem niezdrowe wiec sie przyłączam

Witam kochane!Mam awarie iPlusa chyba modem lub wirus!!!:wściekła/y::wściekła/y:
I jak tera udało mi sie posta napisac to musze lecieec po małego:-D
U mnie po staremu kolki wracaja ,zeby wychodzą ogólnie noce nie przespane ....
świeta ciepłe i sopkojne nie wspomne o hallowen jak mnie dzieciaki przestraszyły gdy zadzwoniły do drzwi !!!
Ja otwieram i omało zawału nie dostałam jak te maski zobaczyłam:szok::szok::szok:A one tylko cukierki chciały:-D:-D:-D
Ale A miał polewe ze mnie oki.spadam póki internet działa heheh
Pozdrawiam jakbym wejsc znów nie mogła:tak::-)

Witajcie!
Ależ jestem zła:wściekła/y::wściekła/y:!!!
Zaplanowałam że załatwię dzisiaj kilka spraw, hmmm nie za bardzo mi to wyszło.
Okazało się że w moim samochodzie który stał dłuższy czas przed domem, nie działają wycieraczki :baffled::baffled:, a to sprawka sąsiada który nakładał tynk na ścianę i chyba leciały te fafroki na moje auto i zapchało mechanizm wycieraczek:angry:.
Normalnie dziecko już w samochodzie, zaczyna marudzić a ja wacham się, bo mgła jak sam sku..syn, nie wiem czy nie zacznie padać, ale cóż na chybił trafił pojechałam do elektryka, ten coś poruszał, postukał i zazdziałało:szok:, wziął piątaka na piwo i pojechałam dalej.
Tym razem na przegląd auta, tam czekałam 30 min ażeby się dowiedzieć że facet skończy oglądać auto za 1 h:wściekła/y:. No więc pojechałam do ZUSU, złożyłam wniosek o zaświadczenie do MOPSU i pojechałam do TESCO. Tam mała poryczała więc musiałam się zawijać i nici z zakupów.
Pojechałam znowu na przegląd, sprawdzał znowu auto 30 min, no i w końcu wjechałam. I zaczeło się..... Do wymiany żarówki w kierunkowskazach bo mu się kolor nie podoba, wycieraczka z tyłu do wymiany, kabel od klaksona mi się wyczepił, no i trzeba podwiesić tłumik bo może się urwać, a chyba gdzieś zachaczyłam mocniej i dlatego:wściekła/y:.
No wieć nici z podbicia dowodu.
Pojechałam do mechanika, akurat stał przed domem, więc hyc szybko chciałam zaparkować auto i stanełam na przystanku autobusowym tuż koło przejścia dla pieszych i do tego na chodniku, ja wychodzę a tam policja :szok::zawstydzona/y:, dobrze że dali mi ostrzeżenie bo mandatu nigdy nie dostałam, ale chyba dzisiaj bym się przez to załamała totalnie.
Mechanik i tak przyjmie mnie za 1,5 tygodnia i jestem bez auta, MASAKRA ogółem.:crazy:
A to chyba wszytsko dlatego że zapomniałam panela do radia i się wróciłam, to przynosi pecha.

Oh a ja kończe powoli z karmieniem małej piersią i strasznie mi się chce :-D:-Dhihih, przeżywam drugą młodość z mężem i nie wiadomo jak to się skończy, zwłaszcza że się wogóle nie zabezpieczamy a chyba płodność wróciła, tak mi się wydawało że mam owulację.
Zapędzamy się niebezpiecznie.:-p

Wriatka:szok::-D:-DSamobujca normalnie hehe chyba,że podswiadomie chcesz drugiego dzidzusia:tak::-)
Ja do tej pory nie mam okresu ale po wizycie kontrolnej po 6 tyg.mogłam juz zajśc bo jajeczkowanie wróciło i mnie gin.ostrzegał:-D:-D:-Dale ja o tym dobrze wiem i odrazu tabletki wziełam .A teraz odłożyłam i od wczoraj nie biore :tak:Bo wydaje mi się ,że od nich tyje....

Ale miałas wczoraj dzień:szok:masakra!
Ja miałam identyczny ale wczoraj cos okropnego:szok:Powiem tyle spedziłam przez głupote (nie chce mi się pisać)1,5h na poczcie:szok:

Mała dalej na cycu spróbowaliśmy dac kaszkę mleczno-ryzową ale tylko 2 razy dostała i to tylko łyżeczko bo smoka nie ruszy:no::no::no:
Dziwne.....
Cycolka mała:-D
Ale juz za miesiąc normalnie zupki i inne duperele stosowne do wieku dostanie + cyc obowiazkowo jako uzupełnienie diety:tak::-)Podrecznikowo heheh:-D
Musze kończyc może wpadne wieczorkiem zamkniety povzytać chociaż....

Acha chodzikowi-Nie!!!!Tak jak chyba bodajrze Cosmo napisała jaki to ma wpływ na rozwój motoryczny czy jakoś tam:baffled:

No a ja własnie pomknełam do gościa który naprawił ten tłumik ufff...
A mnie się wydaje że moje dziecko to nie będzie tadek niejadek, co bym jej nie podała je ze smakiem, aż trzęsie rączkami.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Jeeeezuuuu, ja dziś zwariuję :confused2: Iga dopiero teraz zasnęła po raz pierwszy dzisiaj. Macie tak czasami, że dziecko wrzeszczy, a Wy nie wiecie, co z nim zrobić? Wszędzie źle, wszystko nie tak, ręce mi opadają. Od rana nawet herbaty się nie napiłam, więc lecę sobie zrobić.

Do góry