reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Melduje sie z rana jako pierwsza maly zasnol a ja sobie robie kawe normalnie mozeliwe zeby dziecko na zeby bylo takie rety mialam ochote dzis walnac drzwiami i sobie pujsc ale skonczylo sie ze sie poryczalam i uspokoilam ... jeju jak mial kolki to go bralismy na rece i spokuj a teraz nawet z jedzeniem jest problem nie je czsami po 6 godzin a ja latam za nim z lyzeczko mam normlanie juz dosc nie dosc ze drze sie to jeszcze jesc nie chce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis przyjezdza moja mama t troche inaczej bedzie
Miłego Dnia

Kathy no taki spokuj i nagle sie wyrywa krzyk i tak ciagle procz marudzenie nie ?

reklama
Hej. Ja znowu z rana piszę. Ja to zawsze staram się wstać wczesniej niż Zuzia żebym mogła spokojnie sniadanie zjeść, posiedzieć na bb i wyszykowac się na spacer. Moja wcozraj też marudziła. Nawet noszenie nie pomagałao. Jak chciałam ja połozyć spać w jej łóżeczku to płacz. No to juz nie mając siły dałam jej smoczka i polozylam na matę. Myślę sobie niech się bawi. A ona z zabawką w ręku usnęła. Nie daję jej smoczka jak jest marudna tylko staram się ją czymś zabawić. Daję jej tylko jak ma iść spać. No ale wczoraj to juz ręce mnie tak bolały od noszenia że jej dałam tego smoka do zabawy. No a ona takiego psikusa mi zrobiła:tak: Ale dlaczego w łóżeczku nie chciała zasnąć tylko na macie to nie mam pojęcia:baffled:
Poza tym to bicepsy mi sie zrobiły od jej noszenia. Staram się robić to jak najmniej w ciągu dnia no ale ona teraz taka ciekawa wszystkiego że szkoda mi jej i biorę na ręce.Niedługo jak Pudzian będę wyglądać:tak:

Iwonka - wszystkiego najlepszego dla Twojego slicznego pięciomiesięczniaka:tak:

Wiktoria - Jesteśmy 2 mamuśki ranne:tak: współczuję tych płaczów. mam nadzieję, że to tak te pierwsze ząbki przechodzi, że natepne będą bezbolesnie się wyżynać.

A witam się jako trzecia ranna mamuska:-)
U mojej zeby wychodza drugie ale tu jest pies pogrzebany,bo nie wiem czy dół czy góra .smoka mi całego prawie do gardła pcha a gryzaków niechce :szok:
Wogóle dotknąc się nie da a nie wspomne o posmarowaniu żelem :no::wściekła/y:
I biedna tak na wieczór sie zanosii bo na kolkę to sie preżyła ,wiła i całkiem iiny płacz a tu ....:-:)-:)-(
Normalnie A to mówi,że mu jej tak szkoda no a mi?Trzeba przejsc to niestety:zawstydzona/y:
Gorzej bedzie jak na każde żeby już tak płakać nam bedzie a tych zebów jest troche:-D:szok::szok::szok:.

U nas pogoda cudna,mała pieknie usnęła ,ja po sniadanku szykuje sobie kawusie , i gdy tylko wstanie sigamy na spacerek.A mały załapał się z dzidkiem do przedszkola także ja jescze w szlafroku smigam:-)

dziubek bo teraz Darek juz ma pierwsza drzemke i ja zawsze tak sobie kawe spijam i BB. Wiesz czasami cos takiego jest ostatnio usnol u nas na lozku w ciagu sekundy a taka wojna byla ale wiesz co pzestawiasz lozeczko ? sprobuj moze bedzie lepiej bedzie spala ... ja Darkowi co jakis czas zmieniam miejsce niewiem ale mi sie wydaje ze jak w jednym miejscu za dlugo lozeczko stoi to on zle spi myslalam ze ja taka wariatka jestem ale ostatnio mi znajoma powiedziala ze tak robi :baffled:w szoku bylam. Ja darkowi smoka wyciagam jak zasnie ale czasami sie do niego tak przyssie ze szok ale ja nie odpuszczam wlasnie nakarmilam go przez sen od 1;30 nie jadl no rozumecie cos z tego bo ja nie jeju ile to nerow kosztuje
co do zebow tez mam nadzije ze to tylko tak te pierwsze

Kurde i juz pospała mi Nelcia -oczy jak 5zł i nie śpi!!!
Ach co za dziecko...obudził ja własny płacz albo na zeby albo cos się sniło...
A ja nie mam jak łózeczkiem manewrowac chocbym chciała:-:)-:)-(Nie mam na to miejsca......
Szkoda może by pomogło czego się nie robi aby małe dobrze spało:-D

kathy jak mieszkalismy u tesciow to mialam tak ustawione ze porpstu zaminialam nasze lozko na lozeczko i tak w kolko duzego pola manewru nie mialam. Spróbuj zamienic poduszke na druga strone :-)

Hej kochane ja na moment.
Wczoraj miałam napisać Puchatce, że polecam niekapki Aventu - jak porządnie przykręcisz, to dzidzia sama nie odkręci, mowy nie ma :tak:

No i lecę do robótki i do dzieci. Całuję wszystkie mamy i słodkie bobaski.

hej dziewczyny
i ja sie witam
moj adas nie spi niestety bo wstal o 8 i teraz poznij zasnie choc jest juz sooiacy trze oczy i sam sobie spiewa to tylko patrzec jak padnie... bede miala chwilke zeby posiedziec na bb

Iwonka- swietna jest klaudia moj tez sie tak smieje choc rzadko jak go cos niezle rozsmieszy to tak.....

ja dzis sama maz w pracy moze pojde do mamy swojej:dry:

ale nici sie nie chce

Witam.

Dziewczyny naprawde wam wspolczuje a szczegolnie tym dzieciaczkom.Ja nie wiem,moja Klaudia "wogole" nie placze na szczescie....
Puchatko jako"doswiadczona " powiem ci ze z tymi kubkami nie jest takie proste,ale tez bym proponowala ci kubek aventu tyle ze one sa nie przezroczyste i nie wiem czy maja podzialke...... Ja przerobilam duzo tego i niekapki kapaly lub cieknie z nich z pod nakretki,a to za sztywny a to za grubu ustnik. Ty jeszcze myslisz o takim z miekkim ustnikiem? Ja na razie zaopatruje sie w firme LOVI i to testuje.
Kathy a co na to wszystko wasza pediatra ze te dziecko sie tak meczy przez tyle miesiecy i tyle godzin dziennie,dla mnie to jest jakies nie pojete..... Moze podawaj mleko dla dzieci z kolka.
Dziubek dziekuje :-)

reklama
No Iwonka ja tez mialam swietne dziecko do czasu kazdy mi mowil korzystaj bo nie placze jest grzeczny i wogole... a teraz jak ida te zeby to MATKO:wściekła/y::wściekła/y:

ale mam nadzieje ze jak juz sie to skonczy to bede miala cudowne dziecko

Do góry