M
Marlene
Gość
Ha-NN-aH, rozumie Cie doskonale !! I wcale nie zamierzam krytykowac bo rowniez chce karmic tylko ewentualnie do 7-8 miesiaca :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To zależy od miasta. U mnie jest mała mieścina więc jest 1 grupa 20 osobowa na cały powiat. Dzieci przyjmująpo ukończeniu roku. Co do ceny to mówiła że od 100 do 450 zł. I chyba czy przyjmą dziecko to zależy od dochodów rodziców..... lub od znajomości. Te drugie to raczej będę miała więc aż tak bardzo się nie obawiam. U Ciebie mogą być całkiem inne stawki. Najlepiej pójdź do wybranego żłobka i się zapytajdziewczyny a od jakiego wieku mozna dac dziecko do zlobka i ile to gdzies kosztuje??
Nie martw się ksiądz wam podpowie. U nas jak była 6cioro dzieci chrzczonych to nawet do chrzcielnicy nie podchodzili rodzice tylko ksiądz z wodą do nich podszedł. Może i u Was tak zrobiąWieczorem byliśmy w kościele na spotkaniu dla rodziców i chrzestnych. Ksiądz niby mówił, co trzeba robić po kolei, ale ja nic nie wiem z tego. No cóż, będzie wielka improwizacja. Szczególnie, że będzie chrzczona szóstka dzieci i jak pod chrzcielnicą zgromadzi się tyle osób (rodzice z dziećmi i chrzestni) to będzie pomieszanie z poplątanym. A najlepsze jest to, że wśród tej szóśtki jest jeszcze jedna Iga Mam nadzieję, że przynajmniej na drugie nie ma tak samo.