reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

A starsza jeszcze wariuje,ja nie wiem co jej odbija,nie spi w dzien a wieczorem nie moge jej uspac,przewaznie zasypia kolo 23ej...

reklama
Dziewczyny, u nas zwykle kończy się tak, że w pewnym momencie w łóżku o szerokości 160cm śpimy we czworo. Trzeba tylko koniecznie pilnować, żeby Maks (który strasznie się rzuca w łózku przez sen) nie spał obok Mikołaja bo to może być niebezpieczne. Jest koszmarnie niewygodnie.
Maks zaczął do nas przychodzić do łóżka gdy pojawił się Mikołaj i Maksio czuje konkurencję. Twierdzi, że śnią mu się "różne rzeczy" ale zawsze ma zapaloną lampkę w pokoju i nigdy ale to nigdy nie budzi się z płaczem w nocy, więc to nie są żadne koszmary senne tylko chce się poprzytulać no i pewnie myśli, że skoro Miki śpi z rodzicami to i on będzie.

Z mężem się śmiejemy, że za jakiś czas jak Miki podrośnie, to w nocy gdy już obaj się teleportują do nas, będziemy ich zostawiać w naszym łóżku a sami sobie rozłożymy kanapę na dole i na pewno się lepiej wyśpimy.

A tymczasem drogie panie idę spać. Na razie w łóżku mam Mikołaja, tylko jest pewien problem, bo muszę założyć prześcieradło więc Mikusia trzeba będzie przełożyć do jego łóżka. Dziś moje maleństwo spało sobie rano ze mną i zrobił takie kupsko, że aż musiałam materac czyścić!

Iwonka trochęmnie zdziwiło, że od razu skierowano Vanesskę na cystografię. Najpierw, jak Ola chyba pisała, robi się USG. Poza tym skoro Vanesska nie miała wcześniej problemu z tymi bakteriami to wydaje mi się, ze wystarczy leczenie furaginem. Mojej Ani groziła cystografia, nefrolożka wspominała mi o niej, że będzie musiała mieć zrobioną jeżeli ciągle będą bakterie w moczu (mówiła to po około 1,5 roku od momentu rozpoczęcia leczenia u niej). Na szczęście, pieluszki poszły, E.coli również. Dzisiaj odebrałam wyniki posiewu i są o.k. Tak podejrzewałam, że u Was to kwestia wstrzymywania moczu. Ja też bym zmieniła lekarza.

Keyko wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża!!!

Aurelia najlepsze życzenia imieninowe!!

Idę spać albo jakiś film obejrzę.

Witam się słonecznie,

Ami po kaszce śpi, zaraz jak tylko się obudzi idziemy na spacerek, taka piękna pogoda, i jak tu nie chorować, skoro raz zimno, a następnego dnia gorąco, najlepsza pogoda dla wirusów...a kysz!!!:tak:

Johanna29, fajnie, że miałaś kogoś, kto podsunął Ci tą książkę, zanim przyszło na świat Twoje Maleństwo, jasne, że jak zacznie się wprowadzać w życie ten plan od urodzenia, to potem jest cały czas łatwo i przyjemnie...powiem tak, napewno przy następnej ciąży, przeczytam raz jeszcze tą książkę dla przypomnienia i zacznę się do niej stosować od urodzenia się następnego Maluszka :tak:

Ola, to miałaś nie lada przeprawę w sklepie :no: współczuję...

Paulina ja chciałam założyć bloga, ale jakoś się zebrać nie mogę...muszę znaleźć czas, by zrobić...jestem perfekcjonistką i u mnie wszystko musi być zapięte na ostatni guzik i wykonane schludnie i perfekcyjnie, jeżeli chodzi o tego typu sprawy, więc muszę mieć chwilę, by się skupić na tym co robię...przez ciążę pisałam pamiętnik dla naszej Córeczki- o tym co się ze mną działo podczas ciąży, kiedy poczułam pierwszy ruch itp, uwielbiam takie sprawy :tak:

reklama
Witam.:-)Piore poscielowe i zaraz wywieszam na ogrodku bo slonko piekne...:cool2:Spalam dzis z Vanesska do 9ej ,moja Klaudia do 7ej ale lezala grzecznie kolo mamusi i cos tam sobie gadala:tak::-D.Milego dnia:-)
Paulina Ja zalozylam tez bloga Vanessce kiedys ,ale od maja nic w nim nie pisze :no:Od kad moj tata zmarl nie mam ochoty tam nic pisac:-(Juz nie dlugo wszyscy o nas zapomna....odwiedzilo nas juz ponad 10000 gosci a ja nic nie pisze:confused: echhh

Do góry