reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

dziubek- oczywiscie ze mialam wozek wszyscy mieli... bylo tylko jedno dziecko bez i sobie grzecznie siedzialo u mamy na kolanach... ale Adas usnal przed wejsciem do kosciola i spal cala msze nie obudzil sie nawet jak go wyciagalam do blogoslawienstwa i chrztu... jak polewal mu ksiadz glowe to otworzyl oczy na chwilke nie wiedzial co sie dzieje i dalej poszedl spac...

a podjrzewa ze u ciebie tez moze nie byc problemu poprostu dzeci sa ciekawe co sie dzieje jeszcze jak zobacza tyle ludzi i spiewy i organy... na naszym chrzcie bylo jeszcze 5 i zadne dziecko nie plakalo...;-);-)

reklama
Ja miałam to szczęście że prócz nas nie było żadnego innego dziecka do chrztu, proboszcz skupił się wyłącznie na Hani, ale mileiśmy wózek, na czas błogosławieństwa mała była u mnie na rękach pionowo, bo też nie lubi jak ją trzymam na leżąco.:tak:

Witam Was,
dziś mija rok od zmajstrowania naszego Cudeńka:-), właśnie słodko śpi w swoim łóżeczku. Ja się czuję tak sobie:baffled: znów mam chyba zapalenie spojówek miesiąc temu miałam też, brałam krople przez dwa tygodnie i przeszło,a tu masz, znowu oczy czerwone:-(.
Wy o relacjach z chrzcin, a my jeszcze w lesie, zamierzamy robić chrzciny pod koniec września:happy:.
Iwonka, powiedz paniom w przedszkolu, że dzieci się tak cieszą z pobytu w przedszkolu dlatego tak skaczą z radości, nawet po stołach:-D
Panna Migotka, na pewno dasz sobie radę, będziesz miała małą odskocznię od małej jak będziesz w szkole:-)
Kerry, tylko pozazdrościć wyjazdu, my nigdzie nie byliśmy w tym roku, ale za rok na pewno gdzieś pojedziemy daleko:happy:

Dziewczyny, Iga ma 38 stopni. Nie wiem, czy się przeziębiła, ale od czasu do czasu kaszle. Jutro i tak mam umówioną wizytę do lekarza. Dałam jej paracetamol, ale go wykupkała. Czy powinnam dzwonić do lekarza, czy poczekać do jutra na tą wizytę?
Ps. Temp. spadła do 37,7.

Panna migotka.nie wiem,z sama goraczka do 38 nie szlam do lekarza,ale jak piszesz ze i pokasluje to nie wiem.Jesli spada to do jutra wytrzymaj.Podaj jeszcze raz paracetamol za jakis czas i obserwuj.....

Odebralam moja corcie o 12ej po obiadku a ona do mnie "mamo ty idz do domu bo ja ide spac z dziecmi,pozniej po mnie przyjdz" :-) ale i tak ja juz zabralam.Jutro mam zebranie w przedszkolu.

hej dziewczyny

a ja chora najpierw te korzonki a teraz zlapalam od meza przeziebienie... katar, szok:szok::szok::szok: boje sie zeby Adas sie nie zarazil....:-:)-:)-(

iwonka- ale masz teraz na glowie szok ale twoja mala to jest kabaretka:happy::happy::happy:
mam nadzieje ze wkoncu sie nauczy z ta kupka:baffled::baffled:

Dziewczyny, Iga ma 38 stopni. Nie wiem, czy się przeziębiła, ale od czasu do czasu kaszle. Jutro i tak mam umówioną wizytę do lekarza. Dałam jej paracetamol, ale go wykupkała. Czy powinnam dzwonić do lekarza, czy poczekać do jutra na tą wizytę?
Ps. Temp. spadła do 37,7.

migotka zaaplikuj jeszcze raz czopek i obserwuj w nocy .NAjlepiej żebyś wzieła małą do was do łożka i na nią zerkała przez noc .Jutro idz do lekarza bo możliwe jest przeziębienie :-(

jak ma katarek to odciągaj gruszką

hej dziewczyny

a ja chora najpierw te korzonki a teraz zlapalam od meza przeziebienie... katar, szok:szok::szok::szok: boje sie zeby Adas sie nie zarazil....:-:)-:)-(

hehe no to pobawie sie w doktora ;-)
moja mama pielegniarka więc moge ci poradzić :tak:

karm małego normalnie to bardzo dużo daje ...kup w aptece sobie takie maseczki na buzie ...i w nich chodz :tak:
Smaruj sie masciami żeby cie rozgrzało ...stopy i plecy , klatki piersiowej nie bo mały nie bedzie chciał jesć bo mu będzie śmierdziało :-(
na noc wez sobie paracetamol w syropku dla maluchów albo coś z paracetamolem na łamanie kości jak masz i ogólnie na przeziebienie :tak:

czosnek ( momo ze zmienia smak mleka to mała ilość jest ok ) pod nos maśc majrankowa , sztyft do nosa :tak: ...2 dni i po katarze

powodzenia

Dzień dobry!
Widzę że ja dziś pierwsza na posterunku.

Panna_migotka, jak czuje się dziś maleństwo?

Iwonka, no widzisz jak szybko Vanesska się wciągnęła w wir życia przedszkolnego!

Kamilka, a Ty jak się czujesz?

Dziubek, a może jeszcze za wcześnie, żeby maleństwo zareagowało (ładniejszą kupą) na zmianę diety, skoro mówisz, że wprowadziłaś ją dzień wcześniej?

A ja przy pracy, dziś spałam całe 4 godzinki, fajnie, prawda? Mojego męża znów nie będzie na noc w domu, a wczoraj jak już "był" to generalnie skupił się na piwku z sąsiadem i rozmowie z kolegą, który u nas nocował. Zaczyna mnie coś trafiać powoli.

reklama
Do góry