reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Polka tak jak pisala Ola.pneumo23 jest po drugim roku zycia i to jest juz jedna dawka,teraz dla naszych malenstw Prenevar kilka dawek niestety..nawet 4.... Pneumokoki
Ja tez teraz szczepie druga dawka na rota i skojarzona.

Ostatnia edycja:
reklama
ja wczoraj też miałam skojarzoną + rtawirus 2 dawka :) mała zniosła szczepienie znakomicie :tak: ale za to jeszcze śpi od wczoraj z 1 przerwa na wymuszone przeze mnie karmienie bo o 7 myślałam że mi baniaki pękną ale ona nadal śpi...

Hej:-)

Pamiętacie mnie jeszcze. Chyba ok 1,5 tygodnia się nie odzywałam. To wina długiego weekendu i narodzin nowej pociechy w naszej rodzinie. Siostra mojego męża urodziła dziewuszkę 16 sierpnia o 5 rano. Zdrowiutka kruszynka. Wiecie ja już nie moge sobie przypomnieć żeyby taka moja mała była. Jakby ten miesiąc po porodzie w ogóle mi się wymazał z pamięci. jakaś nieprzytomna chyba byłam.

Jeżeli chodzi o szczepienie przeciw pneumokokom to moja pediatra powiedziała że lepiej je zrobić po 2 roku życia bo jest tylko jedno wkucie. Terqaz raczej nie ma gdzie dziecko się tym badziewiem zarazić. A my idziemy w poniedziałek na szczepienie skojarzoną i przeciw rotawirusom. Smarujecie dzidzię maścią żeby szczepienie mniej bolało?? Ja własnie kupiłam i w poniedziałek zastosuję. Ciekawa jestem czy zadziała.

dziubek tak po drugim roku jest jedna dawka,jak dziecko nie idzie do zlobka to raczej nie bedzie mialo stycznosci chyba ze ma sie w domu przedszkolaka.....A mowisz o masci EMLA ????..

nie,ale slyszalam,tzn mi powiedzieli ze to odpowiednio na jakis czas trzeba zastosowac przed szczepieniem ale ze i tak calkowicie to nie znieczula....a to na recepte kupowalas?

dziewczyny a ja na początku prałam właśnie w JELP i byłam bardzo zadowolona. Używałam tego proszku + płynu przy Mai i Michasiu. Ten proszek jest w ogóle bez zapachu więc nie wiem co tam komu może śmierdzieć :-) nawet jak odświeżałam swoje swetry to tez w tym proszku bo jest rewelacyjny, ale powiem Wam, że już piorę małemu w normalnym naszym Persilu nawet nie sensitive i jest ok. Nie chcę go przyzwyczajać do takich delikatnych żeby potem nie był jakiś wychuchany jak ja kiedyś ;-)

aaa i powiem Wam, że Michałkowi ida zęby :szok:
przez to te problemy podczas jedzenia, ja myślałam, ze mu herbatka niepodpasowała a tu zębolki :) a czy to możliwe, aby szły mu niestandardowo najpierw 3? bo to na 3 mi wygląda, no chyba, że będzie miał taką mega wielka szparę pomiędzy zębami :szok:

madamagda jak będziesz jechać do polo to uzbrój się w cierpliwość, bo tam zawsze mega kolejki, sklep koło mnie ale go nie znosze właśnie przez kolejki

nie,ale slyszalam,tzn mi powiedzieli ze to odpowiednio na jakis czas trzeba zastosowac przed szczepieniem ale ze i tak calkowicie to nie znieczula....a to na recepte kupowalas?

Ja to brałam u nas bez recepty. Na ulotce napisane jest żeby po 3 miesiącu smarować więc już moja niunia się zalicza do tego weiku:)

reklama
Witajcie!

Dziubek - maść EMLA stosowałam z Mieszkiem i wydaje mi się, że dawała dobre rezultaty. Mały troszke płakał przy ukłuciu ale w porówaniu do tego co wyrabiał kiedy nie smarowałam go Emlą to niebo a ziemia :tak: O tym, że działa przekonało mnie to, że kiedy mały miał nacinane ścięgno achillesa to też znieczulano mu tą maścią.

Do góry