reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Polka ja biorę takie witaminy jak w ciąży: feminatal, na opakowaniu pisze ze też są dla kobiet karmiących. Co dwa dni biorę capivit hydrocontrol bo ja nie z włosami ale ze zbyt suchą skórą mam problem.

reklama
Wlasnie pokazywali w panoramie SIEDMIORACZKI :szok::szok::szok:, ktore sie urodzily w egipcie

matko !!!!!!!!!!!!!

:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dzień dobry

Witajcie Dotkass i Polka!! :-):-) miło że znowu z nami jesteście
przepraszam, ale ostatnio tylko nie mam czasu na BB, bo przyjechała moja koleżanka, z którą się przyjazniłam od 3klasy podstawówki do połowy studiów.
przyjechała z Anglii z córeczką, więc codziennie razem spędzamy czas z naszymi dzieciaczkami.

miłego dzionka

Ostatnia edycja:
Dzień dobry ;-)
agusiaa biedne maleństwo troszkę musi się nacierpieć. Ale wszystko będzie dobrze.
Madamagda co za typ :angry:. Że też tacy chodzą po świecie.
Mnie też włosy garściami wypadają, trzeba się będzie za czymś rozejrzeć, może wyciąg ze skrzypu polnego coś pomoże.:dry:
A u nas jakoś się wszystko kręci. Z niecierpliwością czekam na jakiś znak z przedszkola Oliwki, bo wrzesień tuż, tuż, a mieli przysłać nam informację o rozpoczęciu roku przedszkolnego... więc czekamy.
No i niestety ... dzisiaj idziemy na szczepienie:-( ehh nie cieprię tego widoku, jak cierpi moje dziecko...
buziaki...

witam sie i ja po urlopie... szkoda że już sie skończył :-( my mamy szczepienie w czwartek ze względu na nasz urlopik sie troszkę przesunęlo...

Cześć Kochane,

Bardzo dziękuję w imieniu Amelki i własnym za życzenia :-), buziak dla Was ogromny :tak:

Co do witamin to ja brałam w ciąży Prenatal, wiem że można brać go także jak się karmi...ja brałam trochę, bo też strasznie wypadają mi włosy, codziennie rano na poduszce jest ich pełno i wszędzie jest ich pełno, a jak myje włosy to dopiero wychodzą jak oszalałe, jak tak dalej pójdzie to ołysieje :szok:. Już niestety nie biorę tych witamin (niektórzy mają po nich zaparcia, ja nie miałam moja siostra tak), bo Mała miała po nich zaparcia, odstawiłam i jak ręką odjął :tak:

Ale miałam dziś noc (po pierwsze tracę pokarm, Ami jest wygodnicka i w ciągu dnia woli butle, więc dawałam jej cyca w nocy, ale już niestety nawet w nocy jej nie wystarcza :-() o 1:30 pobudka, bo wielka kuuuuupa (a Ami robi co dwa dni w tej chwili, więc robi za dwa dni ;-)), oczywiście pajac i plecy ubrudzone, więc wycieram chusteczkami, żeby donieść spokojnie do łazienki, a tu dalej wali kupkę, w końcu wytarłam i dawaj pod kran, bo nie dałoby rady wytrzeć chusteczkami :tak:, potem butla z mlekiem, po cycu, odkładam do łóżeczka a Niuni nie chce się spać, więc od 2:00 do 3:00 nosiłam ją na rękach zawinęłam w kokon i usypiałam, zastęła...uffff, ale o 4:35 rozbudziła się, a wiecie po co? żeby przytulić się do mnie w naszym łóżku, więc już ją zostawiłam i tak spałyśmy do 8:30...teraz Ami znów śpi od 9:30, więc pewnie zaraz będzie pobudka, a ja mam dziś masę prasowania

ale się rozpisałam...no tak jak mnie nie ma to nie ma, ale jak się pojawiam to już na całego hehehehe

Miłego dnia Kochane

witam, jak miło was czytać. Ja szczególnie ostatnio lubią wąteczek w którym piszemy o osiągnięciach naszych dzieciaczków. Czasem az się wzruszam czytając nie mówiąc już o wzruszeniach jak oglądam Bartusia.

Znów u nas piękna pogoda się zrobiła więc popołudniu pójdziemy na spacerek a teraz uciekam robić obiadek i zaprawiać owoce na zimę.

minka witaj, pewnie wypoczęta jestes na maksa?:-D

Agusia dziękuję za miłe słowa na wiesz którym watku:-D. Strasznie to smutne ze twoja malutka tyle badań musi mieć no ale ja też myślę że będzie lepiej coraz lepiej.

kerry bylo cudownie... tatus wyreczal mnie prawie we wszystkim :) no tylko cycka nie miał hihi chłopcy pierwszy raz byli zgodni :-D moze dlatego ze mieli playstation i laptopa wiec dla kazdego po 1 ;-) ale i tak za duzo czasu na to nie mieli bo po górach i muzeach duzo chodzilismy :laugh2:a przede wszystkim pogoda byla fantasyczna!

Witajcie!!!
U Nas po burzy poszedł internet i dopiero wczoraj po południu naprawili. Moja Ewuńka ładnie przespała noc za to Marcinek spał z Nami. Takiej burzy to jeszcze nigdy nie widziałam. Coś okropnego.

Szopek, Kerry1 Dziękuję bardzo :-)

reklama
Witam Was,
moja Zosieńku już śpi, więc mam czas zasiąść przy kompie:-).
Pogoda dziś była taka zwariowana, że nie wiedziałam jak małą ubrać na dwór:dry:.
Dotkas, polecam lulanie Amelki następująco - weź ją jak do karmienia przytul do siebie połóż jej główkę na pieluszce, czyli na twoim przedramieniu, częściowo przykryj jej buźkę, podaj smoczka - jak lubi, 5 min. i załawione, przed położeniem do łóżeczka wyciągnij delikatnie smoczek bo jak wypluje go sama to może się obudzić bo będzie mógł ją gdzieś uwierać. No:happy:.
Hmmm w sumie to chyba każda ma swoje sposoby:sorry2:.....
Powiedzcie czy Wasze maleństwa dalej kładziecie na boku???
Ja swojej już nie kładę, jakoś nie udaje mi się jej położyć i kładę normalnie na pleckach tylko główką "steruje" raz w lewo raz w prawo.
Dobra starczy bo zaraz całą stone zajmę:baffled:

Do góry