reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie :)
Moja Mała ostatnio się rozgadała do wszystkiego mówi co jej się spodoba :)
Teraz opowiada mi leżąc na moich kolankach :-) Marcinek jak tylko ją widzi zaraz ją całuje. Ostatnio chciał ją wziąć na ręce jak płakała tylko nie wiedział jak się za to zabrać :-D
Dziś paskudna pogoda więc chyba nigdzie dziś nie pójdziemy

Ostatnia edycja:
reklama
Jo-anna-on, jedziemy do Czorsztyna. Będziemy mieli podwójny domek. Będą też rodzice z psem, to pewnie coś mi tam mama pomoże przy małej :-)
Niedaleko macie, ładne okolice i babcia do pilnowania - oprócz pogody nic więcej nie potrzeba :-).

Arewena moja trzylatka też się kilka razy przymierzała do wzięcia małej z leżaczka ale na szczęście nie wiedziała jak a po drugie stwierdział, że za ciężka, ufff. Ale za to potrafi przyłożyć w nóżkę, pociągnąć za nią czy za włosy jak karmię małą :baffled:.

:-)Dzień dobry:-)

Pogoda taka sobie, ale ja się nie przejmuję i biorę małą pod pachę i jadę do biura. Trochę popracuję, może taki odskok dobrze mi zrobi. W święto pewnie będzie spokój i cisza.

Trochę się martwię, bo moja lalunia ani myśli o podnoszeniu głowy leżąc na brzuchu, a co dopiero o przekręcaniu się z plecków na brzuszek lub odwrotnie. Myślicie, że jest to powód do niepokoju, czy może wszystko przyjdzie w swoim czasie?

Szopek ja karmie tez wszedzie,gdzie popadnie a czasami nawet na chodniku.Mam ze soba takie cos pod dupe zeby usiasc i siadam na krawezniku i karmie :-)
U mnie nie wchodzi w grę- po pierwsze Dominik tylko raz na jakiś czas najada sie z piersi, po drugie samo karmienie piersią trwa ok 30 minut, czasami nawet dłużej.

Kamilka szkoda, że bliżej nie mieszkasz, bo bym Ci coś pożyczyła na ślub. Ja miałam pożyczoną podwiązkę - była niebieska, stara (tzn. nie nowa prosto ze sklepu) i pożyczona :-).

:tak:też pożyczałam podwiązkę - to była taka podwiązka przechodnia bo sporo moich koleżanek miało tą sztukę na nodze.

:-)Dzień dobry:-)
Trochę się martwię, bo moja lalunia ani myśli o podnoszeniu głowy leżąc na brzuchu, a co dopiero o przekręcaniu się z plecków na brzuszek lub odwrotnie. Myślicie, że jest to powód do niepokoju, czy może wszystko przyjdzie w swoim czasie?

Ale zdarza jej się - czy w ogóle strajk i nie podniesie?
Kiedyś już z Marlene roztrząsałyśmy ten temat.Marlene miała iść do lekarza ( ciekawe jak poszło).
Ja sie w tedy przestraszyłam, ze młody ma jakiś regres bo podnosił jak był młodszy a wtedy przestał.Teraz podnosi, ale jak Basiek napisała, żeby nie podkładać rąk pod klatkę piersiową, to jest głównie walka żeby te ręce podciągnął a nie czy podniesie tą główkę.Leży i jak sie zirytuje, ze nie ma co ciuchać to podciągnie rękę do buzi , ale po to , żeby dźwignąć ciało to szkoda mu wysiłku. cwaniaczek.
Spróbuj układać ja tak, żeby chciała sie popatrzeć na coś atrakcyjnego. Pisałaś , ze Iga lubi TV- wiec nawet niech będzie to.

Szopek, no właśnie w ogóle nie ma zamiaru podnosić głowy. Ręce rozkłada na boki i leży krzyżem. A na telewizor i tak nie zwraca uwagi, bo całą energię poświęca na złoszczenie się, że niedobra mama na brzuszku położyła.

panna migotka- nie powinno tak byc jak mala ma juz tyle u nas jak maly po mieisacu glowy nie podnosil to lekareka kazala cwiczyc bo jak w ciagu dwuch tyg nie zacznie podnosic to trzeba na rehabilitacje... to znak ze sa slabe miesnie i napiecie miesniowe wiec musisz choc bedzie plakala klasc ja na brzuszku zawsze przed jedzeniem nawet 6 razy dziennie... powinno sie poprawic jak u nas a jak nie to musiasz isc do lekarza...:baffled::baffled::baffled:

a u nas padalo i duszno bylo a do tegfo doszlo slonce teraz i dzis bedzie goraco:szok::szok::szok:

Szopek, no właśnie w ogóle nie ma zamiaru podnosić głowy. Ręce rozkłada na boki i leży krzyżem. A na telewizor i tak nie zwraca uwagi, bo całą energię poświęca na złoszczenie się, że niedobra mama na brzuszku położyła.

Najlepiej jakby to lekarz ocenił.

Kładę go często, ale na krótko ( żeby sie nie zraził) na brzuchu. Nie lubi tego do tego stopnia, z bardzo szybki opanował przekręcanie z brzucha na plecki.
Jeszcze go po pleckach kiziam wtedy, żeby sie wyginał i podnosił główkę.

Właśnie położyłam ją na brzuchu, to aż się zanosi, więc nie w głowie jej podnoszenie główki :zawstydzona/y: Nawet włączyłam jej nad głową telewizor i nic. Chyba pójdziemy we wtorek do lekarki, bo ten mój niemowlak już za stary jest na takie niepodonoszenie głowy.:sad:

Panna migotka moze sprobuj Ige polozyc na brzuchu na swoich udach??Ania tylko tak moze lezec na brzuchu bo u niej byl problem ,ze az za bardzo podnosila glowe i pupe do gory lezac na brzuchu na czyms plaskim.Robila taka kolyske ze swojego cialka.Kladziemy ja na naszych udach w poprzek,udo ktore jest blizej glowki trzymamy wyzej.

reklama
panna-migotka- a sprobuj jeszcze robic jej cos w stylu samolota zeby jej sie spodobalo glowa w dol...

i na udach tez dobry pomysl...

ale sie nudze..... maly usnal zjadl sloiczek jablek z marchewka possal cyca i spi..

Do góry