reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

witajcie majóweczki jakby któraś mogła podesłać troszkę słonka to ja chętnie reflektuje :tak::tak:
Vanessa co do kupki to zgadzam się z tym co napisała Sylwia niestety u takich dzieciaczków w normie jest jedna kupka na tydzień jak i 5 dziennie więc to strasznie trudno coś stwierdzić u nas raz nie było kupki przez cztery dni położna kazała wtedy więcej małą dopijać a jakby nie pomogło a już męczyłaby się okropnie to na noc pół czopka glicerynowego na szczęście pomogło u nas samo dopajanie :tak:
Aurelko ja popieram pomysł z wątkiem :tak::tak:

kurcze i nie wiem co jeszcze chciałam napisać a córcia już dopomina się mamy:happy2: moja słodka przylepka:-):-)

reklama
Udało sie mamy kupe :-) . Normalnie takiego balastka zrobiła musiałam jej troche pomóc termometrem z oliwka . Biedna tak sie napracowała ze odazu zasteła

Czy wasi mężowie też są zazdrośni o BB? Mój chyba tak... dlatego dziś nadrabiam a jutro pewnie mnie nie będzie:-( no ale pogoda się robi więc czas na dworek się wybrać np na jakiś basen albo nad wodę. A jeszcze wam opowiem co zrobił wczoraj kubuś (20 miesięcy): Muszę się pochwalić że wczoraj moje dziecko po zamknięciu wieczornym drzwi do jego pokoiku (tylko na chwilę uśnięcia potem zawsze otwieramy) nie chciał spać, po czym przysunął do drzwi stołeczek (taki mały z serii Mamut z Ikei) wszedł na niego, otworzył drzwi, zszedł, odsunął krzesełko, po czym z szelmowskim śmiechem wparował do naszego pokoju telewizyjnego.:-D

vanessa, sylwia - my właśnie wróciliśmy z usg bioderek. Prawe ok (IB) a lewe na granicy normy (IIA). Mam kłaść na brzuszku w pozycji żabki i jedną pieluchę flanelową wkładać. Kontrola za 6 tygodni. A u Was jakie oceny były poszczególnych bioderek?

kerry1 - gratuluję małego Spryciarza!

Puchatka jak ja chetnie bym Ci slonca wyslala.Bylam dzis w Warszawie i sie roztapiam chociaz mialam najciensza bluzke na sobie.Na szczescie w domu mamy bardzo przyjemnie bo sa grube mury.

Vanessa lepiej podac czopek glicerynowy niz majstrowac termometrem.Nam lekarka zalecila lakcid 1 amp 2*dz przy problemach z kupka.Niestety nie dzialalo a czopkow jej nie bede regularnie podawac i za namowa znajomej pediatry podalam Ani 3 lyzeczki jablkowego bobo fruta i na drugi dzien juz sie pojawila wielka kupa.
Ani soczek bardzo smakowal wiec powoli zwiekszamy ilosc lyzeczek.

reklama
vanessa, sylwia - my właśnie wróciliśmy z usg bioderek. Prawe ok (IB) a lewe na granicy normy (IIA). Mam kłaść na brzuszku w pozycji żabki i jedną pieluchę flanelową wkładać. Kontrola za 6 tygodni. A u Was jakie oceny były poszczególnych bioderek?
No to identycznie jak u nas + cwiczenia przy każdej zmianie pieluchy.
Dziewczyny a jak to jest z leżeniem na boczku gdy dziecko ma podwójną pieluchę między nogami. Ja mam problem bo Hania nie lubi leżeć na wznak, śpi tylko na boczkach, czy pieluchowanie wtedy zadziała?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry