reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witajcie. Ja znowu po tak sobie przespanej nocy, a raczej można powiedzieć, że mało przespanej. Chyba antybiotyk, który zażywam, źle działa na Igę i budzi się co chwileczkę z symptomami bólu brzuszka :zawstydzona/y: Już się dość namęczyłyśmy przez kolki i myślałam, że już nie będę się więcej tym martwić, a tu masz ci los. Niestety muszę je brać jeszcze 6 dni, bo inaczej kuracja byłaby bez sensu.
Dziś chyba wybierzemy się do centrum. Już mam dość siedzenia w tym blokowisku, jestem przyzwyczajona do całkiem innych warunków i nie potrafię spacerować z dzieckiem między blokami przy ruchliwej ulicy. Tu niestety tak jest i przez to często w ogóle nie wychodzimy na spacer :no: Muszę kiedyś zmienić to mieszkanie, bo chyba tu oszaleję :growl:

Bartuś też tak miał i trwało to jeszcze dwa dni po skończeniu antybiotyku. Zaczęłam mu podawać lacidobaby w herbatce a ja zwiekszyłam do dwóch dawkę lacidofilu.

U nas od kilku dni pogoda cudowna :)
Aurelia co do wąteczku o jedzonku jestem za :) choć pewnie skorzystam w Waszych rad dopiero w 6 m-cu Julianki ;-)

Kerry, lacidofil to jakaś osłona? Bo ja mam trilac i nie wiem, czy to działa podobnie?

Lacidofil lekarze przepisują najczęściej przy kuracji antybiotykami i tęz trochę PO jako osłona dla żołądka bo wiesz że antybiotyki zabijają tEż pożyteczne bakterie np te z flory żołądkowej i dlatego przy antybiotykach takie rewolucje się zdarzają w układzie pokarmowym. Dostepny bez recepty. Lacidobaby wersja dla dzieci i niemowląt.

Witam.U nas od rana juz goraco i wreszcie sloneczko wyszlo,zapowiada sie piekny weekend :-)
Aurelia ja jestem tez za tym wateczkiem i nawet juz zebralam odpowiednie materialy pomocne :-)

Korzystam że zostalam sama i okupuje internet u teściów;-)
Mała dyndoli cycka chyba z żałości ze mama znów ją ćwiczyła
A z tymi bioderkami to co lekarz to inne zdanie W szpitalu jej robili to wyszło ok PIERWSZY JEJ PEDIATRA NAWET NIE SPOJRZAL potem myśmy coś zauważyli i specjalistka od spraw ruchu też Nowa pediatra potwierdziła poszliśmy do ortopedy Ona że najpierw pieluchowanie i zaraz przepisana poduszka i to usg Wczoraj to usg i babka powiedziała że rzeczywiście z lewym bioderkiem nie jest najlepiej ale ona nie może stwierdzić że mała ma dysplazje bo to dopiero można tak powiedzieć po ukończeniu 3 miesiąca W sumie kazała tylko nosić szeroko nawet bez pieluch Ja jednak dalej pielu****e mam nadzieje że pomoże Mąż sie wkurzyl bo jeżdzimy i męczymy mała i w sumie wróciliśmy do początku ale ja sie ciesze i dobrze że tych majtek nie zdążyliśmy zalożyć
Ja mam znowu nawał pokarmu:no:aż musze czasem odciągać mam nadzieje że sie w końcu ustabilizuje
raz mało raz za dużo echh...
my w weekend mamy tu koło siebie wieczór panieńsko-kawalerski no i pewnie pójdziemy bo to siostra męża tylko pewnie bede musiala czekać az mała uśnie i wtedy dopiero teściowa zostania bo mała boi sie jej panicznie (nie wiem czy sie cieszyć czy plakać:cool2:choć u nas relacje ok wiec chyba to drugie) Jak by było gdzie indziej to byśmy sprzedali mojej mamie i ona już umie sobie z nia radzic zreszta mała tam lubi być

Mam pytanie w kwesti basenu jak karmicie i chodzicie to nie boicie sie że na przykład można jakies zapalenie dostac Ja bym bardzo chciała iść już nawet sobie strój kupiłam

A te leżaczki bujaczki to do kiedy dzieci używaja Moja mała uwielbia sie bujać huśtac itp a taka huśtawka rozkładana na płasko z pasami to chyba jeszcze za wcześnie

Witajcie u nas pogoda taka sobie świeci słonko zza chmur i wiatr jest strasazny . Disiaj wybieram się z Zuzia na Usg bioderek niestety prywatnie bo jak chciałam ja zapisac w szpitaku to najbliższy termin jest na 11 września :baffled:.
Widze ze Sylwia ma ten sam problem z bioderkami co my. Nam ortopedka kazała dwie pieluchy flanelowe wsadzać albo reczniczek frotowy .
MAmy jeszcze jedem problem bo mała od 2 dni nie zrobiła kupy byłam u lekarki wczoraj ale powiedziała ze to jeszcze nie problem i ze jak nie bedzie kupy 3 dni to zeby sie zgłosić , a biedna Zuzia meczy sie i stęka .

Sylwia bujaczki można stosować chyba od pierwszych dni bo to przecież pozycja leżąca a huśtaweczki chyba mają albo pozycję siedzącą albo półsiedząca a to mogłoby zbyt obciążyĆ kręgosłup maluszka.
Co wydało się wam podejrzane z tymi bioderkami? Możesz opisać?

reklama
Vanessa2 Jeśli chodzi o kupę to położna mi powiedziała że dziecko może nie robić jej aż do tygodnia i to jest normalne :szok: Wiec juz przestalam sie martwić Teraz to ona już od jakiegoś czasu robi kupe co 3 dni tylko taka że jest w niej cała :-D bo sie nie mieści co najwyzej coś pobrudzi codziennie ale to ledwo widoczne U nas raz nie robiła przez 5 dni Choć wiem ze to denerwuje bo mała steka i wydaje sie że sie męczy

Do góry