reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie :-)
gloria nasze córcia sie śmieje głośno do żyrandola i do mnie ;-)
Ola jeszcze troszke jak bedziecie w Pile mlody bedzie przyjeżdżał do was rzadziej bo bedzie dalej :tak: ja chwilowo odpoczywam od Konrada bo jest u mamusi :szok: już 2 tydzień;-)
Jutro tez wraca mój synuś bo jest od niedzieli u dziadka (ojca tatuśka) dziś rozmawialiśmy jaki on jest kochany, pierwsze pytanie: co robi Julcia i czy o nim pamięta :happy2:
W koncu znalazłam lokum dla naszej brygary na wakacje ;-) nawet nie wiedziałam że będzie tak ciężko:szok: wyjeżdżamy 3sierpnia

reklama
Witam.I gdzie te slonce? Na onecie pisza ze bedzie 27 stopni a za oknem ciemnio i co rusz kropi deszcz i kolo 20stopni tylko....
Olu wspolczuje kochana,zycze oby bylo tylko juz lepiej a najwazniejsze zeby Maksio przestal sie tak zachowywac
Gloria moja jeszcze w glos sie nie smiala na jawie ale przez sen tak!

Witajcie
u mnie pochmurno i deszczowo. Dopadł mnie pan leń i nie chce puścić a mam całą kartkę zapisaną z listą do zrobienia...ufff.
Ola na pewno jest ci ciężko. Może rzeczywiście masz rację i przeprowadzka sprawi, że Maksiu zmieni swoje zachowanie. Czytałam twoje wszystkie posty na których pisałaś o trudnym zachowaniu Maksia i widzę, że często się to spotyka.Dzieci przechodzą okres buntu...niestety wcześniej czy później. Mój szkrab jak narazie bardzo wygrzeczniał. łapie teraz na potęgę wszystkie słowa, dzięki czemu potrafi się z nami porozumieć, bo on wcześniej wpadał w irytację kiedy nie rozumieliśmy czego on chce.
Bardzo lubi jak mówię cały czas do niego, i opisuję dosłownie wszystko to co robię.
minka_12 pochwalisz się gdzie wyjeżdżacie?
gloria3pl u was burze piaskowe a tu zagrożenie powodziowe w górach.

Witam!
Odebrałam decyzję o przyznaniu becikowego. Musiałam stawić się osobiście w moim mieście:confused: Też tak miałyście? Myślałam, że jak podaję nr konta, a nie odbiór w banku w moim mieście, to tylko czekam na przelew, a ty jeszcze musiałam jechać po ten papierek.
Pytałam się jeszcze o zasiłek wychowawczy. Powiedzcie, czy jeżeli przechodzę na urlop wychowawczy i trace tym samym źródło dochodów, to rozważane są tylko dochody M za 2007 i dzielone na ilość osób w rodzinie w czasie obecnym?:oo:

Wszyscy piszą o problematycznych osobach. U nas dalsza część z przyszłą teściową. Wczoraj w rozmowie tel z M stwierdziłą, że marnujemy pieniądze kupując leżaczek i inne zabawki dla Niki:angry:. Siostra M była u nas i pochwaliła się mamusi co widziała. Kurcze, tak jakby dawała nam pieniądze:wściekła/y: Wręcz przeciwnie. M dostaje pieniądze od babci, ale one trafiają przez mamusie do jego siostry:nerd:.
Dzisiaj dzwoniłam do mamy i co mi powiedziałą. Wracała wczoraj z siostrą z cmentarza do miasta. Jedna z dwóch dróg biegnie koło domu teściowej. Ona akurat wyszła z domu i szła do samochodu. Z daleka widziała mame, a gdy były już blisko to odwróciła tyłem. Mama powiedziała "dzień dobry", a ona udała że nie słysdzy:confused2: Brak mi słów. Zachowuje się jak dziecko. Jest dalej wściekła, że nie dałam jej Niki i nie stosuję się do jej rad:oo2:.
Aż boję sie co będzie na ślubie. Czy nie wywinie mi jakiegoś numeru w stylu: uroczystość skończona, a ona nie idze na przyjęcie i dorzuci jakiś tekst:unsure:

Trochę się rospisałam, ale czuję niesmak i mam gonitwę myśli od wczoraj:-(.

my jedziemy tu: Index ;-) beda koniki i zamierzamy pochodzić po górach już sie ciesze gory niskie, bo z malutka będziemy maszerować hihi pozwiedzamy tez okolice... super sie ciesze:-D bo nie mieliśmy w tym roku nigdzie jechac ze względu na remont...

Witajcie

U nas pierze żabami już od początku tygodnia, przez co ani raz od poniedziałku nie byłyśmy na spacerku :-(

Ola, współczuję, chociaż nawet nie wyobrażam sobie, jak musi być Ci ciężko. Wszystko na pewno niedługo się ułoży, bo przecież inaczej być nie może :tak:

Dzisiaj pierwszy raz w nocy używałam monitora oddechu i jestem mega zadowolona, bo wreszcie odpoczęłam i nie budziłam się co 15 minut :-)

Jeśli chodzi o wyjazd, to my wyjeżdżamy po 20 sierpnia do Czorsztyna. Będziemy mieli taki podwójny domek, więc w jednym pokoju będę ja z mężem i córcią, a w drugim rodzice z psem. Myślę, że będzie fajnie, bo mama na pewno z przyjemnością zajmie się małą, a i może nawet coś ugotuje (a ja będę mogła się wreszcie pobyczyć i poopalać, oczywiście pod warunkiem, że będzie pogoda).

Antybiotyk już działa i nery mnie tak nie rwą, ale znowu wczoraj odkryłam hemoroidy :eek: Zastanawiam się, jak to możliwe, przecież miałam cesarkę. I czemu dopiero teraz wylazły, po trzech miesiącach :dry:

Ostatnia edycja:
my jedziemy tu: Index ;-) beda koniki i zamierzamy pochodzić po górach już sie ciesze gory niskie, bo z malutka będziemy maszerować hihi pozwiedzamy tez okolice... super sie ciesze:-D bo nie mieliśmy w tym roku nigdzie jechac ze względu na remont...

minka_12 extra ośrodek. Koniecznie musisz napisać jak było. Może też się skusimy ale zimą na nartki:tak:

L4dY-bIrd szkoda, że nie mieszkasz bliżej ;-)

L4dY-bIrd ale ze mnie matoł geograficzny, przecież Sobótka jest między Wrockiem a Świdnicą? Mam rację?
W końcu udało mi się zarejestrować na forum chusty.info i tam wyczytałam, że 9-10 sierpnia we Wrocławiu jest: Wrocław - PIKNIK MOTHER & BABY i mają być chustomamy. Może uda mi się namówić męża bo ja niestety prawko już pięć lat robię:sorry2::dry:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
L4dY-bIrd ale ze mnie matoł geograficzny, przecież Sobótka jest między Wrockiem a Świdnicą? Mam rację?
W końcu udało mi się zarejestrować na forum chusty.info i tam wyczytałam, że 9-10 sierpnia we Wrocławiu jest: Wrocław - PIKNIK MOTHER & BABY i mają być chustomamy. Może uda mi się namówić męża bo ja niestety prawko już pięć lat robię:sorry2::dry:

kerry ja będe na bank na pikniku :tak:
dziecko starsze właśnie odstawiłam do dziadków na wakacje :cool2::-p

reklama
Do góry