reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Cześć Kochane,

Łania ja jestem na każde zawołanie i jakoś się nie martwię, że jej tak zostanie, jestem za tym, by dziecko miało mnie przy sobie, gdy tego potrzebuje...ja tak byłam chowana i moja Mama nie miała później ze mną problemu, a wręcz przeciwnie :tak:, chociaż powiem że jest to uciążliwe, ale tak jak pisałam wcześniej mam nadzieję, że niedługo to minie. Powiem Wam, że wczoraj nie spała w ciągu dnia wogóle, no chyba że u mnie na rękach, ale gdy tylko ją odkładałam był lament, u Roberta też płakała, a ja prawie wyszłam z siebie, poszłam do wanny i miałam ochote ryczeć z bezsilności, dobrze, że dziś rano R później wyszedł do pracy a ja się wykąpałam i zrobiłam coś obok siebie, taka pomoc jest potrzebna w takich dniach jak te :tak:

Całuję Was mocno i uciekam, dziś jak Mała pozwoli wykorzystam ten dzień dla siebie, na relaks- potrzebuję tego przeogromnie

reklama
Już jestem po spacerku:-)

Własnie przyszły mi majtki ortopedyczne dla Zuzi. Tak mi jej szkoda że będzie musiała je nosić. Sa strasznie niewygdne.Jak jej dzisiaj załozyłam to zaczęła płakac:-( Musze jej to zakładać na ok 11 godzin. Szok... to tylko w nocy będzie mogła normalnie leżeć. Mam nadzieję, że długo nie będę musiała jej tego zakładać. Chociaż lekarz powiedział że dzieci nawet do 1,5 roku noszą takie majtki. To jak one mają nauczyć się chodzić jak czas kiedy mogłyby się uczyć przekręcać, raczkować itd. spędzą na leżąco z okropnymi majtami między nogami. :-(

Hej wszystkim,

U nas kolejna nocka z glowy. Maly chyba sobie dzień z nocy zrobil. Polożna kazala mu dać butlę ok24, którą ma aplikować tata, żeby maly poslal dlużej, ale nie dziala i tak cyca chcial potem i plakal. Nosek ma zapchany caly czas i na pewno ciężko mu pić.

Ja nie używam żadnych smoczków, boję się, że poźniej nie odzwyczaję go. Zobaczymy czy damy radę wytrzymać.

Spać mi się chce jak cholera i chyba pojdę się polożyć. Adaś najedzony więc może będzie trochę spokoju. a już tak ladnie spal po 4 godzinki. Mój już dzwonil i tylko kazal mi nie pozwolić malemu spać w dzień za dlugo - tylko jak to zrobić.

JADE-ja tez wczoraj dalam malemu w nocy butle bo nocki mialam prze.......:crazy:co 15 minut do cyca,ale jak wczoraj dostal o 20 butle to do cyca obudzil sie dopiero o 4 i potem spal do 11,teraz sie najadl i lezy sobie i gada sam do siebie,:-D,takze ta butle to bede dalej podawac bo moj glodomorek poprostu uwielbia jesc:baffled:,a i wydaje mi sie ze to nie zalezy od tego czy dziecko spi w dzien,bo wkoncu taki maluszek powinnen przesypiac 20 godz:rofl2:. A teraz mi sie przypomnialo,wczoraj butle malemu tez dawal moj maz,i strasznie maly sie denerwowl przy tym,potem ja wzielam go i jak poczul ze ja go przytulilam calkiem innaczej pil i sie uspokoil,mysle sobie ze na poczatku nasze dzieci moga troche byc przestraszone bo wkoncu caly czas byly przy cycu i przy nas a tu nagle zmiana,moze sprobuj ty mu dac dzisiaj butle i zobaczycie czy tez bedzie tak ciezko.powodzonka:-)

Cześć dziewczynki.
Fajny dzionek dzisiaj bo malutka troszkę jakby spokojniejsza. W nocy ładnie spała, wstałam tylko o 1:30 i o 5:45 a tak dała pospać do 8:30. Nocne karmienie, przewijanie i bekanie trwa u nas ok 20-30 min, także uwija się Hania ładnie, no i potem odłożona do łóżeczka zasypia od razu jak kamień.
Rano byliśmy na spacerku, chciałam kupić pampersy, ale z wózkiem cięzko gdziekolwiek podjechać, a praktycznie w każdym sklepie klimatyzacja, więc zakupy zawsze nie zrobione.
Za to na allegro pobuszowałam i kupiłam parasolkę do wózeczka i stanik do karmienia, bo w jednym to troszkę ciężko.:baffled: a aprasolka niezbędna bo tak to tyłem muszę prowadzić wózek jak słoneczko świeci.:confused:
Teraz gotuję obiadek gyrosa, młode ziemniaczki z koperkiem i sałata ze śmietaną. Zaczynam sobie wprowadzać nowe potrawy bo oszalałabym od tego gotowanego. Małej podaję Infacol i troszkę jakby spokojniej z brzuszkiem. Co rusz puszcza bączki.:-p
Mykam nadrobić co napisałyście.

Dziubek, współczuję tych majtek ortopedycznych. Moja kuzynka miała takie prawie do półtorej roku właśnie. Chciała już chodzić, ale to jej nie pozwalało, próbowała więc stawać na paluszkach biedactwo. Oby Twoje dziecko jak najkrócej musiało to nosić.

Zapomniałam napisać, wczoraj była obrona pracy magisterskiej, a ja nie poszłam :zawstydzona/y:
Nie dałam rady się nauczyć, malutka dawała mi w kość a ja sama w domu i niczego nie mogłam ogarnąć, do tego ta aniemia i brak sił. Ale w październiku dam radę, Hania będzie już większa, a ja zdążę się nauczyć zapanować nad wszystkimi obowiązkami :tak:

A pamiętacie jak pisałam wam o przypadku że mój lekarz zobaczył u Hani kreseczkę na USG koło wargi?
I rzeczywiście malutka ma taki głęboki rowek nad górną wargą aż do noska, jak robi dziubek to się pojawia ta "kreseczka" identyczna jak na USG. I moja mama zauważyła jeszcze że na bródce ma mautką dziurkę jak Spartakus hehe, to mo mężu bo podobno jak był mały tez miał taką dziureczkę. Teściu podobno się zastanawiał czy to jego dziecko, bo hydraulik który do nich przychodził też miał taką dziurkę w brodze hehe, a teściowa nie zachodziłą w ciążę przez 16 lat, to sobie pomyślał że pewnie poszła z hydraulikiem w tango. :laugh2:I 6 miesięcy po mężu teściowa znowu zaszła w ciążę hihi.:-D

Hania śpi już 4 godziny, sprawdzam co chwilę czy oddycha, weszłam do góry a ona nie leży już na boczku tylko przewróciła się na wznak.
A jak biorę ją na ręce to z zaciekawieniem wpatruje się w roletę na oknie dachowym i sobie gada z nią, wydaje dźwięki typu "ałuuuu". Wydaje mi się że jej się tak spodobała bo jest pomarańczowa i kojarzy sobie ten kolor z brzuszka gdzie pewnie też jest tak pomarańczowo.:-p

madamagda- ja tez mam takie rolety jak je przyslonie to maly wtedy jest spokojniejjszy i ladnie zasypia... pewnie cos w tym jest:))

a dziewczyny czy wy myslayscie juz o basenie ?? zabierzecia maluszki?? bo my mamy basen dla dzieciaczkow ale od 3 mieisaca:/ a nie wiem czy wogole sa w polsce czy u was baseny dla dzieci od mieisaca?? bo jak moj skonczy 3 miesiace to pojdziemy napewno... i bedziemy chodzic przynajmniej raz w tygodniu...

reklama
Dziubek, współczuję tych majtek ortopedycznych. Moja kuzynka miała takie prawie do półtorej roku właśnie. Chciała już chodzić, ale to jej nie pozwalało, próbowała więc stawać na paluszkach biedactwo. Oby Twoje dziecko jak najkrócej musiało to nosić.

No własnie o to się martwię, że będzie musiała aż tyle czasu w tym być:-( Tak sobie teraz myslę, że będę jej to na noc zakłądać a w dzień niech sobie odpoczywa. Będę wtedy mogła z nia normalnie się bawić, kłaść na brzuszku itd. itp.

Nie miała któraś z Was takiego problemu ja my??

Do góry