reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny i ja dolaczam po weekendzie.... niestety u mnie przytulania nie bylo jedynie mojM mnie przytulal jak plakalam.... :-(

jesli chodzi o wozki to ja osobiscie wole te wielofunkcyjne niskie i zz resorami na 4 kolach juz sobie taki wybralam jak bedzie juz 9 miesiac to moje kochanie pojedzie go kupic i co najfajniejsze jest do niego fotelik co rzadko sie w tych wozkach zdarza

aniusia- ten co wybralas jest super mnie sie bardzo podoba... ale ja nie chce miec ze skrecanymi kolkami wiec dla mnie juz ten odpada...

a poza zakupami to co u was slychac mnie sie strasznie nudzi i ddzis chyba pojde na to usg ale dopiero bede cos wiedziala o 15.00:tak:
ja juz ubranek mam sporo juz niektorzy z rodziny zarzucili mnie ciuszkami ale zostNIE mi do kupienia kocyk pieluchy rzeczy hgieniczne itp...

reklama
Aniusia, 100cm to jest długość jak najbardziej w porządku. Dla porównania Maksio ma 2 lata i 92 cm wzrostu, więc nawet w bucikach zmieściłby się w takim wózku śpiąc.

Kamilka, oj biedulko nie stresuj się. Ciekawe czy zobaczysz się dziś z dzidzią.

Mojego M nie ma od czwartku, wróci dopiero jutro, sprząta po remoncie w naszym tymczasowym domu. Mam nadzieję, że tymczasowym! Załatwia też telefon, telewizję, itd.

wiesz co OLU jak patrze jak ty piszesz ze sie tam do tesciow przeprowadzasz to mam ochote cie przytulic i powiedziec NIE NIE NIE!!!! NIE ROB TEGO! wiem ze dopiero ta sie przeprowadzacie w grudniu ale juz bym ci zyczyla jak najszybszej wyprowadzki... bo ja dopiero teraz rozumiem w jakie gowno depnelam:baffled:
Wiecie co obra rada z ty wozkiem az sama chyba pojde sprawdzic ten moj i go zmierzyc....:dry:strasznie mnie dzis boli brzuch ledwie wstalam dzisiaj i nie bardzo moge siedziec wzielam juz nospe i witaminy ale strasznie boli

Po samotnym weekendzie bez męża w końcu usiadłam przed kompem. I to w pracy!
W domu nie miałam szans.

Piszecie o bolącym brzuszku - no mnie tez czasem boli i to bardzo, ale mysle, że z Mieszkiem też tak m iałam i mi potem minęło.

minka - fajowo - też bym chciała usłyszeć od gina że prawdopodobnie będzie dziewuszka :rofl2:

pozdrawiam

Kamilko, wiem kochanie że masz rację z tymi teściami... ale mam nadzieję że niebawem będziemy mogli zacząc budować własny dom lub kupimy duże mieszkanie (zależy po której stronie Wawy mój M w końcu podejmie pracę...). Pociesza mnie to, że M sam nie chce długo mieszkać z rodzicami. U nas będzie o tyle łatwiej niż u Ciebie, że oddzielne piętro. No ale Maksio i tak będzie tam biegał cały czas, a ja za nim (bo tam nie jest bezpiecznie dla małego dziecka).

hej. dzisiaj juz trochę lepiej. Biore nospę, dziękuje Minko za poradę. A co do udania się do ginekologa to w Anglii niestety, wielkie no no. Tutaj lekarz pierwszego kontaktu może wysłac do ginekologa , a tak to nie ma mozliwości. nie ma tu niestety prywatnych gabinetów. Ide jutro do lekarza pierwszego kontaktu i zobaczę co mi powie....
Pozdrawiam

Fajniutki jest faktycznie ten wozio, czy wszystkie praktykujace mamy uwazaja ze gondola i spacerowka powinny byc zakladane oddzielnie? chodzi mi o wozki gdzie jest rozlozona spacerowka i na to taka wkladana gondola. Jesli bym sie juz zdecydowala na wozek tego typu co pokazala anusia to chcialabym juz fotelik na stelarz ciekawe czy ma ?Olu mozna do zwyklego fotelika (ja upatrzalam taki z buda)
dokupic jakas czesc i montowac na stelarzu ??:-)
Iwonka na spacery ciezki ech ja juz sama niewiem tyle tego

cfcgirl - będzie dobrze! Kidy byłam w ciąży z Mieszkiem też tak bardzo bolał mnie brzuch, że brałam nospe. powodzenia jutro u lekarza

witak Wiktoria!
W sprawie wózków pomyślałam ze dobrze byłoby porozważać na oddzielnym wątku bo tu tyle informacji na różne tematy, że potem ciężko coś odnaleźć.

Ja też chcę taki z fotelikiem. I żeby był lekki, i gondolka wypinana. Wkleiłam swoja propozycję na nowym wątku. Będę wdzieczna ze komentarze...

reklama
Wiktoria z tym montowaniem fotelika na stelażu wózka to chyba zależy od konkretnego modelu fotelika no i wózka, więc trzeba się dowiedzieć w sklepie.
To prawda, jest bardzo dużo różnych rzeczy które trzeba wziąć pod uwagę, a na rynku jest mnóstwo wózków i innych rzeczy, łatwo jest się pogubić.
Oczywiście najlepiej byłoby mieć mnóstwo kasy i nie patrzeć na koszty ale rzadko kogo na to stać :-( Ja postawiłam na opcję dwóch wózków: jeden duży "porządny" plus lekka tańsza spacerówka. Ale chyba jednak kolejna spacerówka nie będzie już taka tania :baffled: Kupiłam spacerówkę za niecałe 400zł, do niej dokupiłam pokrowiec na nózki za prawie 100 zł (firmowy a kolor kompletnie inny!)... czyli 500 zł, a za ok. 600 zł mogłabym mieć spacerówkę tej samej firmy (graco) i z podnoszonym podnóżkiem, i z pokrowcem w standardzie, i składaną w parasolkę.... tak to już jest!

Do góry