reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

dziewczyny a jak po kontroli bioderek? u nas Ib i IIa, czyli jedno gorsze, zalecił szerokie pieluchowanie i zakaz spania na boczku. Ale jagoda wrzeszczy jak tylko jej założe te pieluchy, w nocy musi spać na boczku bo ulewa, z drugiej strony czytałam że to pieuchowanie to przeżytek i nijak sie ma do prawidłowego rozwoju bioder ( Zawitkowski). no i sama nie wiem.......przez to pieluchowanie u Mai musiałam z nią potem na rehabilitację chodzić....

reklama
Witam sie i ja ;-)
przeczytałam wszystko :-D
na bioderka dopiero idziemy sie zapisać, a o pieluchowaniu jesczze sie nie dowiadywałam bo jak na razie nie bylo potrzeby :tak:

czesc
Dzis Ania zostala zaszczepiona na wzw, na reszte czekamy na decyzje neurologa.A neurolog sie wypowie jak powtorzymy cytomegalie i bedziemy miec wynik badania dna oka.

Aniamiala juz usg stawow biodrowych ale lekarz tylko powiedzial, ze wszystko ok.Cale badanie obu stawow trwalo moze pol minuty :baffled:Nic nie mowil o jakichs oznaczeniach jak Maja pisala.Wogole ci lekarze tu w przychodni jacys malo kontaktowi :baffled::wściekła/y:.Kurde jak do mnie przychodzi np kotek z biegunka to ja sie produkuje,mowie wlascielowi co moze byc przyczyna interesuje sie pacjentem itp itd, a tu totalna olewka i tasmowo wszystkich traktuja.

Ania wlasnie sie przekrecila z boku na brzuszek.

Witam serdecznie, strasznie dawno mnie tu nie było... :tak::tak:
my byliśmy na badaniu u ortopedy, jak Mati miał 3 tygodnie i lekarz orzekł, że lewe bioderko ma mniejsze odwodzenie...kazał kłaść malucha na pleckach i nózki układac jak u zabki...a za dwa tygodnie mamy USG bioderek...czy u Was też tak jest? a powiedzcie mi, czy jak szczepicie swoje pociechy to korzystacie ze zwykłych szczepionek czy tych zespolonych? bo troszkę nas przeraża wizja tego, że zwykłe szczepionki to aż 18 kuć, a te zespolone mimo tego, że płatne to tylko 8 :szok::szok::szok:

my bedziemy brac te skojarzone, szkoda mi meczyc dziecko, wole zaplacic, do ortopedy idziemy miedzy 6 a 8 tygodniem zycia, wtedy tez bedziemy Ami szczepic na rotawirusa

Witam.
Ja pielu****e podwojnie Klaudie juz,koncowke pieluchy mam nawet zwinieta na 4 i ma nogi w ten sposob szeroko rostawione co daje efekt zabki.Kontrola poprzez USG miedzy 4 a 6 tyg jak u wszystkich.
Szczepimy skojarzonymi i zalecanymi dodoatkowo,tez rotawirusy na poczatek,pozniej w planach meningokoki,,wzwtypuA i pneumokoki i ....nie wiem.

Jak myslicie chyba te nasze ostatnie dwie? majoweczki juz urodziły...za 4 dni nasze pod forum MAJ2008 zostanie przeniesione.

Ja też będę szczepić Zosię to skojarzoną szczepionką szkoda mi jej kłuć tyle razy:blink:
Iwonko a pieluszkujesz Klaudię przez cały dzień czy tylko kilka godzin dziennie?
a i jak się będzie nazywało nasze podforum?

reklama
Witam was serdecznie, codziennie was czytuję ale jakoś nie udało mi się narazie nic napisać no oprócz wiadomości i opisu porodu. Powoli bo od niedzieli organizujemy życie rodzinne już z nową istotką. Iwonko zamieszczam zdjęcie Bartusia jeśli chciałabyś go wykorzystać w liście dzieciaczków. Pozdrawiam. Gratuluję Sencilla, niunia, i wszystkie które urodziłyście po mnie.

Free image hosting by http://www.holdthatpic.com -- Free Online Image Hosting!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry