reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria
Raczej dlatego na USG wychodzi 11 tydzień, bo liczysz według ostatniej miesiączki, ja liczę 13 tydzień i 5 dzień według stanu faktycznego czyli z USG a termin mam na 19 maja, czyli zgadzało by się że jesteś w 11-12 tygodniu.:-)

reklama
U mnie według OM wychodzi jakiś 15 tydzień, ale to bezsensu jest tak liczyć skoro znam wiek i sprawdza się co do dnia na każdej wizycie.

Magda no tak rozumiem z tym tygodniem zgadzam sie lepiej mowic o tym co faktycznie, ale termin porodu sie nie zmienia ?? bo jak ja zaczelam czytac o tych mc i tygodniach zakrecilam sie bo liczy sie ksiezycowe :-)tyle tego. tak wogole to moj pierwszy dzidzius:-)

Ja też byłam zakręcona z tymi tygodniami, dopiero od jakiegoś czasu gdy tylko przychodzę z wizyty widzę że wiek dzidzi na USG zawsze się zgadza. Ale termin jest terminem i pozostaje taki sam.:-)

Madzia 13 tydzien ciazy to jest 11 tydzien po zaplodnieniu wiec mi sie zgadza, lekarze licza z Usg czy z miesiaczki ? bo ja teraz bylam u lekarza we wtorek i mowil ze wielkosc glowki na 11 tydzien.

Jak założysz sobie taki suwaczek jak ja mam, ren pierwszy i będziesz sobie liczyła czas ciąży według USG to zobaczysz łatwo który to tak naprawdę m-c, u mnie jest czwarte okienko czyli jest czwarty miesiąc, takie to proste.;-)

Jestem
3 godzinki przed meczem troche sie pobawilem aparatem i chcialem sie pochwalic ze u nas juz swiateczny nastroj panuje :)

reklama
ja bylam dzis u ginka ;-) i na 60% bedzie dziewuszka, nie daje 100% bo dziewczynki czesto w chlopcow sie zmieniaja, na nastepnej wizycie bedzie wiadomo na 100% ;-):happy2: wg uzg to poczatek 17tyg ?!

Do góry