reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

A tam, macie racje z tym jedzeniem, trzeba sobie pozwalać.

Ewunia - trzymam kciuki.

Wigma - Alicja jest cudowna, taka śliczna

ŁaniaW - no nie wiem, która pierwsza z nas urodzi. obyśmy obydwie jak najszybciej:-). naprawdę nie mam sil już czekac. dziś wyczytalam, że branie omegi 3,6 zapobiega wczesnemu porodowi. ale żeby zatrzymywalo sam poród? ja biorę calą ciążę, ale to pewnie nie to, pewnie tak ma być po prostu.
uciekam spać, milej i bolesnej nocki ze skurczami:-)

reklama
jade - no ponoc niektore leki oddalaja termin porodu.. ja na poczatku bralam podtrzymujace ciaze, ale mysle, ze to raczej nie ma wplywu... Poprostu naszym dzidziom na swiat sie jakos nie spieszy i tyle... Ja dzis zamawiam noc bez skurczy, bo Maz wyjechal, a wole, zeby byl jak sie zacznie... choc trace powoli nadzieje, ze zacznie sie samoistnie.:-( Ale Tobie zycze by sie zaczelo i to jak najszybciej!:-)

Dobrej nocy Majoweczki.

Kochane mamusie i te przyszle zycze wam z okazji dnia matki wszystkiego najlepszego i pociechy ze swoich małych smykow! Ja juz w domku,ale ide teraz dopiero spac,musze odespac 3 doby.Porodem sie nie zmeczylam ale nie umiem spac w obcym miejscu w srod halasow i krecacych sie ciagle ludzi.Pozdrawiam i nie rozpakowanym zycze krotkiego porodu :-)

podrzucam zdjecia naszego syneczka i zmykam do lozka:) w nocy obudzil sie tylko raz wiec narazie jest ok ale jeszcze nie odespalam szpitala:)

Załączniki

• S7300307.JPG
    S7300307.JPG
    77,8 KB · Wyświetleń: 27
  • S7300309.JPG
    S7300309.JPG
    80,5 KB · Wyświetleń: 36
Cześć Kochane,
mam nadzieje, że wybaczycie mi, że pojawiam się tak żadko odkąd się rozdwoiłam, ale jeszcze nie nauczylam się dysponować czasem ;-), wczoraj byłyśmy w szpitalu na wizycie kontrolnej u neantologa wszytko ok, ale Niuni trochę wolno przybiera na wadze, nic dziwnego, bo od kilku dni dopiero ssie cyca jak smok :tak:, w piątek idziemy się zważyć i sprawdzimy czy przybiera na wadze, myślę, że tak :-)

GRATULACJE DLA ŚWIERZO UPIECZONYCH RODZICÓW I DUŻO ZDÓWKA DLA DZIECIACZKÓW!!!

Apel dla nierozdwojonych: Uciekać na porodówke i rodzić, migusiem!!!

Wczoraj byliśmy na spacerku pierwszy raz, R tak dumnie pchał wózek, a Amelka w nocy bardzo przeżywała swoją pierwszą taką wyprawę, coś gadała pod noskiem, kręciła się, słodycz nasza :-)

Te co w szpitalu trzymajcie się. Łania kochana napewno będzie dobrze...:tak:

Dobra uciekam wziąść prysznic póki Niunia jeszcze śpi, ogarnę mieszkanko i jakąś zupkę ugotuję, oczywiście dieta hard core, bo nie dość, że karmię cycem to moje jelita po cesarce wracają do siebie, więc mam bardzo ograniczoną dietę

Całujemy Was mocno, mam nadzieje, że teraz częściej uda mi się zaglądać

Witam,
Decameron - śliczne maleństwo, taki spokojny

Iwonka - witaj z powrotem

ŁaniaW - dzięki za trzymanie kciuków, ale niestety nadal nic - noc bezbolesna.

Ja już zaczynam się zastanawiać nad olejem rycynowym, ale jeszcze poczekam. Troszkę się boję.
Mam dziś jakiegoś dolka, pogoda też nie sprzyja dobremu samopoczuciu.

Decameron ależ Twój syncio pyziulo minki stroi :-D:laugh2:

Dotkass ja bym bardzo chętnie na tą porodówkę pojechała ale moja mała jest chyba odmiennego zdania :-( i już od małości się buntuje ;-)
A jak isę w ogóle czujesz po cesarce?
Z tą dietą to same plusy, szybko się zrzuci zbędne kilogramy ;-). Na początku jadłam gotowane mięska i takie tam lighty i nie narzekam.

Jade u nas chociaż pogoda dopisuje, ciepło i słonecznie ale po południu zapowiadają burze, może sięcoś wtedy ruszy ;-) a jak nie to czekam do czwartku na wizytę u ginki.

joanna - moze się coś ruszy u Ciebie do czwartku, a jak nie to pomyśl, że dobrze, że możesz iść na kontrolę. ja mam dopiero iść 5 jak nic nie ruszy, po przekaz na wywolanie. dolina

ŁaniaW- idziesz jeszcze raz na usg?

reklama
Hej ,wlasnie jem sniadanko.:-) Corcia bardzo grzeczna tylko ja mam problem z cycami.Przezywam wlasnie nawał pokarmu:szok::crazy: ale laktator Tommee Tippee jest super :tak::-) No ale jeszcze do tego bolace sutki wiec zyc nie umierac:sorry2:
Tak sie ciesze ze mam juz to zasoba co zycze pozostalym nie rozdwojonym:tak::-)

No a ja od rana sprzatam,gotuje,piore(pralka) nawet male przemeblowanko robie.No i zajmuje sie Vanesska.Tatus w pracy oczywsicie i zostawiam to bez komentarza ale chyba lepiej bo bym go zjadla ze zlosci:wściekła/y: W dupie z taka pomoca,wola sama sobie wszystko zrobic.Jutro jade zdjac szwy bo niestey niechcielismy ryzykiowac przy tak duzym dziecku rozerwania:-p

Buziaki i zycze milego dnia!!!!!!!!!!!!!!

Do góry