reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej majenki :-)

OLA!!! MOJE WIELKIE MEGA GRATULACJE!!! I owacje na stojaco za taki ekspresowy porodzik :-D
no to masz dwoch babli kosiarkowych, hehe :-)

Iwonko
, trzymam kciuki za ciebie! juz w szpitalu czy sie zbierasz?

Dotkass
, witaj :-D smsy od dziewczyn juz zostaly przekazane :-) wiec sie nic nie martw, hehe :-) gratulacje, dzielna mamo :-D

madamagda, trzymam kciuki!!

moj Fiolek zrobil nam dzis pobudke o 6.15 :crazy: nie wiem, co mu strzelilo, chyba mu sie cos zlego snilo, bo jak weszlam do niego do pokoju rano to az podskoczyl ze strachu.. i wyl przerazliwie. no nie wiem. ???

poza tym wsio po staremu :-) buziaki!

reklama
Dzwonilem do Beaty. Znowu dostala skurcze. Jest podlaczona do KTG. Z szyjka lepiej nie jest juz taka twarda (choc przez chwile juz jej nie bylo wczoraj) a rozwarcie 3 cm. Dzis juz jest inna zmiana lekarzy i za jakis czas maja podjac decyzje czy przewiezc Beate na sale porodowa.
Ja jeszcze robie porzadki w domciu i zaraz potem jade do zony :)

Dalem jej do poczytania to co napisalyscie i bardzo wam dziekuje za slowa otuchy

Mam nadzieje ze faktycznie dzis dostanie kroplowe, bedzie miala rozwarcie i nasza Zuzanna urodzi sie w swoje imieniny (tak samo jak Tatus)

Pozdrawiam

Cześć Kochane,

Olu - Gratulacje wielkie

Joannaon - najlepsze życzenia imieninowe, może dziś dostaniemy prezencik i urodzimy (ja tez mam dziś imieninki)

Szwarou - powodzenia, oby Zuzanka byla dziś z Wami.

Madamagda - powodzenia, już pewnie jesteś po egzaminie, no o ile zdążylaś:-)

Iwonka - jak tam, a może już w szpitalu?

Dotkass - fajnie, że jesteś z powrotem. opisz poród koniecznie.

U mnie bez zmian, susz z liści malin, seksik i nic. czekać trzeba, dzidzia pewnie jeszcze nie gotowa.

Milego dnia pozdrawiam

A może ktoś mnie obstawi :blink:;-):tak:...

Ja obstawiam!!! To tak w podziękowaniu za to, że obstawiałas mnie tak twrado i wkońcu się udało ;-):-), no i obstawiam te, które myslałam, że już rozdwojone, wchodze a tu :szok:, jeszcze 2 w 1, a wysyłając sms-a miałam ogromny problem do kogo by tu wysłać, żeby trafić, by również na porodówce w tym czasie nie była i teraz się odwdzięczam...ode mnie info przekazałaś, więc zmykaj na porodówkę ;-)

witam.
mam jeszcze jedno pytanie. bo czytalam ze po cc trzeba lezec 12 godzin i chcialabym wiedziec czy to zalezy od rodzaju znieczulenia czy po kazdym jednym tyle trzeba. z gory dzieki za odp

Witam Nową Majówkę, po CC niestety leżysz na plecach i nie możesz się ruszyć, na początku Ci to nie przeszkadza, bo i tak czucia w dolnej partii nie masz, więc się nie ruszasz nawet jakbyś chciała, a dziecko dają Ci od razu na pierś i cały czas jest z Tobą, przynajmniej tak było u mnie :tak:

Super! Doczekala sie wreszcie :tak::tak::tak::-D ciekawe czemu cc miala.Gratuluje!

Mm a nastepna ja bym chciala byc! Przecie ja juz 4 dni po terminie:-pGlosujcie na mnie!:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

Iwonka poród opiszę na odpowiednim wątku. A Ty trzymasz się Kochana twardo wiedzę :no:

hej majenki :-)

Dotkass[/B], witaj :-D smsy od dziewczyn juz zostaly przekazane :-) wiec sie nic nie martw, hehe :-) gratulacje, dzielna mamo :-D

Właśnie nadrabiając Was przyczytałam i się uśmiałam, oczywiście na tyle ile mogę :-D:-D:-D

Mam nadzieje ze faktycznie dzis dostanie kroplowe, bedzie miala rozwarcie i nasza Zuzanna urodzi sie w swoje imieniny (tak samo jak Tatus)

Pozdrawiam

O jejku :szok: jak sobie przypomne ten ból po oksytocynie to mnie rzuca- masakra :szok::szok::szok:

Cześć dziewczyny:-)

Ja jestem od od wczorajszego popołudnia w domku z naszym małym skarbkiem. Jest przecudownym dzieckiem. Ja ylko obecnie mam problem z brodawkami:-( Bolą jak cho....ra:wściekła/y: A mała cały czas by jadła. Postaram się jak najszybciej nadrobić zaległości. Gratuluję mamusiom które w tym tygodniu też urodziły:-)

No jestem, zdążyłam wszytsko napisać, ale było ciężko i nie wiem w końcu czy zdam, wyniki dopiero 28 maja, a jutro ostatni egzamin. Nawet jak się nie uda to chociaż podeszłam i próbowałam.
A moja biegunka opanowana, bo wziełam stoperan:zawstydzona/y: bałam się że będzie jakaś niespodzianka na egzaminie i wolałam nie ryzykować.
Oby do jutra do 10:00 wytrzymać, potem niech się dzieje co chce.:tak:Idę kimać bo spałam tylko 3 godzinki.

MAJENKI!!!!!!!!!!!!!!!

IWONKA URODZILA!!!! Sms:
"dzis o 4.25 urodzilam coreczke, waga 4760 i 57cm, porod w dwie godziny :-) pozdrawiam!!"

ogromne gratulacje!!!!!!!!
no :-D to kolejna z glowy, heheheheheheh :-D madamagda, teraz ty!!!​

Czesc Kochani:-)
Dotkass fajnie ze juz jestes z nami:-) Pisz do nas jak tylko czas i Niunia Ci na to pozwoli:tak:Czekamy na fotki:-)

Dziubek82 ja tez miałam problem z brodawkami, one muszą sie zachartowac zanim bedzie ok, mi pomogła maść bephanten, smarowałam po kazdym karmieniu, fajna jest bo nie tzreba jej zmywac przed kolejnym karmieniem...polecam! Trwało to tydzien.

Szwarou trzymam kciuki zeby dzis wszystko dobrze sie skonczyło:-)

Madamagda no a Ty juz jutro zmykaj na porodowkę:-) Jak urodzisz to pisz, jestem dziennie na BB:-)
Pozdrawiam wszystkich!

reklama
Gratulacje dla Iwonki. Jestem juz u Beaty. Przeniesli nas na porodowke. Szyjka taka jak byc powinna. Rozwarcie 3 cm. Oby to juz

Do góry