reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

witajcie, ale się za wami steskniłam.
gratuluje rosdwojonym a tym w dwupaku zycze cierpliowscci
u mnie kanał........od tygodnia meczy mnie rwa kulszowa, nie moge wstac z lozka, leze plackiem i wyje z bolu, M. wzial urlop i zajmuje sie dwojka dziecciakow, sorry za literowke ale pisze z lozka .. ja tylko karmie mała i tyle, no i płacze z bolu jeszcze. bylam u lekarza a raczej on u mnie i rozozyl rece, moge brac apap ale on wogole mi nie pomaga:-(
znacie jakies domowe sposoby??????????i czy mi to samo przejdzie???????ile to moze trwac?????????bo juz rozwazam odstawienie od piersi i wziecie jakichs pozadnych tabletek...........

mała rosnie i ma sie dobrze, codziennie staram sie sledzic co u WAS, całuje mocno

reklama
No i Ola juz rozdwojona!
O 8:03 urodzila sie Mikolajek! Porod sn,56cm i 4 kg.10 punktow.Juz go kocham.....Jestem bardzo szczesliwa! Od 1 skurczu do urodzenia 3,5 godziny.Baylo za pozno na znieczulenie bo na porodowke trafilam z pelnym rozwarciem.Szpital na Madalinskiego.Cal;ujemy wszystkie ciocie z BB!

wiadomosc z ostatniej chwili:

OLA URODZIŁA MIKOŁAJKA DZIS O 8.03 SN, 56 CM, 4KG, 10PKT.OD SKURCZU 3,5 GODZ. BEZ ZNIECZULENIA BO BYŁO ZA PÓŹNO, RODZIŁA NA MADLIŃSKIEGO
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam
Ola ale ekspresowy porod mialas. Gratuluje synka.

Iwonka wszystkiego najlepszego, przede wszystkim samoistnego porodu i takiego szybkiego jak u Oli.

Maja a jakichs masci przeciwbolowych nie mozna stosowac??Bo apap to lek do dupy, wogole nie dziala. A tych mocnych niestety przy karmieniu pewnie nie mozna brac. Oby szybko Ci przeszlo.

Witam się, oczywiście 2 w 1:sorry2:
Dopiero wstałam z łóżka bo noc okropna była. Cały wieczór bolał mnie brzych. Doszły skurcze co 6-7 min i ok północy zniknęły. Ale ból brzucha sie nasilił:baffled:
Do jutrzejszego wieczora jestem sama :szok:
Mama mi wróży, że urodzę w poniedziałek. Nie mam nic przeciwko, tylko żeby to była prawda :tak:
Wczoraj ubrałam łóżeczko, bo myślałam że jak się tak napatrzę...:-p no ale jedyny lokator (kocur) wczorajszego dnia z wielkim fochem wylatywał z łóżeczka.

Ola gratulacje. Obyście szybciutko wrócili do domku. Zdasz nam relacje z porodu, 3.5 godz :szok: - marzenie. Jednak braku znieczulenia nie zazdroszczę.
No to wykruszamy się cały czas.
A do mnie dzisiaj dzwonią przyjaciółki mamy radząc żebym okien nie myła. Mama się tym przestraszyła i pytała też o rady kumpelki. Jedna mi powiedziała że jej się dziecko przekręciło podczas mycia okien. Straszą mnie że sobie coś zerwę, naderwę i radzą dłłłuuuugieeee spacery. Ok, zgodziłam się nie myć okien tzn. nie podnosić rąk do góry. Ach.

Ogarnelam mieszkanko i zmykam sie myc i do szpitala jade.Ciekawe czy wroce czy nie.W karcie mam wpisane ze na oddzial maja mnie przyjac.No ale ze dzis moje imieniny to moze i mnie dzis tez do domu pognaja jak ktg da dobry zapis.
W razie co to po raz kolejny sie zegnam.Nie wiem czy bede miala laptopa wiec jak cos to pozostalym nie rozdwojonym zycze szybkich porodow!

Dziekuje za zyczenia :-)

reklama
witajcie, ale się za wami steskniłam.
gratuluje rosdwojonym a tym w dwupaku zycze cierpliowscci
u mnie kanał........od tygodnia meczy mnie rwa kulszowa, nie moge wstac z lozka, leze plackiem i wyje z bolu, M. wzial urlop i zajmuje sie dwojka dziecciakow, sorry za literowke ale pisze z lozka .. ja tylko karmie mała i tyle, no i płacze z bolu jeszcze. bylam u lekarza a raczej on u mnie i rozozyl rece, moge brac apap ale on wogole mi nie pomaga:-(
znacie jakies domowe sposoby??????????i czy mi to samo przejdzie???????ile to moze trwac?????????bo juz rozwazam odstawienie od piersi i wziecie jakichs pozadnych tabletek...........

mała rosnie i ma sie dobrze, codziennie staram sie sledzic co u WAS, całuje mocno

Hej Maja strasznie współczuję, ja po porodzie narzekałam na korzonki, potem na ból w kolanie. Wszystko ustąpiło gdy nadeszło lato i mogłam chodzić na basen. polecam jak już dojdziesz do siebie. Na schorzenia kręgosłupa najlepsze jest pływanie czy zwykła zabawa w wodzie.
Kiedyś interesowałam się medycyną naturalną między innymi akupresurą i sposobami uniknięcia bólu bez tabletek np w czasie okresu (miałam straszniste bóle). Z drugiej strony może wybierz się do lekarza, są środki które można przyjmować w czasie karmienia albo zleci jakieś masaże.Podaję ci link i życzę aby pomogło i abyś nie musiała maleństwa odstawiać od piersi:Akupresura

Do góry