reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

:-)
hej!
wczoraj byłam u swego gina, i zlecił mi już rozejrzeć się za witaminkami dla ciężarnych, ponoć już sam Folic nie wystarczy, może macie coś dobrego do porady? nie wiem co wybrać, a jakoś nie chcę testować na sobie wszystkiego. Może któraś z was już coś bierze?

a co do tego rodzenia z mężem to też jakoś nie wyobrażam, że go będę męczyć - lepiej jak poczeka i już po wszystkim będzie mi pomocny, a inaczej to on się nerwowo wykończy.

u nas w Olsztynie już głęboka zima dużo śniegu za oknem i trochę mrozi

miłego weekendu dla wszystkich :-D:laugh2::-)

reklama
Ale piękne sny miałyście....

Wrublik, ja w poprzedniej ciąży brałam Prenatal i jeszcze mi trochę zostało (nie przedatowany oczywiście ;-)) to sobie wybiorę do końca a potem zobaczę. Sama nie wiem czy brać to samo czy coś innego.

:tak:, już Cię wczoraj witałam u nas, napisz coś więcej o sobie!! Zapraszamy cieplutko!

Ja tez juz biore witaminki.W trej chwili biore elevit,mam tez Prenatal clasic.Jeden gin zalecil mi jednak elevit...sklad podobny choc nie taki sam.....Skoncze jedno zjem drugie;)

A u mnie zimy nie ma,a ma byc w przyszlym tygodni cieplej i slonecznie:)

:) oj nie wiem nawet co mam o sobie opowiedzieć, bo jestem początkująca tu i w ciąży.
Rozumiem, że wszystko wierci się teraz wokół mego przyszłego dziecka. Cały świat stanął mi do góry nogami i śmieje się :D
W sumie ciekawostką dla mnie jest jeszcze to jakie obywatelstwo otrzyma moje dziecko, robie teraz rozeznania w tej sprawie, bo nie jestem obywatelką Polski, a mam zamiar tutaj urodzić swoje cudeńko. Najlepiej powiadają gdybym wystarała się o takie same jak moje - litewskie, a później dziecko samo może zdecydować czy zechce jeszcze do tego Polskie

więc mam trochę urozmaicone papiery,a planuję za tydzień wypad do rodziców na Litwę i trochę się obawiam drogi w końcu to 8 godzin w samochodzie...

Niki, witaj wśród nas - napisz coś więcej o sobie - zapraszamy Cię gorąco!! :tak: :tak:

Wrublik, chyba nie powinno być problemu z tym, żeby dzidzia miała także litewskie obywatelstwo, to znaczy tak mi się wydaje teoretycznie ;-)
Powiem Ci, że czuję duży sentyment do Litwy, w dużej mierze przez to, że przez kilka lat współpracowałam z wydawcami kwartalnika "Lithuania" w Warszawie (który wprawdzie dotyczył nie tylko Litwy, ale całego regionu CEE). Nigdy nie byłam na Litwie a bardzo chciałabym pojechać :tak:

Iwonka, kiedyś tlumaczyłam jakieś materiały producenta Elevitu, w ktorych pisali, że własnie elevit ma najlepszy skład dla kobiet w ciąży i ich dzieci, ale pewnie tak twierdzi każdy producent witaminek, więc nie wiem czy faktycznie najlepszy czy nie...

Coś mi się przypomniało - moja mama jak była w ciąży to odczuwała niedobory wapnia.... no ale jedzenie sera itp. niestety nie pomagało, więc moja mamusia ukochana co robiła? Skrobała sobie trochę wapna ze ściany w łazience.... i zjadała. Niesamowite, co? Najgorzej było jak zapomniała sobie zabrać swój przysmak do pracy, wtedy ktoś musiał jej przynosić :-D

OlaK no wlasnie moze cos w tych witaminach i jest a cena nie jest jakas zroznicowana. Np witamina E w elevicie jest 15mg a w Prenatalu 7,38 mg ....

O wlasnie dostalam przesylke z Allegro spodnie dresowe.Powiem wam ze jestem zadowolona.Sa naprawde niezle gatunkowo wiec powinny sluzyc mi cala ciaze spokojnie:)

Witam Was, po wczorajszej wizycie gin powiedział że od dziś mam brać centrum materne cieszę się że mój kolega robi w tej firmie to mi gratisy załatwi, jak zobaczyłam że 90 tabl. kosztuje prawie 90 zł to:szok: no ale w sumie to na 3 miesiące starczy ale jak mam dostać to się cieszę:-D

reklama
Do góry