reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Aurelko, to super że sobie tak radzisz z małym. Faktycznie zrobił się zastój co do rozdwajania:-). W miarę możliwości zaglądaj do nas:tak::-). Serdecznie Was pozdrawiam:-).
Anusiasac serdecznie gratuluję, widzę że waga Twojego synka konkretna i chyba wszystkie dzieci majowe przebiła:-):tak:
Iwonka, strasznie Ci współczuję tych bóli, mnie tylko krzyż naparza:baffled: więcej dolegliwości nie mam i coś czuję że przenoszę tą ciąże:-(.

jak chcecie przeczytajcie ten artykuł bo warto:tak:
Dlaczego 80% Polek niepotrzebnie cierpi podczas porodu? - Wiadomo�ci - Wirtualna Polska

reklama
Iwonka Właśnie widzę, że też masz na dziś termin. Oby jak najszybciej zechciały te nasze maluchy poznać świat z tej drugiej strony;-). Życzę Tobie i sobie z całego serca.

Polka ja to właściwie wolałabym popekać niz być nacięta, podobno tak lepiej, bo pękasz tyle ile potzrba a nacinają Cię często za bardzo niestety, zresztanie jest powiedziane, że trzeba popekać :baffled:

Ja tez sie zaraz klade,brzuch mnie boli raz mocniej po czym po chwili slabiej ale ja podejrzewam ze to chyba z przejedzenia dzisiejszego i pewnie nie dlugo wyladuje na kibelku .

Madamagda się nie odzywała może na nią padło...
Pobożne życzenia hehe:laugh2:
A tak na marginesie, to ja jestem czarodziejka porodowa :-), bo obstawiłam Anusiasac i urodziła :tak::tak::tak:
Obstaw mnie proszę proszę hihihi

Dotkass to ubijemy interes... ja Cię wytypuję do rychłego porodu,a Ty mi odstąpisz połowę ptasiego mleczka :-D:-D:-D nie ma nic za darmo :-D:-D:-D
Ja mogę całą cukiernię wykupić i oddać :-p:tak::tak:

U mnie spokój, prócz bólu jak na @, twardnienia macicy i opuchniętych NUK :-D:-D:-D

Polka Odnośnie artykułu to mój gin z kolei twierdzi, że lepiej naciąć niż żeby pękło samo (niby łatwiej zszyć). Poza tym on mi kiedyś opowiadał, że u pierworódek to niby nieuniknione (wg niego). Bo jest możliwość (przy samoistnym pęknięciu) pęknięcia też zwieracza odbytu (swoją drogą straszna nazwa:baffled:), a to podobno o niebo gorsze niż nacięcie...
To prawda też że w WB odchodzi się od nacinania. Opowiadał mi też o polskim ginie, który wyjechał tam na 4 miesiące do pracy i nic innego nie robił, jak szył te odbyty:sorry2:

Ale widzisz co lekarz to inne zdanie (ten mój jest starszym facetem i pewnie dlatego).

Druga sprawa jest taka, że u nas faktycznie zdanie kobiet się za bardzo nie liczy (może się mylę), ale jak będą chcieli, to i tak natną (w moim szpitalu chyba wszystkich z tego co mówił), a np. w WB położna robi jakiś czas przed porodem taki cały wywiad czy chcesz znieczulenie, czy mogą naciąć itp. To akurat wiem bo moja przyjaciółka (też Majówka), będzie 18 miała wywoływany poród (jest już prawie tydz po terminie) i mieszka właśnie w WB.

Uciekam już na prawdę.
Udanej nocki życzę.

U mnie w szpitalu nawet nie wiesz czy zostalas nacieta czy nie. To pierwsze pytanie jakie zadaja kobiety chwile po porodzie (tak mowila polozna). Najczesciej nacinaja, jakies 99% kobiet.

reklama
Czesc kochaniutkie:-)
Myslałam ze jak dzis zajze to przeczytam (a było co nadrabiać) ze Dotkass, Iwonka, Madamagda, OlaK. i inne majóweczki rozdwojone a tu cisza..... na co Wy czekacie kobitki:-pBRAĆ SIE ZA RODZENIE DZIECI!!!
Aniusiasac GRATULACJE!! fajnie juz mieć dzieciątko przy sobie co???:-)
Jeśli chodzo o wody płodowe to moje były przezroczyste, dosłownie jak woda, cieplutkie, bez zapachu, szybko wypływały, nie szło tego za chiny powstrzymywac no i śliskie lekko:-)
A ja dalej walcze z wagą, dziennie funduje długie spacerki mojej Niuni i sa efekty, jeszcze troszke i wejde w dzinsy sprzed ciązy:-)
Moja Niunia....(odpukać) nie ma kolek, a płacze tylko jak jest bardzo głodna, w ciągu dnia daje jej 2 razy herbatke rumiankową do picia, podobno przy karmieniu piersia wystarcza mleko mamy aby ugasic pragnienie, ale połozna w szpitalu powiedziała mi ze czesto im sie zdarza ze przyjmuja odwodnione noworodki:baffled:
Jedynie co mnie martwi to fakt ze pępuszek jeszcze nie odpadł:-(a juz dwa tygodnie mineło!
No nic pozostaje mi czekac cierpliwie!
Dobranoc kochane.....bezbolesnych nocy Wam zycze a najlepiej zebyscie w końcu wylądowały na porodówce!!
pa pa

Do góry