reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

ale żeście się rozpisały że nawet nie wiem gdzie skończyłam czytać postaram się nadrobić ;-)

u Nas dzisiaj zawierucha śnieżna :-) cały czas sypie więc czapka szaliczek i rękawiczki w taką brzydką pogodę to podstawa w Moim ubiorze ;-)

wizyta u lekarza bardzo udana :tak: L4 wypisane więc można się obijać :tak: jestem już dużo spokojniejsza bo wiem że z dzidzią wszystko w porządku i rośnie jak na drożdżach ma już 72mm i nawet pomachała do Mnie rączką i cały czas fikała nóżkami :-) ale świetny widok i super uczucie widzieć dzidzie w Twoim brzuszku fikającą :rofl2::rofl2:
na karcie ciąży pisze Mi że łożysko przednie a Wy jakie macie??

czy też chodzicie w nocy do toalety na siku :sorry:

jeśli chodzi o wage to u Mnie jest 3,5 kg na plusie

kamilka - z piciem u Mnie jest różnie nieraz mam taki dzień że tylko bym piła a na drugi dzień pija bardzo malutko :sorry: nie martw się wykorzystasz to za tydzień i jeszcze skorzystasz na 3D ;-) jeśli chodzi o sex to My mamy celibacik(ale ochota jest wielka) ponieważ boimy się żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi (boimy się kolejnej straty dzidziusia) są przytulanki i całuski jak najbardziej wskazane :-)

wrublik - witaj u nas i czuj się jak w domku :tak::tak:

Ola - poradzisz sobie napewno :-)

zwolinka - trzymam kciuki oby wszystko było dobrze z Wiktorkiem :happy:

powiem Wam że się boje porodu ale chcemy mieć poród rodzinny i może świadomość że jest ze Mną Ł będzie wsparciem duchowym i będzie miał wszystko pod kontrolą co się dzieje z dzidzią :-) mam pytanie a poród łożyska trwa długo i czy to tez boli?? a Wy chcecie miec porody rodzinne czy nie.
Od którego tygodnia idzie się na szkołę rodzenia??

reklama
To może powoli ją przygotowywuj, zostawiaj z tatą jak tylko możesz, a Twój mąż będzie mógł sobie wziąść urlop? Jeżeli tak to może dorywczo teściówka a tak to on będzie. Jeszcze dużo czasu mamy na pewno się jakieś wyjście znajdzie . :-)

Tolka super że już na zwolnieniu i że z maluchem wszystko dobrze, ja w nocy średnio 2-3 razy do wc . Poród łożyska to moment przynajmniej tak było u mnie jedno parcie i wyszło nawet nie poczułam, a na szkołe rodzenia z kluską jak dobrze pamiętam poszłam od 26-28 tygodnia chyba najlepiej zadzwoń na pewno Ci wszystko powiedzą :-)

Tolka sisiu robie od poczatku zaplodnienia kilkanascie razy w nocy tez kursuje i tak niestety bedzie do konca ciazy a pod koniec to nawet czesciej.
Porod rodzinny polecam jak najbardziej i o ile sytuacja z Vaneska bedzie dobra to napewno znow bedziemy razem rodzic.
Lozysko nie wiem jakie mam????A porod lozyska mialam gdzies kilkanascie minut po urodzeniu Vanesski.Padlo zdanie: no to rodzimy teraz lozysko,jak dam znac bedzie pani parla.No to ja z calej sily sie napielam i nawet nie poczulam jak mi to wyskoczylo.Lekarz sie smial ze nie musialam az tak przec:)
A do szkoly rodzenia podobno trzeba sie zapisac nie wczesniej niz kolo dwudziestego ktoregos tygodnia.

anulka - dzięki :-) nio mimo że na zwolnieniu to i tak jeszcze nie całkiem wolna od pracy :confused: jestem zatrudniona u szwagra a zajmuje się Moją chrześnicą więc nie jest to praca ciężka a zwolnienie już sobie wziełam :-)

iwonka - a nie pisze Ci w karcie ciąży??Ja mam na samym końcu tam gdzie badanie USG i zauważyłam dopiero w domu bo tak to bym się zapytała lekarza co to oznacza czy dobrze czy źle :sorry:

reklama
Do góry