reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

ale żeście się rozpisały że nawet nie wiem gdzie skończyłam czytać postaram się nadrobić ;-)

u Nas dzisiaj zawierucha śnieżna :-) cały czas sypie więc czapka szaliczek i rękawiczki w taką brzydką pogodę to podstawa w Moim ubiorze ;-)

wizyta u lekarza bardzo udana :tak: L4 wypisane więc można się obijać :tak: jestem już dużo spokojniejsza bo wiem że z dzidzią wszystko w porządku i rośnie jak na drożdżach ma już 72mm i nawet pomachała do Mnie rączką i cały czas fikała nóżkami :-) ale świetny widok i super uczucie widzieć dzidzie w Twoim brzuszku fikającą :rofl2::rofl2:
na karcie ciąży pisze Mi że łożysko przednie a Wy jakie macie??

czy też chodzicie w nocy do toalety na siku :sorry:

jeśli chodzi o wage to u Mnie jest 3,5 kg na plusie

kamilka - z piciem u Mnie jest różnie nieraz mam taki dzień że tylko bym piła a na drugi dzień pija bardzo malutko :sorry: nie martw się wykorzystasz to za tydzień i jeszcze skorzystasz na 3D ;-) jeśli chodzi o sex to My mamy celibacik(ale ochota jest wielka) ponieważ boimy się żeby nie zaszkodzić dzidziusiowi (boimy się kolejnej straty dzidziusia) są przytulanki i całuski jak najbardziej wskazane :-)

wrublik - witaj u nas i czuj się jak w domku :tak::tak:

Ola - poradzisz sobie napewno :-)

zwolinka - trzymam kciuki oby wszystko było dobrze z Wiktorkiem :happy:

powiem Wam że się boje porodu ale chcemy mieć poród rodzinny i może świadomość że jest ze Mną Ł będzie wsparciem duchowym i będzie miał wszystko pod kontrolą co się dzieje z dzidzią :-) mam pytanie a poród łożyska trwa długo i czy to tez boli?? a Wy chcecie miec porody rodzinne czy nie.
Od którego tygodnia idzie się na szkołę rodzenia??

reklama
To może powoli ją przygotowywuj, zostawiaj z tatą jak tylko możesz, a Twój mąż będzie mógł sobie wziąść urlop? Jeżeli tak to może dorywczo teściówka a tak to on będzie. Jeszcze dużo czasu mamy na pewno się jakieś wyjście znajdzie . :-)

Tolka super że już na zwolnieniu i że z maluchem wszystko dobrze, ja w nocy średnio 2-3 razy do wc . Poród łożyska to moment przynajmniej tak było u mnie jedno parcie i wyszło nawet nie poczułam, a na szkołe rodzenia z kluską jak dobrze pamiętam poszłam od 26-28 tygodnia chyba najlepiej zadzwoń na pewno Ci wszystko powiedzą :-)

Tolka sisiu robie od poczatku zaplodnienia kilkanascie razy w nocy tez kursuje i tak niestety bedzie do konca ciazy a pod koniec to nawet czesciej.
Porod rodzinny polecam jak najbardziej i o ile sytuacja z Vaneska bedzie dobra to napewno znow bedziemy razem rodzic.
Lozysko nie wiem jakie mam????A porod lozyska mialam gdzies kilkanascie minut po urodzeniu Vanesski.Padlo zdanie: no to rodzimy teraz lozysko,jak dam znac bedzie pani parla.No to ja z calej sily sie napielam i nawet nie poczulam jak mi to wyskoczylo.Lekarz sie smial ze nie musialam az tak przec:)
A do szkoly rodzenia podobno trzeba sie zapisac nie wczesniej niz kolo dwudziestego ktoregos tygodnia.

anulka - dzięki :-) nio mimo że na zwolnieniu to i tak jeszcze nie całkiem wolna od pracy :confused: jestem zatrudniona u szwagra a zajmuje się Moją chrześnicą więc nie jest to praca ciężka a zwolnienie już sobie wziełam :-)

iwonka - a nie pisze Ci w karcie ciąży??Ja mam na samym końcu tam gdzie badanie USG i zauważyłam dopiero w domu bo tak to bym się zapytała lekarza co to oznacza czy dobrze czy źle :sorry:

reklama
Do góry