reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Lania moim zdaniem wypierz wszystko i wyprasuj rzeczy z bawelny.Nie wiem czy kocyk akrylowy sie prasuje,wydaje mi sie ze niee.
Co do szpitali to rzeczywiscie podobne ceny. Chyba,ze nie bralabys zzo to na starynkiewicza taniej. Umowienie sie z polozna chyba nie gwarantuje,ze przyjma. Warto isc na oddzial i ogladnac porodowke. Tam sa bardzo wysokie pomieszczenia (chyba ok4.5m) i porodowka to duza sala podzielona na boksy porodowe ale scianki dzialowe sa moze do polowy wysokosci wiec slychac inne rodzace. Sale popoprodowe bezpl sa ciasne i bez lazienek. Ogolnie to musze przyznac, ze salowe sie tam nie przemeczaja i jest troche brudno. Ale ja lezalam na innym, oddziale wiec moze ta zwykla porodowka jest bardziej czysta.

A tu jak na zdjecie klikniesz to mozna oddzial ogladnac I KATEDRA I KLINIKA POŁOŻNICTWA I GINEKOLOGII AKADEMII MEDYCZNEJ W WARSZAWIE - O. Położniczy

A najgorsze są starsze panie takie co to "ja czwórkę dzieci wychowałam pracując i nie miałam pralki automatycznej, a teraz tej młodzieży to się w głowach poprzewracało". Wrrrr!!
A do tego pewnie miały kury, krówy i ogródek do wypielenia :-D:-D Skąd ja to znam:baffled:

A wczoraj bylam w tesco, kolejki mega, no to poszlam do kasy pierszenstwa, tez bylo troche ludzi... jakos zadnej kobity w ciazy nie widzialam, glownie mlodych facetow i panie w srednim wieku.:wściekła/y:
Wiec sa i normalni ludzie, szkoda tylko, ze znieczulica jest coraz wieksza...
W niedzielę byłam w tesco i było dokładnie to samo. Ludzie tą kasę traktują jaka tą "do 10art"
Mój mąż teraz chetnie ze mną na zakupy jeździ, bo w kolejce nie musi stać :-D, a tu zonk!!!
A tam, tak jak piszesz, kilku młodych facetów i panie z niewielkimi zakupami.
Kilka tygodni temu miałam duże zakupy i staneło za mną małżenstwo z dzieckim i zaczęli głośno komentować, że "to kasa pierwszeństwa, a nie z wielkim wózkiem", "że kasjerka nie powinna takich ludzi tu obsługiwać" a w ogóle "to bezczelność, bo inni się śpieszą, a oni teraz będą tu stać"
w końcu mój mąż nie wytrzymał i na cały głos mówi "patrz to ja jednak muszę się do podstawówki cofnąć, bo myslałem, że jak kobieta z brzuchem jest narysowana i wózek inwalidzki, tzn że ta kasa, jest dla nich, a tu się okazuje że tzn że 10art" :baffled: i obrócił sie do tej babki i powiedział, że dobrze że mu wyjasniła, bo on w życiu by na to nie wpadł"
Trzeba było widziec jej minę :-D:-D:-D

Wszystko wyprac.............
A ja leze w lozu,boli mnie kregoslup,nie wiem co jest grane.Juz drugi dzien non stop

Kochana moze dzisiaj będzie Twoja kolej??

Dziewczyny a slyszalyscie o tym psychicznym ojcu co 24 lata przetrzymywał corke w piwnicy i ja wykorzystywal seksualnie,a ta urodzila 7 dzieci......

ale produkujecie postów :-)
ledwo co doczytałam:tak:
czuję się fatalnie, jest mi niedobrze, brzuch się napina, ciągnie mnie do dołu, i ogólnie taka rozbita jestem........idę się położyć
na szczęscie M. już nie idzie jutro do pracy więc będę się czuła pewnie
powiem Wam że jak dzisaij leciałam po Majkę do przedszkola sama to trochę miałam pietra, bo starsznie miałam brzuch napięty i bolały mnie uda. no ale doczołgałyśmy się jakoś do domku :-) w całości

Pola - hehe, dobry tekst Twoj Maz rzucil.:-D Ja swoje zdanie zachowalam dla siebie, ale pani z kolejki obok sie odezwala kilka razy, ze nie powinno tak byc, ze powinnam isc na poczatek, ale ludzi sciany w tym momencie interesowaly.;-)

MM - dziekuje za informacje. Wlasnie na inflanckiej tez porodowka ladna, tez wysokie pomieszczenia, zadbane, pilki, wanny itd itp... natomiast o salach po porodzie tez nie za dobra opinia, ale to juz dla mnie mniej istotne, mam nadzieje, ze po dwoch dniach wrocimy do domku.

Dziewczyny a slyszalyscie o tym psychicznym ojcu co 24 lata przetrzymywał corke w piwnicy i ja wykorzystywal seksualnie,a ta urodzila 7 dzieci......

Tak... zastanawiam się Dziewczyny skąd sie biorą tacy zwyrodnialcy na świecie??
Dzisiaj czytałam kilka artykułów na ten temat. Ale że nikt się nie domyslił, że w jego zachowaniu jest coś nie tak?

Jestem w stanie zrozumieć różne zboczenia oprócz jednego... jak można krzywdzić dzieci, a już w szczególności własne dziecko??
Nigdy chyba tego nie zrozumiem, jak ojciec może patrzeć na własne dziecko, jako na obiekt seksualny?? To po prostu chore :-:)-:)-(

Dziewczyny, mam kolejne do Was - kupilam rozek feretti, 100% bawelna, czy moge go wyprac w pralce? No i czy prac jak jest nowy...? To samo pytanie o kocyki akrylowe, przescieradla i posciel...?
Dziekuje z gory za odpowiedz.

Ja mam posciel z tej firmy i wszystko wyprałam,nie ważne ,że cos jest nowe ale to nowe przez wiele rąk przeszło zanim trafiło do sklepu:tak::tak::tak:A na metce powinno pisac jak prac u mnie takie duże niebieskie jak nie to jak to rożek z wypełnieniem-metka jest w środku (chodzi o stopnie)
Kocyki akrylowe tez sie pierze musi byc metka jakaś ,pościel,przescieradła -wszystko nie wsponme o ciuszkach:tak::tak::tak:

nie wiedzą kiedy termin i myślą,że to jeszce a to juz na dniach może być w każdej chwili kurcze!Wczoraj szłam miastem i jak znajomą spotkałam (az trzy)to każda sie pytała który mc jestem a to było miłe bo nie mam aż takiego brzucha coby gadali,że zaraz urodze:-D:-D:-D
Ja też to odczuwam jedynie teściowa od czasu do czasu spyta jak się czuje no i mamcia oczywiście a pozatym nawet wczoraj spotkałam kilka osób,które mnie pytały w którym mcu jestem:-Di to nawet milusie bo brzuch mały i nie wiadomo wkońcu który miesiąc :no::-p:laugh2:A pozatym ja juz w każdej chwili mogę urodzić a one na to:szok::szok::szok::szok:

Wiecie wogóle mnie dzis nie przestaje ten kregosłup boleć :no:ledwo wysiedziałam godzinkę w szkole rodzenia .Ale sa pozytywne str.bo mimo tego,że położna próbowała zniechęcić "co niektórych do porodu rodzinnego to mój i tak zapewnił,że bedzie :happy::tak:.A chodziło o to ,że powiedziała wszystkim jak to naprawde wygląda o wymiotach o wydzielinach itd.Na 99% byłam pewna ,że się wycofa ale w sumie jakby nie patrzeć sama fizjologia (nie raz po mnie sprzatał takie rzeczy..)a on mi mówi ,że i tak ze mną bedzie-Kochany jest:-):-):-)
Miałam miec klijenta domowego "na włosy" a tu czekam od 18 00 i tel i dzwonek milczą -może juz nie przyjdzie....A pozatym odpoczne sobie bo ja niby w domciu ale naprawde ciągle cos robie i usiąć nie moge jakby zaraz coś się miało stac ,że nie posprzatam lub nie poprasuje sam nie wiem a potem narzekam na kregosłup-ale mi naprawde lepiej wszystko robic na stojąco nawet 2 godzinki poprasowałam:happy:
A wogóle propo prasowania współczucia dla dziewczyn ,które maja zamiar uzywac samych tetrowych pieluch!Ja tylko 12 szt.wyprasowała m i mam serdecznie dosyć:wściekła/y::no:Jak ja bym miała tak codziennie to bym świra jakiegoś dostała :szok::tak:A te kilka to na pieluchowanie i do lekarza ale używac nie mam zamiaru ,gotować i prasować -a w życiu!!!Nie w dobie PAMPERSÓW!Kto by takm czas na takie rzeczy marnował:no::no::no:a idzie go sporo bo za każdym razem trzeba takie prasować a ja wole ten czas dzidzi poświęcić:tak:.No ..to sie rozpisałam :nerd:

Kathy mi też się kręgosłup zaczyna odzywać-nic przyjemnego. :no::no::no:

Mój mały Tuptuś znowu zaczął maltretować matczyne żebra :baffled::baffled:
Już mi się daje we znaki Ancymonek i tak to już będzie. Zaczną się płacze, histerie (mój mąż jak był mały, to się kilka razy teściowej położył na ziemi,bo nie chciała mu czegoś kupić- raz zaliczył kałużę :-D) wybrzydzanie przy stole (to też po tatusiu) potem zacznie pyskować, dziewczyny do domu sprowadzać, palić fajki za domem :-D:-D:-D
Tak kochane Majówki my teraz narzekamy, a co to będzie jak się zacznie okres dojrzewania :-D:-D:-D

reklama
Jak zwykle produkcja postów kolosalna :szok:

Kamilka, tak jak któraś napisał, nie martw się 12 misięcy w ciąży chodzić nie będziesz...pozostaje nam się tylko cieszyć, że słonicami nie jesteśmy, lub innymi ssakami, zajrzyjcie w ta tabelkę to naprawdę się ucieszymy, że jesteśmy z gatunku homosapiens :-D ssaki

Iwonka, wracając do obstawiania, ja stawiam na Ciebie, że już zaraz się rozpakujesz...będziesz następna :tak::tak::tak:

Do góry