reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

jem Mc Donalds to ja chyba 1 raz od 5lat tam byłam hihihi
dziś kupiłam książeczkę " Rodzeństwo bez rywalizacji" Jak pomóc własnym dzieciom żyć w zgodzie , by samemu żyć z godnością, Adele Faber, Elane Mazlish

reklama
Znalazlam Bajlandie blisko mojego domu! Wreszcie sie wyszaleje moje dziecko.Jestem szczesliwa z tego powodu i jutro rodzinnie tam uderzamy:)

Zwolinko - łącze się z Toba w niemocy! U mnie Mieszko też ma zapalenie gardła i ja od niego juz się zaraziłam. Na szczęście moi rodzice są dwie ulice dalej ode mnie i wyrazili chęć pomocy :-) Może i Ciebie ktoś mógłby odciążyć?

Hello dziewczynki
Widzę że waga na tapecie, ja na razie równe 2 kg na plusie więc nie jest źle ważę 58,5 kg w poprzedniej ciąży na tym etapie było już 65 brrrr ale wtedy do góry brzuszkiem się leżało hi hi hi . Mam nadzieje że max w tej ciąży 12-13 kg przytyję

U nas taka brzydka pogoda aż wyć się chce, siedzę z tą moją latoroślą marudzącą w domu i marzy mi się dzień bez córki albo chociaż 3 godzinki, kocham ją bardzo ale czasami zresztą na pewno rozumiecie

Iwonko - hi hi ja też brzucha mam moja mama się śmieje, że jak w 5 miesiącu wyglądam, dobrze że na razie tylko brzuch i cycuszki się otłuszczają hi hi Ja do wagi wróciłam po roku od porodu nawet do niedowagi bo do 55 kg z 80 prawie.

zwolinka - wiesz jak leżałam z kluską na patologii ciąży to poznałam tam taką dziewczynę która na początku tzn w pierwszym trymestrze schudła 6 kilo ale jak odbiła w drugim to ho ho więc się nie martw na zapas, a nie ma Ci kto pomóc przy dzieciaczku abyś trochę odsapnęła?

minka - widzę że galopujesz z wagą ale pewnie póxniej się zatrzyma poza tym szybko stracisz po porodzie :-)

Kamilko - będzie dobrze kochana w ciąży jesteśmy bardziej wyczulone na wszystkie emocje ale nie ma co się dołować, może to idealistyczne co powiem ale jak Bóg daje dzieciąto to pieniążków na dzieciątko też nie zabraknie, a tunikę na pewno kupisz może twoje kochanie Ci prezent zafunduje uszka do góry

A ja dzisiaj wygrzeebałam z szafy moje spodnie ciążowe i w pasie są okejj bo sa z tym pasem czarnym takie wygodniutkie tylko na udach mi wiszą i na pupie ehhh a;e do tuniki pasują bo nie widać. A dwie tuniki kupiłam sobie w carryfourze na przecenie po....1zł i teraz są jak znalazł :-)

Kochane majóweczki witam sie z Wami serdecznei po urlopie. Nie pisałam bo bardzo ograniczony mialam dostęp do neta...
No ale powiem,że było fantastycznie.Nie chcialo się wracać, wszyscy nam dogadzali, cudownie.
Lekarz powiedział,że z Maluszkiem wszystko ok. Mały olbrzymek z niego, całe 10 cm ma, ale nie chcial pokazać co między nóżkami ma.
Wymioty minęły, czasami tylko zamuli.
Zaraz siadam i będe nadrabiała co napisałayście.
A póki co całuski

Witam. Troszkę mnie tu nie było. Jakoś tak chęci na pisanie brak.
Dlaje mnie męczą mdłości i wymioty. Mam nadzieję, że miną szybciej niż w poprzedniej ciąży (lekarka mnie pocieszyła, że męczyło mnie dłużej przy Ani bo były dwa zarodki, z których jeden nie przetrwał).
Przepisała mi lekarka czopki Torecan. Brała może któraś? Wydaje mi się, że to jest zwykłe placebo. Albo na mnie nic nie działa :szok:
Kurczę musze kupić spodnie ciążowe (i większe rajstopy bo mi się wbijają w brzuch ojejku :baffled:)
Rajstopki zawijam sobie na miednicy i jakoś da się wytrzymać bo inaczej uciskają w brzuch.

tak mnie odrzuca od słodkiego :sorry2:. Od kawy zresztą też, a ze mnie zawsze taka kawiarka była...
Mnie od kawy odrzuca na kilometr a słodkie powoli zaczynam jeść.
ja niestety cały czas chudne :-( waże 43 kg!!!!!
wow faktycznie waga piórkowa. Ja mam 46 czyli 3 kg na minusie. Pocieszę Cię, że w końcu, niedługo, nadrobisz z nawiązką w dodatku. Staraj się jeść niewielkie porcje, często i dużo pić.

cfcgirl ciesze sie, że pobyt w Polsce się udał i maluszek rośnie no no 10cm niezla sztuka ;-)
my z chłopcami lecimy 22 listopada na 5dni do Londynu ;-) ale sie wyszalejemy ;-) chłopcy nic nie wiedzą, rano wstana jak zwykle do szkoły a my ich do samochodu i lecimy ;-) oni jeszcze nie latali samolotem :happy2: bedzie fajnie...

Ależ tu się zaczęło dziać dziś po południu ;-) Podrowienia dla wszystkich majóweczek co się ukrywały!

Zmykam już i pozdrawiam wszystkie/wszystkich na weekend!

reklama
Witam Was, faktycznie ruch popołudniowy wzmożony, ja byłam dziś na usg serca swojego no i wiecie co tętniaka mam w jakieś przegrodzie lek. powiedział ze to nie groźne ale coś czuję że cesarka będzie żeby mi serduszko się nie męczyło. Zobaczymy co gin powie.

Do góry