reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem zla sprawdzilam ile mam wyplaty i okazalo sie ze o 100zl mniej nie wiem jak to mozliwe... az plakac mi sie chce bo mam ten slub kazdy grosz potrzebny a tu cos takiego:szok: w dodatku jestem na 3/4 etatu wiec nie zarabiam kokosow jeszcze w hipermarkecie a do tego musze kupic leki MASAKRA

Olu- ja wybralam wozek na duzych kolach i na resorach przy kazdym kole ale nie mam jego zdjecia bo nie spotkalam nigdzie takiego a on jest tylko w tej hurtowni tzn chodzi mi o wzor

nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz nie wroce do tej roboty poprostu chodzilam tam bo musialam a studia robie w calkiem innym keunku wiec w pray tylko sie meczylam..

a jesli chodzi o becikowe to dowiedzialam sie ze osoby ktorym na jedna osobe nie przypada 504 zl to maja prawo do podwujnego becikowego...

reklama
kamilka87
Ja tez byłam wielce zdziwoina że dostałam 100 zł mniej, zawsze to by było na życie troszke więcej, ale ZUS potem jeszcze oddaje jakieś pieniążki ale w moim wypadku ok 50 zł.

Tak czytałam kilka postów dalej i piszecie o puncki, ja miałam robioną przeziernośc karkową i lekarz od razu stwierdził że nie ma zespołu Downa.
Płci jeszcze nie dojrzał, dzidzia spała na USG, :-)pokazywał maluszka od strony pupy, ale mały skrzyżował nóżki po turecku i ciężko było cokolwiek dojrzeć. Pewnie i tak to za wcześnie. Ale mam nadzieję że w 16 tygodniu, bedzie łatwiej rozpoznać.

Witam serdecznie w piąteczek!

Anulaaa pytałaś co robię - jestem tłumaczką i współpracuję z kilkoma biurami tłumaczeń oraz kilkoma klientami bezpośrednimi. Mam własną działalność i właśnie mocno się zastanawiam, kiedy będzie mi się już opłacało przejść na zwolnienie (kiedy będę miała na tyle mało sił i czasu, że zarobię mniej niż dostanę z ZUSu). Nigdy nie korzystałam ze zwolnień (przy Maksiu także z macierzyńskiego nie korzystałam, chociaż jakąs tam przerwę w pracy miałam) i w ogóle nie mam pojęcia, jak to się załatwia, no ale to już pytanie do mojej księgowej ;-)

Miłego dnia laseczki majowe.
Kurczę musze kupić spodnie ciążowe (i większe rajstopy bo mi się wbijają w brzuch ojejku :baffled:)

Minka gratuluje synkowi!wietnie ze sobie tak radzi w szkole.Jestem ciekawa jak moje dzieci sobie dadza rade w szkole..?
OlaK ja musze sobie tez kupic spodnie szczegolnie dresowe do chodzenia po domu i nie moge sie wybrac......

Piątek nareszcie!
Dopadło mnie jakieś choróbsko! Katar mam niemiłosierny i gardło też boli. :wściekła/y: No cóż, powinnam sie podkurować przez weekend a tymczasem nie mam męża od wczoraj do poniedziałku w domu.:confused: Może rodzice mi pomogą i zajmą się Mieszkiem i psem?! Muszę pogadać z nimi dzisiaj. :cool2:

U nas dzisiaj w pracy imieniny - stoi taki wspaniały tort. Normalnie już bym siedziała nad nim a dzisiaj nawet nie mogę przejść obok niego - tak mnie odrzuca od słodkiego :sorry2:. Od kawy zresztą też, a ze mnie zawsze taka kawiarka była...

mniam torcik ale bym zjadla...
ja wczoraj popełniłam grzech poszlam do McDonalds nie moglam sie oprzeć :zawstydzona/y:

to sie nazywa zachcianka ciężarnej... jakby sie moje dzieci dowiedziały oj było by u nas w domku oni maja zakaz :baffled:

Agusiaa zdrowka zycze:-)
Minka nie ladnie! dzieciom zabraniasz a sama sie tam znalazlas:-p;-):-):-):-)Za mna chodzi kfc ostatnio.Wogole to mam ochote na taka salatke z pomidorow salaty itd z kawalkami kurczaka i to wlasie jest chyba w kfc.No jutro to chyba tam zajrze:-p

reklama
Ja też czasmi chadzam do McDonalada, na ziemniaczki z sosem mmm pyyycha, wiem że niezdrowe, ale to silniejsze odemnie. :zawstydzona/y:
Dzisiaj sie ważyłam jestem 1 kg do tyłu:baffled:, brzuch mi rośnie, waga maleje dziwne.

Do góry