reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

A dziewczynki badanie AFP jest refundowane przez NFZ i zalecane przez tą radę ginekologiczną ( chodzi mi o to główne stowarzyszenie ginekologiczne ) może zamiast przepłacać poprosić ginekologa o skierowanie? :-) Ja tak zrobiłam to znaczy on sam mi to zalecił więc czemu nie skorzystać choć powiem Wam że zawsze jest chyba strach że takie badanie może wyjść źle, ja się przynjmniej zawsze boję :-(

reklama
Anulaaa ja i tak place bo chodze prywatnie do lekarza wiec nie liczy sie takie skierowanie na bezplatne badanie.Mysle ze jest refundowane bo nie jst drogie.Fajnie ze wszystko ok z twoja dzidzia:)Ja tez robie te badanie przed kolejna wizyta

Iwonko - no tak racja prywatnie niestety nie refundują. Ja się zaparłam w tej ciąży i państwowo wszystko robię, troszkę nam się pogorszyła sytuacja finansowa i wolę odłożyć te pieniądze na wyprawkę dla malucha w sumie sporo rzeczy zostało po Oliwce, ale wiele powydawałam a mogłam trzymać ale kto wtedy wiedział....chociaż druga dzidzia to wpadka kontrolowana :-p

No niestety a ja w zeszlej ciazy sie kilka razy zrazilam na panstwowych lekarzach ze powiedzialm dosc.Teraz tylko prywatnie choc niestety przez cala ciaze to wyjdzie szok kasy ale jakos damy rade.Tez mam ubranka po Vanessce ale glownie dziewczece typowo,zreszta jak tak popatrzylam to mam wszystko z dlugim rekawem i grube bo przeciez rodzialm na jesieni a teraz to raczej beda potrzebne ciensze rzeczy bo to lato nas zastanie z malenstwami wiec i tak beda wydatki.....

ja jak sie zbiore i foke zrobie to pokaże Wasm wyprawke do szpitala ;-) nie jest nowa ale wg bardzo przydatna i znowu po Wiktorku ;-)

reklama
ja mam właściwie wszystko do roku po synku i parę "lepszych" rzeczy z lat późniejszych ;-) zawsze mówiłam że Wiktor nie będzie jedynakiem... i nikt mi nie wierzył znając moją sytuacje ;-) ciuszków mam co nie miara ;-) wszystkie z USA bo tam sie zaopatrywałam więc są bardzo dobrej jakości a że synuś za dużo w nich nie pochodził to jak nowe ;-)

moje dzieciąko coraz jepiej w szkole sobie radzi, ma za sobą 1 sprawdzian miesiączny dostał 42 punkty na 47 ;-) :happy2: i o dziwo w tym z czytania max ;-) jestem zadowolona, skrzanił tylko 1 zadanie-zapisywanie słów z podziałem na sylaby... normalnie jak spotkam baby które kazały mu powtarzać zerówkę :angry::baffled::angry: dobrze że sie na to nie zgodziłam!!!

Do góry