reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Hej dziewczynki
U nas dzisiaj pięęęękna pogoda, humorek mi dopisuje od samego rana, bo poprzytulałam się dziś rano z moją córcią.:sorry2::sorry2: Poprałam sobie właśnie obicia od wózka, tego po córci, bo nowego nie kupujemy i schnie sobie na słoneczku.

U nas w szpitalu do porodu dają koszulkę szpitalną ale w razie czego też biorę jakąś gorszą:tak:.

Ja na szczęście przedszkole mam z głowy, Oliwka została przyjęta jeszcze przed świętami Wielkanocnymi. Całe szczęście, że w tym właśnie przedszkolu nie prowadzą takiej rekrutacji o jakiej pisała Iwonka, tylko liczy się kolejność zgłoszeń a i tak została przyjęta jako ostatnie dziecko na liście:szok::dry:.

reklama
Polka pogratulowac tylko Tobie wiesz moj nie ma nic przeciwko bo chyba sa rzeczy wazne i mniej wazne cos tam pomarudzi napewno i nie on jeden ale to pewnie dla "zasady" :tak:

iwonko daj troche slonka bo u mnie suszarka w pokoju stoi nastepne pranie w pralce a pogoda do du... bo co chwile mrzawka pada

Dziewczyny czy po 35 tyg ciazy robi sie jakies wyniki typu mocz krew i ogolnie jakies ? pytam kontrolnie bo dzis sie chyba wybiore na to wizyte powinnam zdarzyc... wiec ciekawa jestem czy kazze cos robic

Kathy Dotkas troche chyba musi to trwac bo pamietam jak Iwonka go zakladala to tez jakos dwa dni trwalo zanim powstal... ;-)

U mnie trzeba miec koszule ale niewiem czy na ramiaczkach wziasc czy krotki rekaw i jak dluga taka do kolan mysle :sorry2: no i tak sobie wymyslilam ze sobie do torby szpitalnej kupie stopki i wrzuce niewiem dziwny pomysl ale dziwnie bym sie czyla w skarpetkach po kolana i koszuli :laugh2: a poza tym musze miec skarpetki bo mi paluchy marzna i koniec :-p

Dziewczyny czy po 35 tyg ciazy robi sie jakies wyniki typu mocz krew i ogolnie jakies ? pytam kontrolnie bo dzis sie chyba wybiore na to wizyte powinnam zdarzyc... wiec ciekawa jestem czy kazze cos robic
robiłam jeszcze morfologię, moczi powtarzałam Hbs bo ważny tylko 6 miesięcy i grupę krwi musisz mieć oryginalną z lab. albo z wypisu ze szpitalla

Wiktoria ja pod czas porodu mialam skarpetki,a koszula na porod najlepsza jest jak naj krotsza ale to nie problem podwinac i tak ;) A ja zobacze jaka bedzie pogoda bo jak bedzie cieplo czy goraco to pewnie na ramiaczka zaloze,napewo biore na ramiaczka do szpitala.

Dobra spadam na ogrodek z corcia/

Polka pogratulowac tylko Tobie wiesz moj nie ma nic przeciwko bo chyba sa rzeczy wazne i mniej wazne cos tam pomarudzi napewno i nie on jeden ale to pewnie dla "zasady" :tak:

U mnie trzeba miec koszule ale niewiem czy na ramiaczkach wziasc czy krotki rekaw i jak dluga taka do kolan mysle :sorry2: no i tak sobie wymyslilam ze sobie do torby szpitalnej kupie stopki i wrzuce niewiem dziwny pomysl ale dziwnie bym sie czyla w skarpetkach po kolana i koszuli :laugh2: a poza tym musze miec skarpetki bo mi paluchy marzna i koniec :-p

JA TEŻ MARZNE NAWET LATEM I SKARPETKI DO SZPITALA TO SPOKOJNIE Z 3 PARY WEZME!!! I Z DWIE KOSZULE DO KARMIRNIA NA ZMIANE.SZYKUJE SIE DO SZKOŁY RODZENIA:-D:-):tak:

Kathy wiesz ja zawsze tak mialam jak bylam mlodsza to oczywiscie pierzynka od babci a tak to kolderka kocyk. Latem az tak nie chodze w skarpetkach ciagle ale przewaznie :-)

Iwonka bo wiesz ja bym chciala troche wiecej za pupe no nby krotsza lepsza ale dluzsza jak trzeba podwiniesz a krotka taka krepujaca troche bo gola pupa swiecic hehe :zawstydzona/y:

maja grupe krwi mam w karcie ciazy i na swistku z laboratorium, a Hbs mialam dwa razy robone ostatnie jakos jak mialam glukoze to 6mc nie minelo

Iwonka nie dosc ze masz slonko to jeszcze ogrodek ech... pozycz chociaz na dzien :tak:

Dogoniłam Was, ufff!

Teraz już nie wiem, co miałam napisać.
Sylwia, trzymaj się jak najdłużej kochana.

Wiktoria, u nas w szpitalu każą ściągać z siebie wszystko do porodu, łącznie ze skarpetami. Wynika to chyba z tego, że muszą widzieć Twoje paznokcie w trakcie porodu, czy nie są sine. No i dają swoje koszule, takie zajefajne, wszystko na wiechu:-). Oprócz tego robią lewatywę każdemu i golą. Brrr Napatrzyłam się na dziewczyny, jak latają do klopa po lewatywce. Żeby było śmieszniej, to trzeba mieć swoją lewatywę, bo jak nie masz to Ci zrobią taką z soli fizjologicznej, podobno mniej skuteczna.

Słoneczko świeci, dotleniam się na balkonie:-).

W szpitalu bielańskim lewatywę i golenie krocza robią na życzenie pacjentki- ja bym się chyba zapłakała jakby mnie ogolili do zera... :no:zawsze dostaję uczulenia i strasznie mnie swędzi, więc napewno sobie daruję. :tak:

Aurelia litosci kobito :sorry2:
Ja chodze do szkoly rodzenia a u nas szpital jeden wiec polozna ze szkoly R to skarbnica wiedzy ... :-D
U nas tak lewatywki nie trzeba miec a koszule swoja skarpetki mozna miec ale za pomalowane paznokcie dostajesz opie...psz,acha lewatywki nie robia kazdemu bo nie ktore kobiety bardzo dobrze sie oczyszaja przed porodem, wiec to nie jest mus.
Ja bym sie bala tego o czym piszesz naprawde bo ja bolu moze nie tak ale calego obrazu szpitala a to te lampy fartuchy .....

reklama
No serio dziewczyny, tak jest na Klinikach we Wrocławiu...Ciekawe, czy przy cc też mają takie praktyki, nie spytałam się...:baffled:

Do góry