reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2025

Niestety... Nie ma serduszka, nie widać za bardzo zarodka, pęcherzyk urósł, ale bardzo niewiele, więc pewnie ciąża jest martwa.
Dostałam skierowanie jeszcze na betę, jak będzie przyrastać prawidłowo to za dwa tygodnie wizyta, jeżeli nie to mam już skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. Ale lekarz nie dawał za bardzo szans...
No cóż... Trudno...
Bardzo mi przykro. Trzymaj się

reklama
Dziękuję za słowa otuchy 😊 jeszcze się z wami tak zupełnie nie żegnam, poczekam na wyniki bety. Umówiłam się na jutro i na poniedziałek na pobranie. Ale jeśli będą nieprawidłowe to jak to wygląda? Dostanę tabletki do domu? Zostaje w szpitalu i czekam aż zaczną działać?
U mnie strata była w 7 tygodniu, wszystko odbyło się samo. Bez ingerencji szpitala, byłam tylko 3 razy na kontroli i robiłam będę kilka razy, aż spadła do zera.

Tak w ogóle to cześć. Staram się od 2019 roku. W marcu były pierwsze dwie kreski, w kwietniu strata w 7 tygodniu. Teraz 5w3d według OM i 5w5d według USG. Na razie widoczny sam pęcherzyk ciążowy. Dzisiaj druga wizyta bo wczoraj trochę plamiłam.

Dziękuję za słowa otuchy 😊 jeszcze się z wami tak zupełnie nie żegnam, poczekam na wyniki bety. Umówiłam się na jutro i na poniedziałek na pobranie. Ale jeśli będą nieprawidłowe to jak to wygląda? Dostanę tabletki do domu? Zostaje w szpitalu i czekam aż zaczną działać?
Czemu od razu skierował na zabieg?

Ja w lipcu miałam taka sama sytuację. Ciąża młodsza była 3/4 tyg niż om. Rozwijala sie bardzo powoli, beta źle rosła, serduszko biło ledwo 100 a nagle wszystko sie zatrzymalo. Na wizycie zarodek sie wchlonal i juz byl sam pecherzyk. To był piątek. Odstawiłam duphaston I w niedziele zaczelam krwawić w poniedziałek miałam skierowanie na zabieg. 1h po zabiegu byłam w domu.
U mnie to wygląda tak (na dole sprzed 2 tyg, u góry dzisiejsze)

Załączniki

• IMG_20240927_143357858.jpg
    IMG_20240927_143357858.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 98
Niestety... Nie ma serduszka, nie widać za bardzo zarodka, pęcherzyk urósł, ale bardzo niewiele, więc pewnie ciąża jest martwa.
Dostałam skierowanie jeszcze na betę, jak będzie przyrastać prawidłowo to za dwa tygodnie wizyta, jeżeli nie to mam już skierowanie do szpitala na łyżeczkowanie. Ale lekarz nie dawał za bardzo szans...
No cóż... Trudno...
bardzo mi przykro :(

reklama
Do góry