reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

U mnie po wizycie jedno "ale" - kręcą trochę nosem na kp w ciąży. Piszę kręcą, bo zarówno gin jak i endo (tsh mi trochę skoczyło, więc jeszcze w międzyczasie miałam teleporadę).
Wiem, że duża część z Was czeka na pierwszego Maluszka 🤗, ale może są Mamy, które wciąż karmią albo mają takie doświadczenia?
Dla mnie to naprawdę nie jest dobry czas na odstawienie, lekarza prowadzącego też nie chcę zmieniać, bo ostatecznie mam do niego duże zaufanie i w zasadzie on też szanuje moją decyzję, ale no właśnie jednak to "ale" z jego strony jest. 😉

PS jak coś to nie jestem gwardia laktoterror 😉 każda ma prawo sama zdecydować kiedy, jak i ile chce karmić 😘 po prostu szukam kogoś kto może ma podobne doświadczenia 🫶

Ja karmię piersią i będę karmić; moja ginekolog jest za

reklama
Hej, akurat ja planuję tandem. Jeśli mi się dzieć sam odstawi w ciąży, ale po porodzie będzie chciał wrócić, to ja nie mam z tym problemu. W każdym razie nie planowałam odstawić, tak żeby po porodzie mieć jedno do wykarmienia. Ale dziękuję Ci za historię koleżanki, bo to faktycznie cenna uwaga. 🫶
Jak planujesz karmić dwójke i nie będzie żadnych problemow w ciąży, to chyba nie ma problemu :)

Fajnie, że są tu doświadczone mamy, mi się to wszystko wydaje fizyką kwantową: urodzenie i wykarmienie 1 dziecka wydaje mi się zadaniem szaleńczym :D Ale widzę, że kilka z Was się zdecydowało na 2 dziecko bardzo szybko, więc może jednak da się z tymi dzieciakami żyć :D

Jak planujesz karmić dwójke i nie będzie żadnych problemow w ciąży, to chyba nie ma problemu :)

Fajnie, że są tu doświadczone mamy, mi się to wszystko wydaje fizyką kwantową: urodzenie i wykarmienie 1 dziecka wydaje mi się zadaniem szaleńczym :D Ale widzę, że kilka z Was się zdecydowało na 2 dziecko bardzo szybko, więc może jednak da się z tymi dzieciakami żyć :D
No można tak powiedzieć, jedyny problem to nastawienie lekarzy. 🤪 No, ale tak, ja wiem że to moja decyzja ostatecznie. Po prostu tak jak pisałam, szukam pozytywnych historii. Generalnie nie przewidziałam negatywnego nastawienia lekarza do tej sytuacji i to mnie trochę dziś przygniotło.

Dziewczyny czy Wasz lekarz mówił już coś o dodatkowych badaniach prenatalnych? Ja mam te obowiązkowe I trymestru 24 listopada ale wspomniała też dzisiaj o tych dodatkowych i poleciła mi Harmony, który mogę zrobić po 10 tc i tak się zastanawiam:) robicie? A może macie w planach jakis inny? :)

U mnie po wizycie jedno "ale" - kręcą trochę nosem na kp w ciąży. Piszę kręcą, bo zarówno gin jak i endo (tsh mi trochę skoczyło, więc jeszcze w międzyczasie miałam teleporadę).
Wiem, że duża część z Was czeka na pierwszego Maluszka 🤗, ale może są Mamy, które wciąż karmią albo mają takie doświadczenia?
Dla mnie to naprawdę nie jest dobry czas na odstawienie, lekarza prowadzącego też nie chcę zmieniać, bo ostatecznie mam do niego duże zaufanie i w zasadzie on też szanuje moją decyzję, ale no właśnie jednak to "ale" z jego strony jest. 😉

PS jak coś to nie jestem gwardia laktoterror 😉 każda ma prawo sama zdecydować kiedy, jak i ile chce karmić 😘 po prostu szukam kogoś kto może ma podobne doświadczenia 🫶
A czym to uzasadniają?

reklama
Do góry