reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Oczywiście 24 października a nie listopada 🤦🏼‍♀️
No właśnie się zdążyłam zdziwić, że tak późno Ci wypada :D Ja mam prenatalne 8 listopada, zastanawiam się nad Harmony/Nifty w 10 tygodniu, bo i tak wiemy, że będziemy je robić (chyba, że Pappa wyjdzie źle, to wtedy amniopunkcja)
Dziewczyny gratuluję wam tych dobrych wiadomości z dzisiejszych wizyt❤️.
Ja musze poczekać na swoją kolejna wizytę tydzień i chyba za tydzień będę się umawiać na badania prenatalne jeśli wszystko będzie ok. Jestem według miesiączki 8+5, według usg ostatnio była 4 dni młodsza ciąża. Ogólnie, na razie jakoś nie "żyje" tą ciąża, nie rozmyślam itp., mam z tyłu głowy, że jednak w tych pierwszych tygodniach zdarzają się straty, a ze względu na to, iż jestem wysoko wrażliwa przyjęłalam taką obronną tarczę. Mam nadzieję jednak, że za tydzień się to zmieni i będę już w stanie cieszyć się tym stanem 🙂
Ja też mam na razie dystans i szczerze mówiąc to nie czuje niemal wcale radości. Chyba będę potrafiła się cieszyć dopiero jak się upewnie, że dziecko jest zdrowe. Nie chodzę i się tym nie stresuje, ale na razie u mnie nie było jeszcze serca, mam 35 lat więc nieco podniesione ryzyko, a w moich otoczeniu sporo jest historii poronień. dlatego z mężem chłodno do tego podchodzimy na razie.

Dziewczyny czy Wasz lekarz mówił już coś o dodatkowych badaniach prenatalnych? Ja mam te obowiązkowe I trymestru 24 listopada ale wspomniała też dzisiaj o tych dodatkowych i poleciła mi Harmony, który mogę zrobić po 10 tc i tak się zastanawiam:) robicie? A może macie w planach jakis inny? :)
Ja na razie mam USG prenatalne tylko z Luxmedu. Na NFZ się nie łapie bo nie mam 35 lat ukończone. Jak coś na usg wyjdzie nie tak to pewnie będę myślała nad czymś prywatnie. 😊

Ja w niektóre jeansy już się nie zapne, chyba że na wcisk, więc odpuściłam 😅 ja ogólnie zawsze byłam XS/S więc u mnie już widać, więc muszę się dobrze ukrywać w pracy 😂
Ja niby jestem takie M/L na dupsku, ale mocno mi już wywaliło brzuch i w jeansy się nie wcisnę. Jeszcze jakieś ostatnie leginsy mi zostały w które się mieszczę. Niby wymiotuje i jakoś dużo w siebie nie wciskam, ale waga też już poleciała do góry 😂

Ja niby jestem takie M/L na dupsku, ale mocno mi już wywaliło brzuch i w jeansy się nie wcisnę. Jeszcze jakieś ostatnie leginsy mi zostały w które się mieszczę. Niby wymiotuje i jakoś dużo w siebie nie wciskam, ale waga też już poleciała do góry 😂
Mi waga stoi w miejscu, tez wymiotuje ale czuje się taka ulana jakaś i w jeansach mam dyskomfort na brzuchu.

Ja na razie mam USG prenatalne tylko z Luxmedu. Na NFZ się nie łapie bo nie mam 35 lat ukończone. Jak coś na usg wyjdzie nie tak to pewnie będę myślała nad czymś prywatnie. 😊
Ja właśnie umówiłam się prywatnie na USG prenatalne bo moja ginekolog poleciła mi 3 nazwiska u których wg niej najlepiej zrobić, ale oczywiście powiedziała, że jeśli zdecydujemy inaczej to ona wszystko przyjmie co przyniesiemy i teraz się zastanawiam czy robić jeszcze raz na luxmed czy już odpuscic sobie bo to też zawsze dodatkowy stres :)

Też się niestety nie łapie na NFZ ale powiedzieli mi 450zł więc jeszcze nie tak źle myślę :)

reklama
Do góry