reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

Hej,
Jestem 7+1 i jestem po wizycie u ginekologa dzisiaj i moje maleństwo ma 1.2cm już i ❤️ bije 🙂
Za 2 tyg kolejna wizyta, a 30.10 badania prenatalne.
Tez wam tak ciężko wyczekać do kolejnych wizyt? 🫣
Moje ma 2,1cm 😍 ten widok i gratulacje od lekarki zrobiy mi dzień i mam ochotę chodzić codziennie na takie wizyty 😍

reklama
Hej,
Jestem 7+1 i jestem po wizycie u ginekologa dzisiaj i moje maleństwo ma 1.2cm już i ❤️ bije 🙂
Za 2 tyg kolejna wizyta, a 30.10 badania prenatalne.
Tez wam tak ciężko wyczekać do kolejnych wizyt? 🫣
Ja wciąż czekam na 1 🤪 ale praca i życie po niej wypełnia mi czas i jakoś leci. Ale wiadomo chciałabym już być po.

A czym to uzasadniają?
No bez ogródek, to endo straszy poronieniem... 😱 W co ciężko mi uwierzyć, podkreślam, przy ciąży fizjologicznej. Więc tu mi się to strasznie nie podoba.
Gin, no cóż - on uzasadnia, że to bardzo duże obciążenie dla organizmu kobiety i że lepiej odstawić z czym jestem w stanie się zgodzić (tzn. z tym obciążeniem), ale ja z kolei uważam, że nie ma co na w razie wu odstawiać dziecka, tylko chcę mądrze poprowadzić swoją dietę, suplementację i w tym chciałabym mieć wsparcie lekarza.

Dziewczyny gratuluję wam tych dobrych wiadomości z dzisiejszych wizyt❤️.
Ja musze poczekać na swoją kolejna wizytę tydzień i chyba za tydzień będę się umawiać na badania prenatalne jeśli wszystko będzie ok. Jestem według miesiączki 8+5, według usg ostatnio była 4 dni młodsza ciąża. Ogólnie, na razie jakoś nie "żyje" tą ciąża, nie rozmyślam itp., mam z tyłu głowy, że jednak w tych pierwszych tygodniach zdarzają się straty, a ze względu na to, iż jestem wysoko wrażliwa przyjęłalam taką obronną tarczę. Mam nadzieję jednak, że za tydzień się to zmieni i będę już w stanie cieszyć się tym stanem 🙂

reklama
Do góry