reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny. Witam wszystkich :biggrin2:
Czy jest szansa abyście mnie dopisały jeszcze do Waszego grona majowych mam?
Mam termin na koniec maja, jakoś 28.05, ale wiadomo po wizycie potwierdzę :-)
Moje testy w załączeniu, raczej pozytywne choć blade ;)

pozdrawiam.
Hej, to chyba masz długie miesiączki ;) ja też termin na koniec maja, a już 6tydz się zbliża. Witamy i oby wspólnie do maja.

Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.

Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Ja w rodzinie jeszcze nie mówiłam.
Jak Cię korci, masz dobre relacje z Mamą, to czemu nie? 😉 Możesz też poczekać do pierwszej wizyty, żebyś Ty już była spokojna. Ale jeśli rozpiera Cię już radość i masz ochotę podzielić się tym z kimś bliskim - to go for it!

Z tym kamieniem na sercu jeszcze - ja ogólnie czuję, że noszę tajemnicę. Ale nie chcę, żeby rodzina już wiedziała. Moi rodzice byliby przeszczęśliwi, ale ja nie czuję się gotowa na tę troskę z ich strony i ciągłe pytania.
Nie mieszkamy blisko siebie, jeśli nie będzie nic wcześniej widać raczej powiem dopiero koło świąt. 😉

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja wracam do swojego lekarza z pierwszej ciąży (prywatnie). Rozważam jednak pokazywanie się u jakiegoś na NFZ, żeby jednak badania mieć za darmo. 😬 Ale należę do osób, którym ciężko jest podnieść słuchawkę i gdzieś zadzwonić, więc pewnie tylko na rozważaniach się skończy.
Jeszcze nie zastanawiałam się co z nifty/sanco. W pierwszej myślałam o tym, pappa była ok i po prostu nie zdecydowaliśmy się wtedy. No ale teraz jestem starsza 2 lata, sama nie wiem. 🤪

reklama
Moja mama i moi bracia już wiedzą. Powiedziałam im po pierwszej wizycie u ginekologa jak już miałam potwierdzenie że jest serduszko. Ale zrobiłam to trochę wbrew sobie normalnie chciałam wszystkich poinformować po prenatalnych. Rodzina męża dowie się w październiku jak do nas wpadną w odwiedziny. Ogólnie jak czujesz że chcesz komuś powiedzieć to czemu nie mówić.

Ostatnia edycja:
Do góry