reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2024

reklama
Cześć dziewczyny. Witam wszystkich :biggrin2:
Czy jest szansa abyście mnie dopisały jeszcze do Waszego grona majowych mam?
Mam termin na koniec maja, jakoś 28.05, ale wiadomo po wizycie potwierdzę :-)
Moje testy w załączeniu, raczej pozytywne choć blade ;)

pozdrawiam.
Hej, to chyba masz długie miesiączki ;) ja też termin na koniec maja, a już 6tydz się zbliża. Witamy i oby wspólnie do maja.

Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.

Dziewczyny, a czy powiedziałyśmy już komuś z rodziny o ciąży? To moja pierwsza ciąża i korci mnie, żeby powiedzieć już teraz mamie - choć to dopiero 5tc. Na razie wie tylko mąż, pierwsza wizyta dopiero w czwartek… Ale czuję taki kamień na sercu i chciałabym komuś o tym opowiedzieć, niekoniecznie koleżankom.
Ja w rodzinie jeszcze nie mówiłam.
Jak Cię korci, masz dobre relacje z Mamą, to czemu nie? 😉 Możesz też poczekać do pierwszej wizyty, żebyś Ty już była spokojna. Ale jeśli rozpiera Cię już radość i masz ochotę podzielić się tym z kimś bliskim - to go for it!

Z tym kamieniem na sercu jeszcze - ja ogólnie czuję, że noszę tajemnicę. Ale nie chcę, żeby rodzina już wiedziała. Moi rodzice byliby przeszczęśliwi, ale ja nie czuję się gotowa na tę troskę z ich strony i ciągłe pytania.
Nie mieszkamy blisko siebie, jeśli nie będzie nic wcześniej widać raczej powiem dopiero koło świąt. 😉

Hej dziewczyny,
ja jestem obecine 6+6 i mamy serduszko bijące :) Oboje z mężem się bardzo cieszymy, ale też zastanawiamy nad pewnymi kwestiami.
mam do Was kilka pytań bo nie wiem co zrobić:
- czy korzystacie z usług 2 ginekologów jednocześnie? słyszałam, ze warto na wypadek gdyby 1 lekarz czegoś nie wykrył. Jak to jest u Was? Nie jestem jakaś matka wariatka- ale chciałabym mieć możliwie dobry pogląd na sprawę.
- czy rozważałyście już testy NIFTY/SANCO? może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
Ja wracam do swojego lekarza z pierwszej ciąży (prywatnie). Rozważam jednak pokazywanie się u jakiegoś na NFZ, żeby jednak badania mieć za darmo. 😬 Ale należę do osób, którym ciężko jest podnieść słuchawkę i gdzieś zadzwonić, więc pewnie tylko na rozważaniach się skończy.
Jeszcze nie zastanawiałam się co z nifty/sanco. W pierwszej myślałam o tym, pappa była ok i po prostu nie zdecydowaliśmy się wtedy. No ale teraz jestem starsza 2 lata, sama nie wiem. 🤪

reklama
Moja mama i moi bracia już wiedzą. Powiedziałam im po pierwszej wizycie u ginekologa jak już miałam potwierdzenie że jest serduszko. Ale zrobiłam to trochę wbrew sobie normalnie chciałam wszystkich poinformować po prenatalnych. Rodzina męża dowie się w październiku jak do nas wpadną w odwiedziny. Ogólnie jak czujesz że chcesz komuś powiedzieć to czemu nie mówić.

Ostatnia edycja:
Do góry